Jak nabijać stery?

wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

taaa i jsszcze powiedzcie , że planujecie przed wciśnięciem główkę ramy......
A imadło to napewno dobre rozwiązanie , tylko musi miec duży rozstaw.
A tak wogóle to niby w jaki sposób mogę cokolwiek uszkodzić używając młotka i drewna ? Jeśli mam w tym wprawę to zajmuje 5 minut na obie miski...
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Tym co mowia ze mozna spokojnie wbic stery mlotkiem, proponuje puknac sie w czolko a potem pomyslec...

Poza tym przy sterach z dlugimi (1")miskami nie bylibyscie juz tacy pewni siebie.
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

surling ładnie dojebałeś...młotkiem... u Ciebie tak w serwisach robią?? nie to wporzo lol
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

po pierwsze uzywając odpowiedniej grubosci drewnianego klocka nie ma praktycznie mozliwości żeby rozp... bierznie sterów- druga sprawa młotkiem bez problemu <za siebie jestem pewny> nabije prosto stery bez uszkadzania główki i sterów- grunt to po +/- jednym/ dwóch uderzeniach sprawdzic suwmiarką czy miski równo wchodzą- no i nie jeb... na siłe tym młotkiem, czekając az miska zejdzie do końca- bo gdy gdzieś po drodze sie zakantuje/ zacznie krzywo wchodzic to faktycznie może byc nie ciekawie...
Jeśli ktos naprawde czuje że może spier... sprawe to faktycznie najlepiej do serwisu oddać.
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

najprostszy domowy sposob to dorwanie bardzo dlugiej sruby i nakretki. musi ona byc pare centymetrow dluzsza od glowki ramy. nastepnie dorabiamy 2 podkladki o srednicy wiekszej niz stery i na tyle grube, zeby nie przekaszaly sie na srubie i siedzialy na niej w miare ciasno. i w ten sposob mamy gotowa praske! :-) trzeba tylko pilnowac, zeby w poczatkowej fazie miski rowno wchodzily. dalej idzie juz jak po masle.
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Jak świat światem nabijało sie stery przez deseczkę młoteczkiem opierając ramkę na innej deseczce... i nigdy nic nie zrypałem...
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

"peldeck" a powiedz kolego ile wytrzymują u Ciebie stery, po takich ruskich desko technikach?
Kontakt:

Post autor: erenes »

ja rownież polece mini-prace, najlepiej cos mocnego z drobnym gwintem (maly skok) czyli...oske 14mm od piasty bmx pod klucz 17 albo 19. Podkładki mocne dobrane pod sama górna i dolna miske , tak by nie zniszczyc i jedziemy. Mozna napierw od góry zaczac, nie obie naraz. łatwiej bedzie pilnowac czy wchodzi równo. a to polecam robic spokojnie. wczensiej smar. krecimy powolutku i jak wejdzie góra, wrzucamy dolna. dolna zazwyczaj głebiej wchodzi = ciezej wchodzi. obu naraz nie polecam, bo moze krzywo zaczac wchodzic.
dupa.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Roman_Maxx hmm ja nabijam jak koledzy wyzej i zadnych sterow. Nie zniszcyzlem i nie mam pojecia dlaczego niby mialby wytrzymywac krucej lub dluzej?
Ssij pento
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

Słuchaj nic prostrzego Wkłądasz głowke z jedna miska w imadło i powoli skręcasz imadło i miska bedzie wchodizła w rame bez zadnego stukania młotkiem i wszystko wejdzie równo potem robisz to z 2 miską i nie trzeba tu zadnego serwisu czy specjalnych przyrzadów wystarczy troche pomyslec POZDRO :*
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Karol85
Kontakt:

a jak nie masz imadła albo nie kumasz o co mi chodzi to męcz sie młotkiem albo idz do serwisu ale dobrze jest sie troche znać an sprzecie zeby chociaż podstawowe rzeczy umieć zrobić nie wuażasz? pozatym jak nie sprobojesz to sie nie nauczysz wiec koledzy nie piszcie mu że skoro nie umie to niech lepiej idzie do serwisu bo w ten sposob to sie nigdy nie nauczysz czyż nie mam racji?? :D
Karol85
Kontakt:

i i niepiszcze mi że robie błedy ortograficzne bo mnie to jebie ^^
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

No to fatalnie, ze Cie to jebiee, bo w takim razie nie okazujesz szacunku ani dla tego forum ani dla ludzi czytajacych Twoje posty a najgorsze jest to, ze nie masz szacunku dla samego siebie :)
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

mi Sulring wbijal swego czasu stery, ( bylem bardzo przeciwny znajac jego techniki) uzyl do tego mlotka i schodów, bez zadnych deseczek i co dziwne hulalo pieknie. A co do serwisow to robia tez mlotem ;)
Karol85
Kontakt:

Swistak1989 heheh podoba mi sie to co napisałeś :D
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

ddex pisze:mi Sulring wbijal swego czasu stery, ( bylem bardzo przeciwny znajac jego techniki) uzyl do tego mlotka i schodów, bez zadnych deseczek i co dziwne hulalo pieknie. A co do serwisow to robia tez mlotem ;)
to jakas popierdolka, nie serwis.
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

w kazdej swojej ramie nabijałem młotkiem i albo kawałkiem drewna albo kawałkiem blachy ryflowanej. zawsze było ok kumpel tak samo do ram xc przez dualowe i do ukrain które robilismy i wszystko ok.

pozatym zadko który serwis ma dobrą prase do tego. często napiepszają młotkiem a ze maja wprawe to idzie szybko:)
pozatym nie placilbym za takie cos. pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

wujekeman pisze:od 12 lat wbijam stery za pomocą młotka i deseczki i jeszcze nigdy nic nie spi. erdo. liłem... z wyczuciem panowie , z wyczuciem......
popieram
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
ODPOWIEDZ