Złamany obojczyk

NIN
Kontakt:

Post autor: NIN »

lenczesJak jeszcze czytasz, to się zastanów czy nie iść prywatnie do lekarza. Ja rok temu złamałem bez przemieszczenia, ale odłamkowe. Wsadzili mi w gips na dwa dni, a póżniej poszedłem po znajomości do jednego psora i za 40 zeta założyli mi taką ósemke.
http://sklep.rehabilitacja.info.pl/prod ... ucts_id=40
(poszukaj tańszych)
Dzięki temu mogłem ruszać ręką i mięśnie mi nie sflaczały, a ścięgna i stawy się nie zastały!!!
Po 25 dniach już jeżdziłem XC , po 60 już skakałem.
Zrób wszystko co możesz aby zmienć gips na ten opatrunek!!! inna bajka!

EDIT:Jak Ci się zrobi kościna w miejscu złamania, to obojczyk przez ok 1,5 roku będzie mocniejszy niż wcześniej :-))) potem kościna się rozpuści i będzie "prawie" jak dawniej:- )) ja nie czuje u siebie różnicy.
aktak
Kontakt:

złamany obojczyk

Post autor: aktak »

w sobotę jadąc na rajd nocny rowerowy, przy prędkości 40 km/h wpadłem w dziurę w asfalcie, a że mialem sakwy na bagażniku nie opanowałem kierownicy w wyniku czego upadek i złamany obojczych, ogólne obrażenia i złamany paluch przy noce. Cała reszta to pryszcz, ale obojczyk w gips "Ósemkowy", a po dwóch tygodniach mam mieć założoną kamizelkę ortopedyczną, którą muszę kupić. Może ktoś miał taki przypadek i taka już niepotrzebna kamizelka leży w szafie i może mi pomóc. Bez roweru muszę wytrzymać około 8 tygodni, a tu się szaykuje wyjazd na rowerach za granicę. Proszę o informacje jak długo trwa rehabilitacja i co dalej?
~aktak~
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

aktaktaka kamizelka jest darmowa czy cos:) mi tez mowili zebym kupil ale na miesju okazalo sie zze fundusz czy cos pokrywa czy cos no nie wiem dokladnie o co chodzi ale wiem ze zadarmo jest :p
aktak
Kontakt:

Post autor: aktak »

ble - lekarz wypisze mi recepte ale cos mówił ze trzeba zapłacić za ta kamizelke ale dokladnie nie wiem, moze to i za darmo by byla gdyby byla prawidłowa opieka zdrowotna :-))
~aktak~
ODPOWIEDZ