Sun S-type pod Vkę?

FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

rhyno lite xl mam i polecam juz od 3 lat dobrze zaplecione kolo i nic sie niedzieje, polecam, nie patrzna to co mowia, ja je katuje i nic sie niedzieje, lekka tania obrecz, kiedy na niej dh sie uprawialo
????
Wiewiór
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

FreeMan :) no wlaśnie wiem ,że kiedyś była sławiona:P ale wolę się popytać bo daaawno nie kupowałem części do ekstremy:P (poza trialem)
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
mod
Kontakt:

Post autor: mod »

dm 24 dobrze zaplecione dają radę.
ahap4wQ
Kontakt:

Post autor: ahap4wQ »

no to dm24 ... ale supra MT jest Lekka i zajebiscie mocna.....od kiedy supra jest ciezka ?
:}
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

lol jak można pytać czy założyć vke do obręczy która nie jest przystosowana ? to tak jak zakładać koło od bmxa do ramy mtb da rade ale jak długo wytrzymasz?

btw. jakieś pół roku temu na allegro widziałem obręcz vuelta excalibur której ktoś używał pod vki. totalny brak wyobraźni
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

DM 24 - lekka i na przód bez problemu wystarczy.
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

juraskiZnam takiego klienta. Jeździł u nas także taki. Ponownie brak kasy. Zjechana obręcz ale coś mu to spowalniało. Miałem DM24 przed przesiadką na S-typy. Na dobrych szprychach i na przód to jest człowieku świetne.
Wiewiór
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

ahap4wQ no 800g obreczy to nie mało :|

poza tym tu nie chodzi o brak kasy. Mam dwa rowery , w gruncie inwestuje w ten drugi, ale zdarzylo mi się zniszczyc koło i potrzebuje czegoś nie drogiego a w miarę dobrego. S-type mi sie zawsze podobał a widziałem ludzi smigających z nia na Vce. Wiec poprostu pytam czy faktycznie tak się posmiga:P Jeśli nie zmienie zdania i Stype jest tego warty to kupię ta tarczę lol.

Wolałem sie upewnić, bo bywają różne sytuacje. Kiedyś w sklepie chcieli mi wkrecić ,że DX32 nie jest pod vkę :D
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
krzydom
Kontakt:

Post autor: krzydom »

No to mam tu coś dla ciebie - Syncros! Mam jedną taką w rowerze i to właśnie jako przednią. Zajebista felga, bardzo lekka i super wytrzymała (waże ponad 90kg). Już na niej nie jeżdzę bo zmieniłem koło przednie na 36 szprych (to z syncrosem mam na 32..). Teraz mam jeden na Double Track x Double Track, a drugi rower Mamooth x Supra MT... Wszystkie te felgi to cieżkie kloce, a ten Syncros jest zajebisty. Koło dostałem od kupla kiedyś, on je katował, póxniej ja przez ponad rok i dalej na nim jeźdze w 3 rowerze.

I koło jest specjalnie pod V-ki. Żaden mavic czy Sun, a tym bardziej jakiś Alex się nie umywa do Syncros'a (bo to jest klasa, a nie sztampa i masówka!)

Felga nazywa się Big Box Double Wall, jest obrabiana CNC, waga to 460 gram!

i jeżeli ją wkładają do ramy ZUMBI, to chyba coś o tym świadczy!!! tu link do foty felgi na rowerze: http://www.zumbi.pl/galeria/bike21.jpg
NO STRESS
krzydom
Kontakt:

Post autor: krzydom »

Aha, oczywiste że nie da się używać S-Type'a z V-kami, bo ta felga nie ma odpowiednio przygotowanej i grubej ścianki żeby współpracować z hamulcami szczękowymi, bo po kilku tygodniach wyżłobisz w niej rowy od klocków, a po kilku miechach felga może ci poprostu pęknąć, bo ścianka będzie zbyt cienka. No chyba że chcesz popełnić samobójstwo...

Felki dostosowane do V-ek mają specjalnie pogrubiane boczne ścianki, które pomimo wytarcia dalej nadają sztywność feldze, a z drugiej strony są w stanie przyjąć siłe nacisku punktowego jaką dają V-brake'i
Dawanie takiej felgi do V-ek to bardzo głupi pomysł... Też sam widziałem jednego koleszkę który miał Double Tracka i V-ki, ale długo się tym nie nacieszył...
Poza tym S-Type jest ciężki, bo wazy 600g...

A jak ktoś pisze ze jeździ, czy nawet katuje DM24, to najpierw niech napisze co to znaczy jeździć , a co znaczy w jego mniemaniu "katować" i niech poda swoją wagę. Bo moja panna ma krossa FR fulla na DM 24 i wazy 50 KG i ona może sobie katować tą felge, bo przy jej ciężarze, fullu i sposobie jazdy lepsza felga nie jest jej przydatna.
A na opisywanej przy mnie feldze Syncros'a kupmel przywalił centralnie w drzewo i nawalał dropy, ja później lekko nacentrowałem je i nawalanke robiłem na dircie i FR chopkach. A waże >90 kg, a koło było jako przednie w hardtailu...
NO STRESS
ODPOWIEDZ