UWAGA na Bullita z Allegro !

alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

Digi pisze:ale jednej aukcji juz nie ma:P
;0

A jednak zareagowali na mojego maila:)
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

nie skonczyla sie poprostu i wycofal bo chyba niska cena
www.mm-foto.pl
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

wookie85 jemu chodzilo o aukcje z tosa
http://www.allegro.pl/item142544698_dun ... a_inu.html
"Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro"
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Sabak pisze:Wooooow! Ostro! kuurde ja go mam już kupować! A tu takich rzeczy sie doczytuje. Wahacz to wogule jest z innego roku niż 2004 bo ma piwoty. Nie sądze żeby był spawany... a co do dumpera to można wziąść pod uwage to, że jeśli rame kupujemy za 1600 to na serwis dumera można włożyć troche kasy.
z 2004 to moze jedynie damper.Bo przedani trojkat z gieta rura podsiodlowa tez nie.
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

trzeba kupować w sklepie
(wiem że built kosztuje niecałe 5)
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

Niestety bullita nie ma w ofercie na 2006...podobnie jest z cennikiem 2007, nie ma go na liscie w Crazy Crank... Nie oznacza to jednak, ze og nie bedzie, moze po prostu w pozniejszym terminie :D
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
Sabak
Kontakt:

Post autor: Sabak »

oooohoooo! Ta nie mam co z pieniędzmi robić i będe kupował nowego! Panowie o czym my mówimy... 1600-2000zł a 5000zł to diametralna różnica. Kurde chce sie zdecydować na tego bullita, ale w sumie nie wiem na jakiej podstawie twierdzić iż rama jest z 2004roku. Ten koleś sam ją kupił w kanadzie także pewnie tam też tak była zapisana że z 2004. No ale powiecmy że z 2003... czy znaczna jest różnica. Pozatym za te pieniądze to i tak sie opłaca.

Skomentójcie to...
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

"Skmentójcie to... "
Ja znam tylko jedno okreslenie na to- analfabetyzm :)

Generalnie skoro Ty twierdzisz, ze bedzie spoko ramka dla Ciebie i sadzisz, ze warto dac 2000zl za bullita w takim stanie... nowka kosztuje (jeszcze stary cennik) ok. 4000zl +- 300zl, takze roznica jest wielka, ale ja nadal bym sie zastanawial nad tym... Pozdro to tyle ode mnie ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
Sabak
Kontakt:

hmmm... a co jest do zażucenia tej ramie w kategorii stanu? Bo ja nie moge sie jakoś dopatrzeć. No nie biorąc pod uwagę podejżenia o spawany wachacz.
topick
Kontakt:

Sabak pisze:hmmm... a co jest do zażucenia tej ramie w kategorii stanu? Bo ja nie moge sie jakoś dopatrzeć. No nie biorąc pod uwagę podejżenia o spawany wachacz.
co do wahacza to nie wiem o co chodzi, nie widze tam nic podjerznego - powiedz, w ktorym miejscu.
Za to obejrzyj to zdjecie:
http://m4t3k.nd.e-wro.pl/pawcio/bullit/bullit%20002.jpg
Spaw przy dolnej rurze. Nie wiem czy to pekniecie czy tylko zabrudzenie.
topick
Kontakt:

Sabak pisze:oooohoooo! Ta nie mam co z pieniędzmi robić i będe kupował nowego! Panowie o czym my mówimy... 1600-2000zł a 5000zł to diametralna różnica. Kurde chce sie zdecydować na tego bullita, ale w sumie nie wiem na jakiej podstawie twierdzić iż rama jest z 2004roku. Ten koleś sam ją kupił w kanadzie także pewnie tam też tak była zapisana że z 2004. No ale powiecmy że z 2003... czy znaczna jest różnica. Pozatym za te pieniądze to i tak sie opłaca.

