Koła....

prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

YogiFreeMan sądzę że założył temat żeby usłyszeć:
"łał super kółka, chciałbym takie, w ogóle te obręcze super ekstra szerokie i na pewno będą mocne, super do dh i fr, bierz od razu..."

czy coś w tym stylu...

pozdro
http://www.chr.Rybnik.pl
qbator
Kontakt:

Post autor: qbator »

tak, tak. ja nie prosilem o decyzje za mnie, prosilem o porade. mam znajomych ktorzy jezdza na tych obreczach i co wiecej, woczraj sam na nich jezdzilem. ktory z Was swietnych poradnikow jezdzil na nich przed wypowiedzeniem sie? jeden? pozatym jedynym argumentem jest waga.nie interesuje mnie ze beda ciezkie, w przeciwienstwie do wiekszosci ludzi "fr,dh" z dh zone ja spedzam kazdy weekend w gorach wiec jezdze glownie w dol. chodzilo mi o propozycje, ewentualne opcje. zjebaliscie double widy za wage?ok, wszyscy wiedza ze te obrecze sa wytrzymale jak ^&% i o to chodzi.a Ciebie Freeman zapraszam do porownania cen katalogowych: jedziemy...obrecz double wide, cena kat= 219zł,piasta roller dh = 199zł, szprychy dt champ black =1,5 szt=473zł za koło, jedziemy dalej teraz koło na tył: obrecz 219,piasta 179zł,szprychy 1,5 szt=452zł....czy 473+452 to jest twoim zdaniem 750? i zaplecenie...min 15zł za koło co daje nam...955zł....więc faktycznie, promocja z dupy, nie warto...hehe.

aha i jeszcze Yogi. Mistrzu, tak jak powiedzialem, ja nie prosilem o decyzje,prosilem o porade. to ze kilku kolesi z czego moze jeden mial do czynienia ze sprzetem o ktorym pisze, pisze ze nie warto...ok.ale wiecej ludzi powiedzialo mi zebym bral te kola w ciemno,bo to ze kilku leszczy rozjebalo piasty mnie gówno obchodzi, statystyka: 10/100 daje 10 % awaryjnosci. czyli nie duzo biorac pod uwage ilosc produkowanych części...tyle. dzieki anyway.
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
gRegor
Kontakt:

Post autor: gRegor »

Niewiem co Ci napisać, zebys zmienił zdanie ale chłopaki naprawdę donrze CI radzą... Ale powyższą wypowiedzią potwierdziłeś to, ze juz przed założeniem tematu wiedziałeś co kupisz.. No nic proponuje zamknąć temat, bo czego by Ci napisali, a pisali bardzo sensownie to i tak kupisz koła cegły.. DObra, pozdro..
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

lol 0,5 kg na obreczach to nieduzo ? :D to mnie rozsmieszyles naprawde i DW to bym na pewno nie wzial - sa kloce , sza szerokie ale miekkie , o wgniot dosc latwo , miekkie wiec stosunkowo latwo sie centruja pisalem juz ze kloc :>
www.mm-foto.pl
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

wiesz co mozesz powiedzieć ze waga nie ma znaczenia jak kupujesz kola za 400 zl no bo wtedy trzeba isc po kosztach (a i tak mozna cos fajnego lzejszego zlozyc). Ale jak juz wydajesz te 800zl to posluchaj ludzi ktorzy Ci dobrze radza i zloz sobie lekkie i przyjemne kolka.
Freestyle
Kontakt:

Post autor: Freestyle »

koła są bardzo fajne a co z tego ze waga :/ przynajmniej centrowac nie trzeba tak szybko. a atomy trailpimpy to co niby lekkie....a duzo je osob ma.
http://www.pinkbike.com/photo/1112797/
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

To ja sie podczepie pod temat :)
Potrzebuje kolko 24" na tyl - mocne i zarazem lekkie , narazie liczylem , tak zeby wydac :
150 na obrecz
150 na piaste
i 50 zl na szprychy lub mniej...
I mam dylemat - na czym skladac? Bo wg. mnie double track to klocowata obrecz i raczej takiej nie zajade, mysle nad S-type ale pewnie sa lepsze obrecze ... - gdzie na necie moge zamowic cos dobrego, zeby kolko przyszlo juz poskladane? ? :) Albo ktos ma jakas aukcje z allegro z calym kolkiem..
Obrazek
ODPOWIEDZ