Kona Stinky vs Tosa Inu

MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Tak tak dm sux, nie sztywny, peka i wogole, nauczcie sie na pamiec i powtarzajcie wszystkim! nie kupowac! Niech dobre bedzie moje :ASD
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
^Kicaj^
Kontakt:

Post autor: ^Kicaj^ »

Tahion nie dzieki ja biore cały rower na Konie jak coś :)) A na DM jeździłem i powiem wam ze dla mnie to długi jest za długi :].
BunnY
Kontakt:

Post autor: BunnY »

Stinky:"stinky jest juz nie do kupienia w tym roku w polsce, chyba ze ktos ci sprowadzi inna droga niz ************ skiteam"

z tym sie nie zgadzam... bo w samym krakowie są jeszcze 2 a nie wiadomo co ukrywaja mroki magazynów...:)

BTW: w tosie słyszałem ze przy dobicu dampera górna częśc wachacza stuka w obejmę podsiodłowom... czyżby experci z DC pomylili sie w obliczeniach.... :)
http://tiny.pl/t4fv
----------------------
BunnY
Kontakt:

Post autor: BunnY »

Stinky:"stinky jest juz nie do kupienia w tym roku w polsce, chyba ze ktos ci sprowadzi inna droga niz ************ skiteam"

z tym sie nie zgadzam... bo w samym krakowie są jeszcze 2 a nie wiadomo co ukrywaja mroki magazynów...:)

BTW: w tosie słyszałem ze przy dobicu dampera górna częśc wachacza stuka w obejmę podsiodłowom... czyżby experci z DC pomylili sie w obliczeniach.... :)
http://tiny.pl/t4fv
----------------------
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

no to calkiem mozliwe, u nas we wrocku jeszcze 1mc temu byla sztuka w harfie 15 cali, ale nie wiem czy jeszcze stoi- nie zmienia to faktu ze *********** ski team juz nie ma, przynajmniej tak slyszalem od ludzi z forum
Local Swinga-Swinga
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Bunny o tym dumperze mowilem ja....(uderazjacm)

To jest prawda...jebneli sie i juz :P.

Ale kto bys ie czepial :].

Ps Kica polecam ci kone...ale oraau cicialbym sie spytac ile kosztuje kit do przerobuienia stinkyego 6 caloewgo n 7 cali(jak ktos wie)...

Bo na przyszlosc to by sie przydalo 9jakbys dcos wymienial)...alebo bbrakowalby ci skoku :]
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Stinky
Kontakt:

kwestia zmiany piwotow laczacych dumpera- dzies to widzialem na jakiejs stornie (znalazlem na forum www.kona.dk ) pamietam ze trzeba chyba kolo 24(nie jestem pewien) wsadzic zeby bylo ok no i gwarancje na rame sie traci
Local Swinga-Swinga
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

heh Max najlepiej to ujął, nie brać tego gówna dm... :P

tak trochę w temacie - Max, kiedy złożysz bika?
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

dopiero zauważyłem post stinkiego...

co do skoku, to zauważcie, że stinky ma damper 2 calowy, a stinky de luxx 2,5 calowy

skok ramy 6 cali

6/2=3 - przełożenie ramy

3*2,5=7,5 cala - skok w stinky

7,5 cala to około 185mm(nie chce mi się liczyć)

z tego w prosty sposób wynika, że wszystkie ramy w serii stinky są takie same!
Stinky
Kontakt:

nie daje sobie glowy uciac czy by dumpera nie wydluzyc poprostu i nie przedluzyc skoku "na chama", z opisu technicznego wynika
http://www.konaworld.com/2004tech.pdf
patrz strona 10
ze to inne ramy, stinky ma przelozenie skoku 3x1- primo ma 2.8x1, przy tym skok bumpera jest inny ( 2" i 2,5") wydaje mi sie ze dlugosc elementow zawieszenia jest inna poprostu, najlepiej byloby porownac
Local Swinga-Swinga
Stinky
Kontakt:

nie daje sobie glowy uciac czy by dumpera nie wydluzyc poprostu i nie przedluzyc skoku "na chama", z opisu technicznego wynika
http://www.konaworld.com/2004tech.pdf
patrz strona 10
ze to inne ramy, stinky ma przelozenie skoku 3x1- primo ma 2.8x1, przy tym skok bumpera jest inny ( 2" i 2,5") wydaje mi sie ze dlugosc elementow zawieszenia jest inna poprostu, najlepiej byloby porownac
Local Swinga-Swinga
Stinky
Kontakt:

ups nie przecztalem postu jacy do konca.. HEHE debilek ze mnie....
Local Swinga-Swinga
MaxDamageDA
Kontakt:

Mam juz ponad tydzien, aktualnie jestem chory i nie moge jezdzic ;/

Fotki bede mial w poniedzialek.
MaxDamageDA
Kontakt:

Aha jak juz ktos sie uprze na nia to zabraniam kupic czerwono czarnej ;d Jest mnostwo innych ladnych kolorow , ten jest moj ;d
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

ALE PIEPRZYCIE 3 po 3!

"...bierz stinki bo lepiej chodzi..." - typowe odpowiedzi ku nabiciu posta, tak naprawde gównoo mówiące.

Co do tosy to "chodzi" lepiej niż kona stinki bo tosa jest mniej mułowata i mniej pompuje( jeździłem na tosie i na stinkim ). Najśmieszniejsze jest to że dzieje sie tak pomimo faktu że w stinkim są zamontowane lepsze dampery a to sprawa kluczowa.

Co do wachacza tosy to wygląda licho ale raczej on nie pęka. U nas toska pekła przy mocowaniu tego elementu (który naciska damper) do ramy. Po prostu rurka podsiodłowa zaczeła pękać. Ale gwara jest więc no problem.

ONLY TOSA
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Grooby
Kontakt:

Post autor: Grooby »

ja 4x brał bym kone jeździłem na niej i jest zajebista a dc w hu. leci wiec z gwarancja to bedziesz musiał czekac z 3 miech wiec ja bym brał kone
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=613601
gg6537176
Pyro
Kontakt:

Post autor: Pyro »

no własnie ale pęka, i nie tylko tobie pęka.
Pozatym wychodzi już pare innych mankamentów. Ja wiem ze Tośka ładnie wygląda,ale przed zakupem raczej zastanów się. Sam chciałem kupić tośke i chyba dobrze zrobiłem ze nie wziołem jej. Bynajmniej na razie nie żałuje.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=252687
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Nikt nie leci w chu... bedzie za tydzień.
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Stinky
Kontakt:

na jakim modelu stinky jezdziles ze tak strasznie pompowal, ja sie przesiadlem z hardtaila i jak na moj gust to przod pompuje a nie tyl, szczegolnie jak sie podjezdza, a to gdzie tosa pekla jest dla mnie malo wazne- fakt ze peka jest niedobry, zobaczymy pod koniec sezonu jak sie sprawy beda miec, co do gwarancji to bardzo fajnie ale ja nie mam zamiaru w polowie sezonu zostac bez roweru na przynajmniej 1mc, nikomu pozatym nie wpieram bierz to bierz tamto- fakty sa faktami i to sie liczy, moze konstrukcaj tosy i jest lepsza ogolnie do jezdzenia-nie zaprzeczam- ale nie mam ochoty przed zrobieniem jakiegos dropa na plasko zastanawiac sie - peknie czy nie peknie...... spokojnie panowie to tylko dyskusja.......
Local Swinga-Swinga
ODPOWIEDZ