Skomentójcie to...
"uj, uje sie nie kreskuje"

jaki 2003? gieta rura podsiodlowa, piwoty pod hamulce. Z drugiej strony wzmocnienie przy glowce i piatka . Dziwny egzemplarz. Napisz do polskiego dystrybutora lub do samej santy. Spytaj czlowieka o numer seryjny , moze po nim ci ktos zweryfikuje rocznik.
Sabak
Kontakt:

No spoko już pisałem. Moje pytanie brzmiało tak:

Czy jest możliwy zakup samego wachacza do ramy Santa Cruz Bullit (2004) romz. L. W których rocznikach bullit miał piwoty?

Patrzcie co mi odpisał:

Tak, jest możliwy ale wyłacznie dla posiadaczy ram którzy zakupili je w w legalnej sieci dystrybucyjnej w Europie. Co do piwotów to nie jestem w stanie na to odpowiedzieć, od rocznika 2002 ramy występowały wyłącznie w wersji disc only, być może jest to pierwsza
generacja Bullita z końca lat dziewiędziesiątych.

To jakieś żarty!
topick
Kontakt:

Sabak pisze:No spoko już pisałem. Moje pytanie brzmiało tak:

Czy jest możliwy zakup samego wachacza do ramy Santa Cruz Bullit (2004) romz. L. W których rocznikach bullit miał piwoty?

Patrzcie co mi odpisał:

Tak, jest możliwy ale wyłacznie dla posiadaczy ram którzy zakupili je w w legalnej sieci dystrybucyjnej w Europie. Co do piwotów to nie jestem w stanie na to odpowiedzieć, od rocznika 2002 ramy występowały wyłącznie w wersji disc only, być może jest to pierwsza
generacja Bullita z końca lat dziewiędziesiątych.

To jakieś żarty!
Ta odpowiedz to zarty ? Raczej standardowa opowiedz dystrubutora. Nie sprzeda ci wahacza jesli nie kupiles u dystrybutora.
Trzeba bylo zaczac od tego ze chcialbys kupic nowa rame, ale nie ma, wiec szukasz uzywki, a potem pytac o wzmocnienia glowki ramy i gieta rure podsiodlowa. Dla mnie ta rama to jakis skladak i chcialbym ja obejrzec przed zakupem , lacznie z demontazem dampera, zeby objerzec tulejki. Jesli sa zuzyte to czeka cie dodatkowy wydatek
Jeszcze jedno. Wyglada jakby byla malowana bo gwiny suportu sa calkiem czarne. Uwazaj
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

moze koles ja nieco odpicowal przed sprzedaza. przeciez pierwsze wrazenie sie liczy. ja tam bym nie kupowal leciwej juz alu ramki, ktora na pewno nie byla uzywana do niedzielnych wycieczek po parku. i niewazne, ze to santacruz.
Kontakt:

heh... z crazycrank'u odpisali mi, że mogą zrobić wyjątek i sprzedać wachazc (o ile będzie dostęny) za 1400zł. Dowiedziałe się też że bullity przed 2002r nie posiadały wzmocnień przy główce ramy.
topick
Kontakt:

Sabak pisze:heh... z crazycrank'u odpisali mi, że mogą zrobić wyjątek i sprzedać wachazc (o ile będzie dostęny) za 1400zł. Dowiedziałe się też że bullity przed 2002r nie posiadały wzmocnień przy główce ramy.
ale mialy tez prosta rure podsiodlowa.
Krzysiek_gda
Kontakt:

!

Post autor: Krzysiek_gda »

