Double Wide
ja mam dw i z przodu i z tylu ogolnie jak dla mnie obrecze wypas, strasznie pancerne, 3 sezony na nich przejezdzilem i nawet centrowac nie musialem, jak ci je ktos dobrze zaplecie na dobrych szprychac to sa po prostu bezobslugowe, nie raz mi sie zdarzylo np zjezdzac polowe trasy w myslenicach np na 2 kapciach na nich i co dalej sa proste. jakies opinie ze sie gna czy cos w tym stylu nie wiem skad sie biora ja tak jak mowie przejezdzilem na nich juz sporo sezonow i nic im nie moge zarzucic oprocz tego ze moglby by byc troszke lzejsze no ale cos za cos. z ta opona uwaga ze wezsza nic 2,5 nie ma sensu tez jest moim zdaniem nie na miejscu bo niby dlaczego, jak jest mokro to zakladam na nie swamphtingi 2,35 i wcale nie uwazam zeby ta opona nie miala sensu na tej obreczy.
-
- Kontakt:
Nie jezdziłem powiem szczerze na DW, ale mam DT na tyle i jestem bardzo zadowolony. Ucze sie jeszcze dobrze jezdzić, bo z moją techniką jest raczej cieniej i nie mam problemów z centrą. DT to przysłowiowy stożek, więc "na głębokość" trudniej ją rozwalić niż przy płaskim profilu DW. Nie mówie że mi się nie podoba DW bo kiedyś miałem chrapke na nie, ale waga straszne odstrasza. Jeśli dobrze mówie to DW ważą 1100gram, a DT 880gram (realnie). Teraz staram się odchudzać rower więc mówie ci że 220gram na samej obręczy to jest meega dużo, powiedzmy włożysz DW, dętke rubena do dh waży 400gram i jakąś oponke, chociażby nokiana który waży ok 1000gram (obojętnie jaki np nbx 2,5) to wyjdzie Ci ok 3100 ze szprychami. Według obliczeń na DT składasz kółko na tył
-piasta ns coaster ok 400gram
- obręcz DT 880gram
-dętka zwykła lub maxxis Light 128gram
-opona np. Kenda Nevegal 780gram
- szprychy ok 200gram
masz około 2400kg
A DW masz dodatkowo 220 gram, dętka do szerokiej obręczy czyli jakaś powiedzmy Rubena ok 300-350gram
to na zdrowy rozum już masz pół kilo różnicy, a to jest ogromnie dużo. Nawet łatwiej w góre rower się wpycha.
Pisze to czysto wagowo, jeśli nie masz ograniczenia pieniężnego.
Dobrze zaplecione DT to super obręcz powiedzmy stosunkowo "lekka"
Pozdrawiam
-piasta ns coaster ok 400gram
- obręcz DT 880gram
-dętka zwykła lub maxxis Light 128gram
-opona np. Kenda Nevegal 780gram
- szprychy ok 200gram
masz około 2400kg
A DW masz dodatkowo 220 gram, dętka do szerokiej obręczy czyli jakaś powiedzmy Rubena ok 300-350gram
to na zdrowy rozum już masz pół kilo różnicy, a to jest ogromnie dużo. Nawet łatwiej w góre rower się wpycha.
Pisze to czysto wagowo, jeśli nie masz ograniczenia pieniężnego.
Dobrze zaplecione DT to super obręcz powiedzmy stosunkowo "lekka"
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1533355/
Witaj posiadam DW w tyle na szprychach DT Champion black na piaście Reborn Bloodlines PRO i mówię ci z czystym sumieniem sprzed nie do zajechania (ps. trafiła mi sie pierwsza falerna sztuka piasty reborna i bębenek ukręciłem ale wymienili bez problemu i teraz w 3 nie raz na rowerku moim jeździmy i obręcz ani piasta tego nie odczuwa) co do obręczy przeżyła ona wiele GLEB !!a centry nie widać. Również posiadam obręcz DW na przodzie ten sam zestaw tyle ze na szprychach mach 2 i wiesz spadłem wiele razy na przedni kulko ( nie zawsze prosto nie raz lekko pochylonym sie zdarzyło i ani grama centry nie widać) także bierz DW a ci co mówią ze są ciężkie i na nie najeżdżają to niech sie schowają fakt faktem do lekkich nie należą ale aż tak ciężkie nie są a zajechać ich nie zajedziesz !
A co do sklepu polecam tutaj http://ride-zone.pl/index.php?d=katalog&k_id=9
jeśli sie dobrze z nimi skumasz to nawet upust ci dadzą ale to już zależy od ciebie jak z nimi będziesz rozmawiał
EDIT1: Yy do pana wyżej oraz do innych aby wyjaśnić wagę Dw wynosi ona 875 g.
Edit 2: Jeszcze co do tych co piszą że słyszeli ze DW sie wygina i takie Pierdoły jeśli słyszeliście a nie widzieliście to nie mówcie bo plotek jest wiele kumpel mi powiedział ze mojemu znajomemu sie z DW jajo zrobiło po czym jak my sie spotkali to sie skrzywił ze mu coś takiego powiedziałem wiec darujcie sobie mówić wasze słuchy !!!
A co do sklepu polecam tutaj http://ride-zone.pl/index.php?d=katalog&k_id=9
jeśli sie dobrze z nimi skumasz to nawet upust ci dadzą ale to już zależy od ciebie jak z nimi będziesz rozmawiał
EDIT1: Yy do pana wyżej oraz do innych aby wyjaśnić wagę Dw wynosi ona 875 g.
Edit 2: Jeszcze co do tych co piszą że słyszeli ze DW sie wygina i takie Pierdoły jeśli słyszeliście a nie widzieliście to nie mówcie bo plotek jest wiele kumpel mi powiedział ze mojemu znajomemu sie z DW jajo zrobiło po czym jak my sie spotkali to sie skrzywił ze mu coś takiego powiedziałem wiec darujcie sobie mówić wasze słuchy !!!
-
- Kontakt:
yyy ja nie napisałem że chrynowa, tylko ciężka. Miałem w ręce rower na 2 DW i nie sądze żeby był jakoś lekki, biorąc pod uwage niby że DW jest od DT cięższe o 60gram, śmiech poprostu :| Pozatym wolałbym w tej cenie o wiele lepsze Atomlaby Trial Pimp za 199zł jeśli już Ci jest potrzebna taka obręcz, choć napewno starczy Ci DT, zresztą jak chcesz.
-
- Kontakt:
konapike ja nikogo nie obrażam jeśli o mnie Ci chodzi, tylko wyrażam swoją opinię :) Że różnica wagi mnie śmieszy, to nie chodzi mi o to że Greg nie ma racji, albo sobie to wyssał z palca, tylko śmieszy mnie waga klatalogowa, bo w ręce rower na tych obręczach jak dla mnie jest zarąbiście ciężki. Wypowiedziałem się na temat Dw i Dt, oczywiście nie mówiąc, że DW jest z dupy, bo nie jest...
wy nie ma macie innych ciekawszych problemow niz tak faking waga... gardze waga bo moim zdaniem z FR NIE POWINNO SIE ROBIC DIRTU STREETU I DH ani na rowerze do FR nie jezdzi sie na wycieczki po za miasto!! ... tak po za tym DT moim zdaniem jest szkaradna obrecza (super pozerska) .. a jesli chodzi o opone to mi sie dobrze jezdzi na szerokich kapciach. mysle ze 2.6 bedze git w DW..
zgodze sie z toto05 tylko jak bedziesz brał High Roller to weź mieszanke gumy 50a nie bierz 40a bo przejedziesz chwile na aswalcie i bd łysa a 60 a jest strasznie twarda i sie slizga na morych powierzchniach konapike o jaki system ci chodzi dokładnie ? 5 komorowy ? :P(nie kumam jeśli cos uraziło to sorki)
-
- Kontakt:
Ja mam na tyle DoubleWida 26".
Piasta NS jest juz zajechana po 2 sezonach a obręcz jest jak nowa (pomijając rysy). Naprawde pancerny sprzęt zaliczyłem kilka niedolotów na SkateParku i walnąłem obręczą o betonowy kant i nic. Polecam bo to naprawde pożądny sprzęt ( mimo swojej wagi 890g czy cos kolo tego)
Piasta NS jest juz zajechana po 2 sezonach a obręcz jest jak nowa (pomijając rysy). Naprawde pancerny sprzęt zaliczyłem kilka niedolotów na SkateParku i walnąłem obręczą o betonowy kant i nic. Polecam bo to naprawde pożądny sprzęt ( mimo swojej wagi 890g czy cos kolo tego)
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645