do DH koła 24 czy 26 ??
co fakt nie jezdze w DH, lecz street/dirt, to na 24'kach DoubleTrackach jezdziłem z półtora roku i powiem Ci ze nie ma sie w ogole co bawić, bierz 26" i nad niczym sie nie zastanawiaj, w ogole widziałeś by ktoś z prosow jezdził na 24'kach? fakt niby koło ma być troche mocniejsze bo srednica mniejsza, ale nie przesadzajmy...
a kolejnym mankamentem 24'ek jest wybór opon, no niby jest ich pare choć strasznie okrojony wybor, to nie widze sensu odcinać sobie dostepu do całego rynku, na 26 wszystko bedzie Ci pasować !! miedzy innymi właśnie wybór opon (i waga ) były głownymi powodami mojej zmiany na 26
polecam to co sam obecnie mam, mavic ex729, lepszego niczego nie mogłem znaleźć, aczkolwiek jak to wiadomo z obreczami, to jedynie dylemat wagi i wytrzymałości
jak najwazniejsza jest dla Ciebie waga to bierz:
mavic ex721
sunRims singleTrack
jezeli chcesz koło mocne a waga nie gra dla Ciebie roli to bierz:
sunRims DoubleTracka (sam miałem półtora roku i nie moge nic im zarzucić)
... no zawsze mozesz jeszcze założyć doubleWide'a ale to juz dla mnie przesada... no chyba ze jazde na rowerze ograniczasz tylko i wyłącznie do "zjazdu" z gorki... i wieeeelkich dropow
lecz najlepszym dla mnie rozwiazaniem jest wysrodkowanie i wagi i wytrzymałości, a w tej sprawie polecam
sunRims s-type
mavic ex729 ( te obecnie mam i nastepne bede miał te same !!
ps. a tak ogolnie to polecam mavic'i ich wykonanie jak dla mnie jest duzo dokładniejsze niz sunRims'ow
a kolejnym mankamentem 24'ek jest wybór opon, no niby jest ich pare choć strasznie okrojony wybor, to nie widze sensu odcinać sobie dostepu do całego rynku, na 26 wszystko bedzie Ci pasować !! miedzy innymi właśnie wybór opon (i waga ) były głownymi powodami mojej zmiany na 26
polecam to co sam obecnie mam, mavic ex729, lepszego niczego nie mogłem znaleźć, aczkolwiek jak to wiadomo z obreczami, to jedynie dylemat wagi i wytrzymałości
jak najwazniejsza jest dla Ciebie waga to bierz:
mavic ex721
sunRims singleTrack
jezeli chcesz koło mocne a waga nie gra dla Ciebie roli to bierz:
sunRims DoubleTracka (sam miałem półtora roku i nie moge nic im zarzucić)
... no zawsze mozesz jeszcze założyć doubleWide'a ale to juz dla mnie przesada... no chyba ze jazde na rowerze ograniczasz tylko i wyłącznie do "zjazdu" z gorki... i wieeeelkich dropow
lecz najlepszym dla mnie rozwiazaniem jest wysrodkowanie i wagi i wytrzymałości, a w tej sprawie polecam
sunRims s-type
mavic ex729 ( te obecnie mam i nastepne bede miał te same !!
ps. a tak ogolnie to polecam mavic'i ich wykonanie jak dla mnie jest duzo dokładniejsze niz sunRims'ow
http://dynuel.pinkbike.com
MICZMAN
tak mam fr2 (nawet z juniorem 04) i koła 26/24
geometria jest znacznie lepsza niż na 26/26. Było za bardzo pionowo, teraz jest lepiej.
Więc ja bym nie patrzył, ze 24 to ,a 26 tamto, mając fr2 patrz też na geometrię.
Prawda ze opon do kółek na 24 jest mało, ale zawsze da się coś wybrać (high roller np )
tak mam fr2 (nawet z juniorem 04) i koła 26/24
geometria jest znacznie lepsza niż na 26/26. Było za bardzo pionowo, teraz jest lepiej.
Więc ja bym nie patrzył, ze 24 to ,a 26 tamto, mając fr2 patrz też na geometrię.
Prawda ze opon do kółek na 24 jest mało, ale zawsze da się coś wybrać (high roller np )
od lat śmigam katując sprzet niemiłosiernie i ani razu nie zmieniałem obreczy.
do DH najlepiej 26" gdyz nie wpadają tak bardzo w dzióry.
24 sa zwrotniejsze i szybciej sie rozpedzisz ale duzych predkości nie osiagniesz a i zucac bedzie bardziej.
najlepsze felgi to stare poczciwe Aleksrims Supra V Pro - niezniszczalne jak do tychczas przezemnie.
do DH najlepiej 26" gdyz nie wpadają tak bardzo w dzióry.
24 sa zwrotniejsze i szybciej sie rozpedzisz ale duzych predkości nie osiagniesz a i zucac bedzie bardziej.
najlepsze felgi to stare poczciwe Aleksrims Supra V Pro - niezniszczalne jak do tychczas przezemnie.
Bądź wierny swoim przekonaniom "FREERIDE"
http://www.pinkbike.com/photo/499896/
http://www.pinkbike.com/photo/499896/
-
- Kontakt: