Wasz ulubiony Freerider - ankieta

mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

Basagotia - ta pamiętna 720 z NWD 6 nigdy jej nie zapomne
Bender - bo to on nadał właściwy tor temu wszystkiemu, i pomimo wszystkiego, robi dalej to, co kocha - jeździ. bardzo polecam ten film z jego udziałem: http://www.youtube.com/watch?v=ODxtkz1O ... ed&search=
Gracia i Chase - za styl
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

OmEn tez chcialem na niego oddac glos,ale nie znalazlemgo tam :]
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
OmEn
Kontakt:

Post autor: OmEn »

ableehahahaahahhahaah
mam bmx`a i choi !
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Bender
Klassen
Basagoitia

Choc jest wielu innych wielkich tego sportu:

Nico Vouilioz,
Dave Watson,
Joe Schwartz,
Rennie, McCaul, Schwartz, Cowan, Chase, Berecloth, Romaniuk, no i Kinrade.... Wybór jest bardzo trudny.

btw. co sie teraz dzieje z Benderem ? Juz ponad rok minoł od tego feralnego wypadku z uszkodzeniem kręgosłupa ;/
Sajduk
Kontakt:

Post autor: Sajduk »

Steve Romaniuk
Cameron McCaul
Cedric Gracia
wg mnie
http://www.pinkbike.com/photo/1159605/
www.kfr.go.pl
benek
Kontakt:

Post autor: benek »

ja mam 3 typy:

1.Bender
2.Bender
3.Bender
http://nuestro-mundo.pl/
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

K***a jak ja nienawidze języka niemieckiego ://////

co do pomysłu to można by zrobić na Dh-zone taką włąśnie ankiete, kto według polaków jest najlepszy na świecie :)
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
sobek fr
Kontakt:

Post autor: sobek fr »

jeśli ma być tak jak nazwa wskazuje czyli "King of FREERIDE" to odpadają:
Gracia, Peat = DH
Leech = street/trial
Romaniuk = lanser ;P
Basagoitia = dzieciak/wieśniak ;P

chodzi o legendy tego sportu... moje propozycje:

Bender, Chase, McCaul

warto też wspomnieć o taich nazwiskach jak: Cowan, Dyer, Schley, Simmons, Vanderham, Watson, Zink, Pritzel, Berrecloth, Bourdon oraz o dwóch utalentowanych dzieciakach: Andreu Lacondeguy, Lluis
Lacondeguy
SLOPE[b]STYLE[/b]
shut up and ride !!!
sobekfr.pinkbike.com
P3 // Pike // 24"
Stick_Bike
Kontakt:

Post autor: Stick_Bike »

Steve Romaniuk (mój ulubiony freerider) wyczesani goście moim zdaniem to też Tyler Klassen i Mike Kinrade, sobek fr jak mówisz (piszesz) że Romaniuk to lanser to ty jedź do Lutoryża sie lecz bo w Jarosławiu już zbużyli ten ośrodek !! Chłopie Romaniuk to mega freerider a nie lanser, owszem może wygląda na łajze ale to jest prze gość, potwierdza to np. film STUND
sobek fr
Kontakt:

Stick_Bike hmmmm... Romaniuk moze nawet fajnie jezdzi ale nic konkretnego nie umie... poprostu sie wylansowal w Drop In'ie i tyle... taki nasz Wojtek robi go jak chce... co z tego ze daje duze rzeczy, jakbym mial demo z boxxerem to tez bym latal dropy po 10m ;P wiem ze to brzmi jakbym byl jakims dzieciakiem ktory mysli ze moze wszystko a pozniej laduje w szpitalu ale taka jest prawda... btw. Stunda widzialem ;P
SLOPE[b]STYLE[/b]
shut up and ride !!!
sobekfr.pinkbike.com
P3 // Pike // 24"
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

sobek fr trovhe malo wiesz dzieciaku....
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
ExIsT
Kontakt:

Post autor: ExIsT »

Wade Simmons
Richie Schley
http://www.pinkbike.com/photo/893261/
gg:1442499
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Lenosky
Leech
Chase

bo liczy się technika
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

narazie nikt nie wspomnial o Lunnie, ktory wykrecil backflipa 360, ale jeszcze nie legenda.
a jesli o legendy chodzi to nie wspominajcie o Lacondegayu ktorego widac na miedzy narowoej scenie 1. sezon.
moje typy to:
1. Romaniuk
2. Cowan
3. Peat
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
szczeki_y
Kontakt:

