Giant AC - Ból jąder.

MLatej
Kontakt:

Post autor: MLatej »

Ok, dzięki wypróbuje tą opcję z tym tylnym 24"

@Spaced, tak tylko czy jest lepsza alternatywa dla banshee w cenie 2700zł Nówka, która ma podobna budowę jak te rowery które wymieniłem? Nie wydaje mi się, właśnie dlatego chce wybrać mniejsze zło (jak na wyborach hehe).
dm88
Kontakt:

Post autor: dm88 »

Widze ze gustujesz w ramkach FR,a np. taki DirtBag cie nie przekonuje?

http://rbikes.com/itemdetails.cfm?catalogId=39&id=11548
MLatej
Kontakt:

Jak najbardziej mnie przekonuje, wymieniłem go już wcześniej 5 postów wyżej.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

MLatej w tym przedziale cenowym to rzeczywiscie wybor nie jest wielki. Nie wiedzialem ile masz kasy. Może jakby byly dobre ceny to może by ci sie furiousa wyciągnąć bo cały rower w sumie stoi nie wysoko to może sie cos uda.
MLatej
Kontakt:

Fouriosa?
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Spaced
commencal furious ?
ciekawe na jakiej podstawie ją polecasz... masz ją albo chociaż jeździłeś?
Spaced
moderator
Kontakt:

suchy gdybyśmy tylko tak polecali to wszyscy by u nas jeździli tylko na konach i big hitach ;)
Sam podobnie szukalem bika. Dowiedziałem sie jak zachowują sie różne zawiechy względem tego co sam mam, nauczyłem sie co w geo ma wpływ na co. Musze ci powiedzieć, że nie spudłowałem.

Rozumiem, że mogą być problemy wieku młodzieńczego w tej ramie ale jakoś nie słyszałem o tym w przypadku innych ram commencala wiec podejżewam, że maja wszystko wyliczone dobrze. Samą rame polecam bo ma interesującą geo, niski lev ratio(2.4). Zawieszenie stosowane przez Commencala jest do tego bardzo skoczne wiec do fr bardzo fajnie.
dm88
Kontakt:

Post autor: dm88 »

Tzw.wiedza ksiazkowa heh...ja bym sie bal kupowac czegos za tyle kasy tylko na podstawie tego co wyczytalem na stronie producenta,nawet komentarzy na temat tej ramy jest niewiele.
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Spaced mam nadzieję że nie potraktowałeś mojej wypowiedzi jako jakieś najechanie na Ciebie czy coś... ;)
po prostu moim zdaniem kupowanie tak rzadkiej ramy za taką kasę, tym bardziej skoro jest dużo sprawdzonych konstrukcji za te pieniądze :D
dhcyc pisze:
a mozesz to wytłumaczyć w praktyce? jak jezdizsz to stoisz na pedałach przecież a nie biegniesz z rowerem między nogami...
to mnie rozwaliło :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Spoko, a co do ramy to żadka to ona od nexy season bedzie może u nas. Na commencala jest duzy hype i ich ram nawet w US gdzie nie było dystrybutora było sprzedanych. bardzo dużo. Ogólnie sa też sprawdzone i nowsze konstrukcje ale one kosztują u nas niestety. Bo sprawdzone u nas w kraju konstrukcje z reguły już są troche w plecy ;)
a mozesz to wytłumaczyć w praktyce? jak jezdizsz to stoisz na pedałach przecież a nie biegniesz z rowerem między nogami...
Przecież pierwsze rowery nie miały pedałów ;)
MLatej
Kontakt:

Aleście sie przyczepili tego jeżdżenia na ramie zamiast normalnie na pedałach:P
Nigdy wam się nie zdarzyło spaść z platform i ubiciu sobie jajek? Pewnie nie, bo macie dobrze dopasowane ramy:P
walenty80
Kontakt:

Post autor: walenty80 »

Hmmm z doswiadczenia wiem ze 24' z tylu nie wiele pomoga gora ze 1,5cm,probowalem tego manewru bo sam mam za duza rame,jedyne co mi zostalo to sie przelamac i jezidzic dalej bo na nowa rame nie mialem funduszy.na moje szczescie minely mi wszelkie léki i jezidzi sie ok! ;)
Wolnosc zaczyna sie tam gdzie konczy sie strach...
ODPOWIEDZ