29.04 ZAWODY DH MYSLENICE - TRASA !!

konapike
Kontakt:

Post autor: konapike »

LOKO a w ramach rechabilitacji moze z kumplami bym wpadł jeszcze przed zawodami i pomogł np zbierac liscie jak to schodek powiedzial albo cos zbudowac , jezlei bedzimey potrzebni to pisz (moze lepiej na gg zeby niezasmiecac:3100929)
http://konapike.digart.pl/
kermittt
Kontakt:

Post autor: kermittt »

A ja mam troszke inne pytanie:) Czy trasa to bedzie zabojstwo dla osob na sztywniakach czy jakos sie poleci??:D Jak to sie ma np. do Szczyrku w tamtym roku?
[url=http://www.pinkbike.com/photo/1202554/]Mega zimowa fota:D:D:D[/url]
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Myślę że każdą się da na sztywnym przejechać, ale różnice będą już dość widoczne w porównaniu do fullów...lol2
http://dhcyc.pinkbike.com
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

po trasie zjedzie kazdy, takze sztywniaki wiec bez obaw... nie powinno bolec :) odnosnie tego sklepu kolo parkinku ;) to sa myslenickie sprzedawczyki, spytasz o rekawiczki a koles zacznie ci wciskac ochraniacze na kolana. to fakty... nie polecam.
groochas pisze: Moje zdanie jest takie... te zawody to zawody offowe, bez licencji - wiadome jest więc ze wystartuje bardzo duzo ludzi,w tym ludzi ktorzy o zjezdzie nie mają zbyt wielkiego pojecia.
a ja uwazam ze wystartuja ludzie ktorzy maja sporo odwagi ;) a moze wystartujesz? :> a film... hm nie moje klimaty wiec ocenie go na 3+.. ale jak ktos lubi jazde po miescie to strzal w 10ke. marchewa i shepard ladnie daja. o co chodzi z tym szponem kury???
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Bede chcial wystartowac ale nie wiem czy dam rade bo mam wesele dzien wczesniej. Jezeli nie podolam to chetnie sie z Tobą poscigam w szczyrku albo nawet na następnej edycji w myslenicach, o ile sie pojawisz. Co do filmu - byc moze nie Twoj klimat bo nie jest nudny. Zreszta podobno jezdzisz DH wiec nie rozumiem za bardzo kwestii "nie moj klimat"... Pozdrawiam
groochas
moderator
Kontakt:

a co do trasy dunina - mało atracyjna i nudna powiadasz. Moze spróbuj przejechać ją szybko. Jakoś większość ludzi bardzo ją chwali...

Zeby nie bylo - jestem jak najbardziej ZA utworzeniem nowej trasy, pod warunkiem ze bedzie to przemyslane. Nie tak jak wspaniały strumyk w wierchomli w ktorym polowa osob sie zabijała - a to był PP !
loko
Kontakt:

Post autor: loko »

trasa bedzie wlasnie bardzo dokladnie przemyslana i postaramy sie zeby miescila sie w standardach Europejskich czyli stromo dziurawo i kamieniscie tak zebysmy mieli w koncu gdzie trenowac do zawodow chociaz by na Slowacji czy w Czechach.Sam profil trasy na pewno sie zmieni po samych zawodach jak przejedzie po niej okolo 200 zawodnikow.Po zawodach kwietniowych na pewno bedziemy trase rozbudowywac i powstana rowniez rozne odbicia.Planow jest duzo i najwazniejsze ze dostalismy zielone swiatlo takze bedzie sie w koncu cos u nas wiekszego dzialo.
Co do odcinka z potokiem na Wierchomli to jest to najfajniejsza sekcja na calej trasie i na niej wlasnie wychodzi kto ma pojecie o DH a kto sie tylko wozi.Jedni wola jezdzic
po prostych halach 60km/h ja wole pokombinowac w lesie...
www.druidbicycles.com
nikom
administrator
Kontakt:

grochas no czegos nie rozumiem, najpierw wypisujesz ze zawody u nas sa dla kolesi co nie znaja sie na DH a teraz chcesz sie ze mna scigac na chelmie :))) moze byc ciekawie...

a strumyk w wierchomli byl poprostu trudny technicznie, nikt sie tam nie zabijal, mi sie zajebiscie podobal ten odcinek.
..no i odnosnie filmu. generalnie nie jest zly, chociaz ludzie ucza sie na bledach, wiec podejrzewam ze nastepny bedzie jeszcze lepszy ;) do zobaczenia ;)
groochas
moderator
Kontakt:

loko zrozum ze te zawody kwietniowe to nie PUCHAR ŚWIATA i caly czas probuje wam to uzmysłowić.

"Co do odcinka z potokiem na Wierchomli to jest to najfajniejsza sekcja na calej trasie i na niej wlasnie wychodzi kto ma pojecie o DH a kto sie tylko wozi" nie wiem czy pijesz do mnie ? jak mam to rozumiec ?
groochas
moderator
Kontakt:

"grochas no czegos nie rozumiem, najpierw wypisujesz ze zawody u nas sa dla kolesi co nie znaja sie na DH a teraz chcesz sie ze mna scigac na chelmie :))) moze byc ciekawie..." - komentował tego nie bede bo znowu trafie w jakis Twoj czuły punkt i bedziesz mnie straszył banem.

"strumyk w wierchomli byl poprostu trudny technicznie, nikt sie tam nie zabijal, mi sie zajebiscie podobal ten odcinek." - no ciekawe czemu nie widzialem Cie na liscie startowej

Nie rozumiem po co mysleniccy bikerzy tak usilnie probują sie wywyższać nad innymi. Kompleksy macie jakies czy jak ?

Z mojej strony koniec tematu. Co do trasy nie zrozumieliscie mnie kompletnie, a ja nie mam siły na tłumaczenie w nieskończoność. Nie chce sie kłócić.

Wesolych i spokojnego wieczoru zycze
nikom
administrator
Kontakt:

oj przeciez nikt sie nie kloci, to raczej mala wymiana odmiennych pogladow o zawodach w myslonach.. no i szponie :) generalnie groochas skoro juz tak bardzo obawiasz sie o zdrowie kolegow, mozesz byc pewien ze nie bedzie na niej super trudnych odcinkow, takie dopiero wybudujemy po imprezie, bo teraz nie ma za duzo czasu. jesli jezdzisz DH to poprostu przyjezdzaj do nas. z reszta foty trasy beda na stronie, wiec ocenisz czy wolisz odespac wesele czy zobaczyc nikoma :D
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

nikom pisze:..no i odnosnie filmu. generalnie nie jest zly, chociaz ludzie ucza sie na bledach, wiec podejrzewam ze nastepny bedzie jeszcze lepszy ;) do zobaczenia ;)

hmm po oglądnieciu Twojego filmu, albo fragmentów z Tobą na nim, mam wrażenie ze jeśli ktoś powinien sie uczyć to raczej ty a nie mudziaki.

Chciałbym dodać, ze od kilku lat filmy Mudów deklasują wszystkie inne polskie amatorskie produkcje. W tym roku nie było prawdziwego ex-festu i nie mogłes sie o tym widze przekonać kolejny raz.

==============================================

Trasy w Mcach, owszem musicie zbudować nową trasę, bo stary wyciąg będzie zdementowany żeby w jego miejscu miejscu powstała gondola. Wiec trasa koło obecnego nowego wyciągu musi być. Zgadzam sie.

Ale jak dla mnie, lepiej żeby zawody były rozegrane na dobrze rozjeżdżonej trasie. Macie potem chyba w sierpniu kolejne zawody i dużo czasu żeby dobrze przygotować i rozjeździć trasę.
loko
Kontakt:

Post autor: loko »

stare trasy to zabawa w piaskownicy z wiaderkiem i grabkami hehe
poziom rosnie i wraz z nim trasy
gondola bedzie montowana dopiero na jesien takze stare krzeslo jedynka bedzie chodzic caly sezon a budujemy trase wokol nowej czworki bo tam jest najstromiej i najciekawiej..czyste DH
podkreslam po raz kolejny ze wreszcie trasa bedzie na jako takim poziomie i bedziemy mogli na niej powaznie trenowac i sie rozwijac.Jak ktos lubi stare trasy to po nowej przeciez nie musi jezdic.Zreszta stara trase modyfikujemy zaraz po zawodach.Bedzie sporo niespodzianek.
Jak chcemy zaczac istniec na arenie miedzynarodowej to potzrebujemy miejsc do treningu i przede wszystkim o to chodzi w nowej trasie DH w Myslenicach.
Pozdrawiam
www.druidbicycles.com
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Dobre podejście, nie należy się oglądać na innych, bo w końcu kraj reprezentować będzie czołówka, a kto będzie chciał do niej wejsc będzie musiał się zmierzyć z trasami na róznych poziomach i dobrze, zeby te poziomy nie były dla nich za łatwe.... No i nie wiem jak sobie niektórzy wyobrażają te super kuper trasy w stylu pucharowych, ale nie ma tam chyba niestworzonych rzeczy których nikt w Polsce nie pojedzie, czołówkę bedą wyrózniały poprostu świetne czasy i tyle...róbice żeby było ciekawie ;D (ale bez kapci :P)

A co do sporów kto jak jezdzi i kwestionowania czyichś umiejętności to najlepiej się przekonać o tym w praktyce 29 kwietnia w Myślenicach :)
http://dhcyc.pinkbike.com
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

1. Bez osobistych Panowie
2. Jestem za nową trasą, szanse przynajmniej trochę się wyrównają - w Myślenicach na trasce byłem może 4 razy, więc nie znam jej dobrze.
3. Powinna być trudniejsza od poprzednich, nie można w końcu stać w miejscu...
4. Grucha - na każdych zawodach może tak być jeżeli założymy, że startują tam ludzie głupi i bez instynktu samozachowawczego.
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

Nowa rasa kończy się pod 4osobowym wyciągiem??
lukasz_g
Kontakt:

Post autor: lukasz_g »

z tego co pisze ekipa z Myslenic wynika ze traska nowa - trudniejsza i lepsza bedzie lepiej rozbudowana na kolejne edycje - super na DH Contest bedzie mistrz. A chcialbym zapytac o to ze tak sie chwalicie ze traska jak na PS stromo trudno naprawde mistrz ale nowy wyciag ma 700m wiec gdzie ta dlugosc pucharowa? Jaki szacujecie czas przejazdu elity?
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
nikom
administrator
Kontakt:

tak, nowa trasa wychodzi pod nowym wyciagiem. dlugosc - ciezko mi powiedziec, mysle ze jest w granicach 2km, fakt nie jest bardzo dluga, ale mocno ja pokrecilismy. czasy hmm ja nia jeszcze nie zjezdzalem ale inni mowia ze ok 2min moze byc.
groochas
moderator
Kontakt:

hehehehehehe
ODPOWIEDZ