DC vs. Zumbi

wojtek1111
Kontakt:

Post autor: wojtek1111 »

wookie85raczej wypierdoli, nie mów w liczbie mnogiej...
Psyke jaka prowokacja ? człowieku weź idz pobiegaj póki pogoda dopisuje... porówna nie 2 ram w podobnej cenie, podobnych zastosowaniach... kolega chciałsie dowiedzieć którą ma wybrać i tyle a to że pan admin ma uprzedzenie do firmy DC to już inny problem.
coaster SS
Kontakt:

Post autor: coaster SS »

Swoją drogą to wpiszcie sobie na allegro cane corso, tosa inu albo akita... Bardzo fajne szczeniaczki :)
www.coasterss.fotosik.pl
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

coaster SShaha dobre już wpisywałem tak ;] w bike board jest ładny test ramy zumbi dh team wiem bo mam :] a co do ram to nie piszcie ze wole dc jak nawet na dc nie jeździliście a tym bardziej na zumbi ja osobiście chciałbym się przejechać na obydwu ramkach i dopiero stwierdzić co jest lepsze :D
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

mczuszu i jak ta rama wypadła w ich teście ? pozytywnie ? napisz cos wiecej.

dla mnie również ten temat wydaje sie byc prowokacją.

edit:

dobra mam...
http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=14&art=689

Edit 2: ale w tym linku co dałem nic z konkretów nie ma jednak :p niech ktos napisze ja ta rama wypadła w tescie w bikeboard
Gość

Post autor: Gość »

e tam DC cane corso jest naprawde fajny ale nie wiem czemu go wolicie niz Zumbi team
mateusz1912
Kontakt:

Post autor: mateusz1912 »

Jeździłem na ramce zumbi.Według mnie jest ona jakaś za długa.Ciężko się wchodzi w zakręty,ale to moje zdanie,może jest to spowodowane ze jestem dość niski.A co do DC nie wiem bo nie jeździłem.
rosa
Kontakt:

Post autor: rosa »

jestem ciekawy ilu z was jezdzilo.... ilu z was przynajmniej na zywo widzialo jak zumbi pracuje?
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

zumbiacz jest sztywniejszy niz dunconi tyle z moich obserwacji :D

obie amy mi si enei podobaja... ale to nie ja wybieram teraz rame
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
mczuszu
Kontakt:

zuku

budowa-5
działanie-4
opłacalność-4,5
ocena końcowa-4,4

+wysoka sztywność wahacza
+cena
-podatna na "pompowanie" na podjazdach i "usztywnianie" przy hamowaniu

Dwa największe atuty zumbi dh team ,czyli nisko umieszczony środek ciężkości oraz sztywny wahacz , w połączeniu z płynnym i liniowym ugięciem czynią z niej maszyne do dh z prawdziwego zdarzenia :D
Maek
Kontakt:

Post autor: Maek »

Hahaha fakt ten temat to prowokacja, ciekawe kiedy wkroczą siły DH-złomu do akcji :)
Do tematu dużo nie wniose bo bujałem sie tylko na Canie i powiem że mi sie baaaałdzo podobało, ale fakt Zumbi tylko widziałem (widziałem nawet żę sie ugina).
Generalnie po całych tych dziwnych zamieszaniach trudno mieć pełne zaufanie do Zumbi, natomiast wg mnie DC rośnie w siłe i to całkiem konkretnie.

Peace
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Ale zumbi to jednozawias inaczej belka wahliwa, to jak to ma pracowac? Zagadka jest z vpp. Zależnie od doboru układu osi, zawieszenia sie od siebie roznia. w jednozawiasach istotna jest generalnie odleglosc osi suportu od osi obrotu wahacza, reszta ma mniejsze znaczenie na prace.
www.foesracing.com
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Z cane corso mam stycznosc na codzien, na Zumbi smigalem w wierchomli. Obie ramy są fajne. Cane jest krótka, zwrotna, dobrze dziala, nie pompuje. Zoombi - lekkie, stabilne,fajna liniowa charakterystyka, zadupca jak strzała. Wniosek ? Jak ramka do FR to Cane Corso, jak do racingu DH to Zumbi. Takie moje zdanie... Jesli chodzi o gwarancje to z obiema nie będzie problemu.
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Wiekszość z was równie dobrze mogłaby wypowiadać się w temacie: "Co lepsze MIR, czy międzynarodowa stacja kosmiczna?"
HARTKOR FAKKER
kruszko
Kontakt:

Post autor: kruszko »

paw22 jezdziles na cc albo zumbi?(takie pytanie z ciekawosci bo widze ze ty sie na wszystkim znasz)
http://pl.youtube.com/kruszko
http://kruszko.pinkbike.com/
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

zaraz dam skana z gazety... jak testowali tą zumbi DeHa . . .
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

paw22-lepiej balfe ktorej sie nigdy na oczy nie widzialo <hahahah>
do autora-uu chlopie wkraczasz na goracy grunt uwazaj bo sie przejedziesz i to nie na nowej ramie-tych firm NIE WOLNO porownywac na tym forum.

Robimy zaklady?Ktory z wlascicieli DC zalozyl ten temat?Rafal?Piter?A moze Wojti?
nieee to na pewno Dominik....

P.S.Bierze Cane...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

jestem ciekaw czy jakas zumbi zostala sprzedana w ogole ? poza tym zawodnkiem sponsorowanym ;]
www.mm-foto.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

wookie85 pono tak...marketing czyni cuda :D
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
mczuszu
Kontakt:

no tak ale dlaczego główny zainteresowany czyli nikom się jeszcze nie wypowiedział a był już na forum w czasie kiedy temat gościł na stronie głównej hymmm..ciekawe??
ODPOWIEDZ