Chyba musze rozwiac Wasze wszystkie wątpliwości, widzialem tą rame "na żywo" u znajomego który ją kupił. Jak to ktoś powiedzial na pierwszy rzut oka rama odpicowana i OK...ale poźniej została przeprowadzona analiza. Po pierwsze: trójkąt i wachacz to zupełnie dwa inne roczniki. Wzmocnienia z dziurą na pancerz były chyba tylko w 2003 (na aukcji napisane 04), a wachacz conajmniej 02 albo 01. Co do stanu technicznego, przedni trójkat w zajebistym stanie wizualnym, aż za bardzo dobry stan, wyglądała na odmalowaną, no i naklejki nie były oryginalne tylko fachowo wycięte z papieru. Wachacz był pęknięty, przemalowany i ma mikro pęknięcia. Jak go obejrzeliśmy okazało sie nawet ze był chyba czerwony albo pomarańczowy, w kilku miejscach po prostu nie byl pokryty farbą. Co do tego czegoś "dziwnego" jak to ktoś powiedział przy mocowaniu dampera to ewidentny, beznadziejnie zrobiony spaw. No i jeszcze mikropęknięcia przy miejscu mocowania dampera. Natomiast jezeli chodzi juz o sam damper to katastrofa, kiedy ściąnęlismy spręzyne probowalismy złozyc tłok, pierwsza proba nie udana (powietrza w ogole nie było w komorze), dopiero jak sie go oparło o podloge i pchnęło całym ciężarem ciała to drgnął. W środku więc musi byc wyschnięty i muszą byc zmasakrowane uszczelki. No i oprócz tego brakowało elementu łączącego damper z ramą, taka wycinana CNC smieszna rzecz. A co do sprzedającego to chyba jakis dzieciak albo naciągacz. Twierdził, że ją kupił gdzies tam i na niej w ogole nie jeździł, że damper sprawdzał w innej ramie, no i że w ogóle stan techniczny itp jest zajebisty. Kiedy jednak koles zaczał do niego pisac ze jest cos nie tak zaczął sie migac itp., że nie widział tego, ze jak czegoś nie widzi to tego nie ma (SICK!), kiedy zarządano od niego zwrotu to zaczął sie migac, że nie ma kasy itp. i że to nie jego wina ze taka jest rama. Generalnie gdyby trafił na kogos nerwowego to by koles dostał dawno wpier***ol. Gdy dostał zdjęcia z tymi pęknięciami to zaczał sie migac ze nie widzial itp, no i że spawu też tam nie ma, mówił równiez że wysłał zdjęcia i że wszystko bylo widac. A takiego czegos przeciez nie zobaczy sie odrazu. Kase jednak w koncu odesłał, nagle znalazło mu sie 1700 zł:) Tylko że nawet nie pomyślał o kosztach jakie poniósł moj kumpel, prawie 100 zł za przesyłke (w jedną i drugą strone, zresztą dłuuugo ją wysyłał) i jeszcze kumpel kupil za 140 zł ten element do dampera. Pomyślał ze koles jest spoko skoro ma prawie 200 pozytywów, więc kupił tą częśc zanim przyszla rama. Na tym dilu stracił więc prawie 250 zeta, tamten typ nawet nie pomyśłal zeby pokryc jakis koszt wysyłki. No i cały czas twierdzi ze z ramą jest wszystko OK, ze nic jej nie jest, nie ma pęknięc itp:) A że zdjęcia ktore moj kumpel mu wysłal mogly byc gdzies przerobione i ze on ze swoimi ślepymi znajomymi nic tam nie widzi:) lol. Ten dzieciak jest niepoważny, powinien dostac w miche za to ze mu ją sprzedał, a potem drugi raz wpier***ol za to ze znowu kogos probował zrobic i sprzedac walniętą ramę, ktora na pierwszy rzut oka jest OK. To by było na tyle. Gdyby ktoś chcial zobaczyc zdjęcia to napewno moze napisac do kumpla bajker19małpa.wp.pl Napewno odpisze chociaz ten temat go wkur...a:) Jutro jeszcze podkręce mu zeby wystawił jakiegos nega na allegro bo juz dawno powinien to zrobic.
Sabak
Kontakt:

OOOO KUR*A!!!! No to ładnie. A już miałem sie na nią decydoawać. Dobra pisze do tego "kumpla" żeby mi przesłał zdjęcia.
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

no i co mówłem ? HAHAHA

2.000 mozna miec normalnego bulita
ale przecietny polaczek pomysli... hmm po co przepłacać jak jest "taka sama" za 1.500 ?

kazdy kto ma taki tok rozumowania jest żałosny.

tak samo jeden nie dołoży 100zł do amortyzatora bo moze mieć "taki sam" tylko że niższy model, poobijany, z niedziałającą regulacją tłumienia bez papierów i niewiadomego pochodzenia.

Nie dajcie sie zfrajerować.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
ODPOWIEDZ