ale ja sie pytam ktorego sie bardziej oplaca!!!!! a nie ile stoi monster. to ktory lepiej brac? moze tego iron horse?? koles od speca mowi ze monster prawie nie uzywany a rama od poczatku 2006. co o tym myslicie?
aha...........jak dla mnie to wolalbym BH......i monsterek za taka cene...wogole wydaje mi sie ze zawieszenie speca bedzie lepiej pracowac niz w chapie..ale wtedy tylko FR i DH.:)
tomeks spec jest zajebista ramka big hit. I napewno wolalbym go od charrapala. Co do monsterka to jest calkiem wpyte. Natomiast nie mam zielonego pojecia co to za obrecze ;]
Nie widze co to za damper, ale tak z daleko mysle, ze to mzoe byc swinger 3. Generalnei damper taki sobie aczkolwiek w tym bullicie na ktorym jaj ezdzilem tez byl swinger 3 i dziala bardzo ladnie wsyzstko ladnie tlumil. A spv dzialalo na tyle dobrze, ze normalnie podjezdzalem na nim pod spore gorki a ten nie pompowal.
Jesli to Fox Vanilla R (z regulacja tlumienia) to dziala calkiem w porzadku, lepiej od X-Fusionow itp. Regulacja tlumienia w szerokim zakresie, nawet skuteczna :]. Za ciezki tez nie jest... Brakuje tylko regulacji kompresji, ale ogolnie damper poprawny.
tomeks Polecam BH !!! Praca zawieszeia jest na najwyższym poziomie i żadne Banszii nie doli tak jak BH. Jest to klasa sama w sobie :)) Jeśli myślisz o DH/FR to zdecydowanie jest to dobry rower ( Rama podstawą ) resztę zawsze powymieniac możesz.FSR jest bardzo czułym zawieszeniem i na maksa trwałym :)
...Banszi ma swoje grono adoratorów lubiących mega dropy,gapy i takie tam...tyle że takie mega dropy ;) po 5-7 m to standard dla większości nowych ram :0)) a nie sądzę abys przekroczył prędko tą granicę - życzę Ci progresu - ale tam myślę.
Wez lepiej BH i ciesz się na lata :))
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek dobrze prawi tylko, że faktycznie ten spec troszku stary już jest, a właściciel za dużo chce za niego. Też bym Ci zaproponował BH ale ze względu na te 2 mankamenty o których wspomniałem powyżej bym sobie go odpuścił. A co do samego skoku, nie przesadzajcie ze 155mm to mało ;) . Sam miałem speca compa z 03r i nigdy skoku mi nie zabrakło, a w górach coś tam jeździłem…
ta rama hita to napewno nie jest 04,02 albo 03 max....02 rocznik bo w 03 by;a krwisto czerowna ta tansza a expert byl srebrny.... pozatym przod 200mm tyl 155mm...................sam sobie na to odpowiedz....
no a co sadzicie o tym iron horse?? http://allegro.pl/item152574612_iron_ho ... azja_.html , calkiem przyzwoity osprzet, rama z 2004, dobry damper.
gadalem z gosciem i za 4100 biore rower bez kola, hamulca, napinacza i korby. dobra cena? co wy na to? albo moze cos lepszego macie, ten BH jest fajny, ale wolalbym cos molodszego i troche lzejszego bo ten monster to chyba za ciezki troche.