DC vs. Zumbi
-
- Kontakt:
wookie85raczej wypierdoli, nie mów w liczbie mnogiej...
Psyke jaka prowokacja ? człowieku weź idz pobiegaj póki pogoda dopisuje... porówna nie 2 ram w podobnej cenie, podobnych zastosowaniach... kolega chciałsie dowiedzieć którą ma wybrać i tyle a to że pan admin ma uprzedzenie do firmy DC to już inny problem.
Psyke jaka prowokacja ? człowieku weź idz pobiegaj póki pogoda dopisuje... porówna nie 2 ram w podobnej cenie, podobnych zastosowaniach... kolega chciałsie dowiedzieć którą ma wybrać i tyle a to że pan admin ma uprzedzenie do firmy DC to już inny problem.
-
- Kontakt:
mczuszu i jak ta rama wypadła w ich teście ? pozytywnie ? napisz cos wiecej.
dla mnie również ten temat wydaje sie byc prowokacją.
edit:
dobra mam...
http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=14&art=689
Edit 2: ale w tym linku co dałem nic z konkretów nie ma jednak :p niech ktos napisze ja ta rama wypadła w tescie w bikeboard
dla mnie również ten temat wydaje sie byc prowokacją.
edit:
dobra mam...
http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=14&art=689
Edit 2: ale w tym linku co dałem nic z konkretów nie ma jednak :p niech ktos napisze ja ta rama wypadła w tescie w bikeboard
-
- Kontakt:
zuku
budowa-5
działanie-4
opłacalność-4,5
ocena końcowa-4,4
+wysoka sztywność wahacza
+cena
-podatna na "pompowanie" na podjazdach i "usztywnianie" przy hamowaniu
Dwa największe atuty zumbi dh team ,czyli nisko umieszczony środek ciężkości oraz sztywny wahacz , w połączeniu z płynnym i liniowym ugięciem czynią z niej maszyne do dh z prawdziwego zdarzenia :D
budowa-5
działanie-4
opłacalność-4,5
ocena końcowa-4,4
+wysoka sztywność wahacza
+cena
-podatna na "pompowanie" na podjazdach i "usztywnianie" przy hamowaniu
Dwa największe atuty zumbi dh team ,czyli nisko umieszczony środek ciężkości oraz sztywny wahacz , w połączeniu z płynnym i liniowym ugięciem czynią z niej maszyne do dh z prawdziwego zdarzenia :D
Hahaha fakt ten temat to prowokacja, ciekawe kiedy wkroczą siły DH-złomu do akcji :)
Do tematu dużo nie wniose bo bujałem sie tylko na Canie i powiem że mi sie baaaałdzo podobało, ale fakt Zumbi tylko widziałem (widziałem nawet żę sie ugina).
Generalnie po całych tych dziwnych zamieszaniach trudno mieć pełne zaufanie do Zumbi, natomiast wg mnie DC rośnie w siłe i to całkiem konkretnie.
Peace
Do tematu dużo nie wniose bo bujałem sie tylko na Canie i powiem że mi sie baaaałdzo podobało, ale fakt Zumbi tylko widziałem (widziałem nawet żę sie ugina).
Generalnie po całych tych dziwnych zamieszaniach trudno mieć pełne zaufanie do Zumbi, natomiast wg mnie DC rośnie w siłe i to całkiem konkretnie.
Peace
-
- moderator
- Kontakt:
Z cane corso mam stycznosc na codzien, na Zumbi smigalem w wierchomli. Obie ramy są fajne. Cane jest krótka, zwrotna, dobrze dziala, nie pompuje. Zoombi - lekkie, stabilne,fajna liniowa charakterystyka, zadupca jak strzała. Wniosek ? Jak ramka do FR to Cane Corso, jak do racingu DH to Zumbi. Takie moje zdanie... Jesli chodzi o gwarancje to z obiema nie będzie problemu.
paw22-lepiej balfe ktorej sie nigdy na oczy nie widzialo <hahahah>
do autora-uu chlopie wkraczasz na goracy grunt uwazaj bo sie przejedziesz i to nie na nowej ramie-tych firm NIE WOLNO porownywac na tym forum.
Robimy zaklady?Ktory z wlascicieli DC zalozyl ten temat?Rafal?Piter?A moze Wojti?
nieee to na pewno Dominik....
P.S.Bierze Cane...
do autora-uu chlopie wkraczasz na goracy grunt uwazaj bo sie przejedziesz i to nie na nowej ramie-tych firm NIE WOLNO porownywac na tym forum.
Robimy zaklady?Ktory z wlascicieli DC zalozyl ten temat?Rafal?Piter?A moze Wojti?
nieee to na pewno Dominik....
P.S.Bierze Cane...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu