Praca Suntoura Duro
no pewnie, jest bardziej mieciutki, szybciej pracuje, a tlumienie wlasciwie jest takie same, ja roznicy zadnej nieodczulem. Przy stromych zjazdach amorek wkoncu zaczal wyrabiac, bo wczesniej czesto bylo tak ze puki amor zdazyl odbic, to juz nastepny wetrep go czekal. Ja jeszcze oprocz oleju przesmarowalem dokladnie amorka w srodku jakims super smarem francuskim SASIC :).
przez zmiane oleju gwarancji sie nie traci, predzej by w sklepie nie uznali gwarancji gdyby olej dlugo nie byl zmieniany, pelno syfu by sie podostawalo, olej czarny zrobilby sie. Poza tym w kazdej instrukcji do amora napisane jest ze trzeba go czesto konserwowac, czyscic itp. czyli bez obaw mozesz wymieniac olej, tylko uwazaj na to zeby gwintu na srobce w prawej goleni nie przekrecic, bo ona jest aluminiowa a korona ze stali. Srubka musi sie dac reka swobodnie krecic, a jak krecisz reka i napotkasz na opor to znaczy ze krzywo wkrecasz, nic na sile. Z wlozona sprezyna olej mi siega 1cm od szczytu tlumika.
-
- Kontakt:
Jak chcecie w nim wymienic olej to tylko wykręcacie górne korki! Nic więcej! A co pracy to na początku to straszny muł!!!! Ja mam ns'a 04 ale dziś zwinąłem rower przemoo'wi żeby porównać prace i od razu przypomniał mi sie mój amor przed przeróbkami!!!! Taki muł że szkoda gadać ale przemoo'wi sie np. taka praca bardzo podoba także to zależy kto co lubi. Jednak żeby zmienić tą prace wystarczy wylać troche oleju albo wymienić na jakiś rzadszy (standard to 11w). Od razu sie zmienia charakterystyka pracy!!! Co do wytrzymałości to ns'y dają radę także duro też powinno być spox.
Pozdro 4 @ll
Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
duro
Wlasnie zamontowalem DURO.
Wygląd zabojczy,pracuje super o wiele lepiej niz sie spodziewalem, moj brat ma Marzoka EXR compa kupil caly rower jakies 4 miechy temu i juz ma takie luzy ze wstyd.jednym slowem bardzo fajny amortyzator jak na taka cene.
Polecam
Wygląd zabojczy,pracuje super o wiele lepiej niz sie spodziewalem, moj brat ma Marzoka EXR compa kupil caly rower jakies 4 miechy temu i juz ma takie luzy ze wstyd.jednym slowem bardzo fajny amortyzator jak na taka cene.
Polecam