piotrex troche porobiony to pisałem.
Chodzi o to że zdejmując korbę np. młotkiem, albo wbijając śrubokręt między miski suportu a korbe. Można rozwalić miskę (wyżej napisałem stery), oraz przy patencie ze śrubokrętem, można tez sobie skatować troche rame, gwinty itp.
> HWDP < ciekawe w czym sie gwint wyrobi skoro nie bedzie juz sruby ********, myslisz zes jest taki mądry? wyrobić sie moze co najwyzej kwadrat, ale nie gwint ;/
Dziekuje Bombel! odkrecilem support.
Wielkie piwo odemnie ;)
coprawda gdybym wiedzial ze z prawej strony nakretka jest polaczona z supportem (shimano jakies) to bym z lewej nie grzebal,a tak rozdupcylem troche gwintu...w ramie.
Mlotek...srubokret...
OK SKŁADAM DRAGA :D
UPD:
hahaha chcialem wkrecic support do draga i krece...krece... juz zaczolem sie pocic z nerwów ze nie pasuje,a kreciłem odwrotnie :D (przyzwyczajenie).
xTasior kup se klucz do ściagania korby na kwadrat za 12-15 złoty i bedzie Ci długo zyło ,to jednorazowy wydatek który z biegiem czasu Ci się zwróci podczas najblizszej wymiany supportu czy Korby
Najlepiej ze ściągaczem, ale jak chcesz przyoszczędzić (mieł na uwadzę ze oszczędności tego typu wychodzą bokiem) to jest jeszcze taki sposób:
1. Odkrecasz śrubę
2. Psikasz w gniazdo wd40
3. Gumowym młotkiem, albo zwykłym przez drewienko czy inny wynalazek uderzasz w koboniec korby parę razy
4. Bierzesz klucz płaski, wkładasz go między korbę a mufę obrócony o 180 stopni w stosunku do korby, klinujesz go między korbą i mufa i napierdzielasz młotkiem bezpośredni w koniec klucza tak żeby Ci się dzwignia zrobiła. Parę razy i wracasz do pkt.3 i tak dalej aż do skutku.
5. Zawsze zejdzie...