Post autor: szczeki_y »

sobek fr pisze:Stick_Bike hmmmm... Romaniuk moze nawet fajnie jezdzi ale nic konkretnego nie umie... poprostu sie wylansowal w Drop In'ie i tyle... taki nasz Wojtek robi go jak chce... co z tego ze daje duze rzeczy, jakbym mial demo z boxxerem to tez bym latal dropy po 10m ;P wiem ze to brzmi jakbym byl jakims dzieciakiem ktory mysli ze moze wszystko a pozniej laduje w szpitalu ale taka jest prawda... btw. Stunda widzialem ;P
Nie zgadzam sie z Toba sobek po pierwsze freeride
ma wiele odmian i jest przez kazdego postrzegany inaczej, jeden rider moze czesac trik za trikiem jak McCaul, inny moze skakac duze gapy, konkretne dropy i robic to w zajebistym stylu jak naprzyklad Romaniuk, a jeszcze inny moze zajebiscie jezdzic po north shore'ach i to moze sie ludziom podobac. Romaniuk jest jednym z tych riderów ktorzy rozwijają freeride, wystarczy popatrzec na film Collective, gdzie jest pokazany freeride wlasnie taki jak mi sie podoba.
Dlatego ja zaglosowalem na Bendera, Romaniuka i Watsona, bo od nich wszystko sie zaczelo jeszcze dalbym Simmonsa ale zabraklo glosow.
Pozdro.
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Richie Schley
Robbie "Air" Bourdon
Tyler "Super T" Klassen
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Moim zdaniem taka ankieta nie ma sensu. Bo powinien ja wygrac bender. Dlatego, ze on to wszystko ciagnal. Bardzo dlugo byl najwiekszym kozakiem. I zaden z nich nie skoczylby tego co on polecial. A reszta? To mlode pokolenie, ktor przesiadlo sie z bmx na fulle i robica tricki.
Ssij pento
sobek fr
Kontakt:

kondzik16 dzieciaku??? buahahaha... kto tu ma w nicku "16" ;P i wez juz siedz cicho bo ja na ciebie nie najezdzam tylko wyrazam swoje zdanie z ktorym oczywiscie mozesz sie nie zgodzic ale zrob to w sposob bardziej inteligentny (jezeli cie stac) a nie na mnie najeżdzasz... okej???

szczeki_y no masz rację... ale ty tez sie chyba ze mna zgodzisz ze to co robi Lenosky to nie do konca FR oraz ze Peat to zjazdowiec... :) daj jeszcze tylko jakiś konkretny przyklad co Romaniuk wnosi do tego sportu... bo mam wrazenie ze od kilku lat niewiele sie rozwinal... (nie mówie że wogóle) jezdzi plynnie i skacze duze rzeczy ale Bendera czy Burdona nie przebije i nie jest legendą...
Sulring pisze:Moim zdaniem taka ankieta nie ma sensu. Bo powinien ja wygrac bender. Dlatego, ze on to wszystko ciagnal. Bardzo dlugo byl najwiekszym kozakiem. I zaden z nich nie skoczylby tego co on polecial. A reszta? To mlode pokolenie, ktor przesiadlo sie z bmx na fulle i robica tricki.
święte słowa... najlepsze podsumowanie calej tej dyskusji... :)

ps: dziwi mnie wlasnie mala liczba glosow na Bendera :/
SLOPE[b]STYLE[/b]
shut up and ride !!!
sobekfr.pinkbike.com
P3 // Pike // 24"
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Ludziom sie nie podoba Bender bo "lata jak worek ziemniaków" ... ale zaden worek ziemniaków nie lata tak jak Bender. Koleś miał jaja ze stali i to on udowodnił "ze sie da" to on przyszedł kiedys do Jana Karpiela i powiedział "ja chce zmienić oblicze tego sportu !" to on mieszka gdzies w Utah ze swoimi psami i nie jest zepsuty komercja i nie trzepie z tego milionów dolarów.

"...
Koleś który zapłacił za to zdrowiem ale nadal pcha to do przodu.

Ludzie szydzili z niego po jego świecy na RedBull Rampageu, ale to była linia o której inni mówili ze jest niemożliwa do przejechania i tak było, dopóki on nią nie pojechał i nie zaliczył mega pizdy.

Ten koleś pomimo tego ze był(jest) wielką gwiazdą i miał złamaną niemal każdą kość nigdy nie zarobił wiecej niz 25 000 dolców rocznie (co w usa oznacza biede). I sam mówi o sobie: "Nie obchodzą mnie pieniądze, moge jeść codziennie kanapki z masłem orzechowym każdego dnia, którego tylko będe mógł jeździć".

Od samego początku misją Bendera było promowanie tego sportu. Świadomie wybrał swoją droge uważając ze wielkie dropy zrobią większe wrażenie i rozgłos niz techniczne combo triki.

Przez magazyn TIME został wybrany jednym z 10 najodważniejszych ludzi świata.

..."

fragment pochodzi z artykułu Lou Marzante - 2005

i dlatego uważam ze jest tylko jeden freerider wszechczasów !
ODPOWIEDZ