Czy jakiś Polski zawodnik, żyje z swojej pasji?
niestety takie sa polskie realia ze nieda sie wyzyc z tego sportu,jest on za malo znany i malo medialny ludzie ciagle go nie znaja...a sponsorow w polsce to mamy takich ze o dupe ich rozbic,ciagle dokladam do sprzetu,zawody sam oplacam..ale z roku na rok jest lepiej,mam nadzieje ze za jakis czas bedziemy mogli robic to co kochamy-czyli naaaakuuurwiiiacccc i zarabiac za to na zycie.Jest to tez kwestia nagrod na zawodach,gdyby byly takie jak na zawodach w stanach czyli np 8tys euro i samochod to kazdy bylby w stanie z tego wyzyc,a nie jak na zawodach grubera na ktorych wygralem wiejska bluze dainesa ktorej uzywa sie do wycierania butow,lub puchar polski 300zl za pierwsze miejsce sa to zalosne sumy i nagrody...niewiem czyja to jest wina ze jest jak jest jest,ale ja bym bardzo chcila zarabiac tym na zycie,moze kiedys...nic chlopaki mowi sie trudno nakurwia sie dalej
lece na silownie trenowac,a i tak wogule to poszukuje sponsora,jest ktos zainteresowany??? 

-
- Kontakt:
Vermin no rozumiem że jak zawodnik ma 18 lat, chodzi do szkoły i mieszka z rodzicami, którzy go nakarmią i ubiorą, to takie 1000 zeta kieszonkowego to bardzo fajna sprawa ....
.... w innym przypadku jakoś nie widzę mozliwości "przeżycia" ze sponsoringu w Polsce.
.
.... w innym przypadku jakoś nie widzę mozliwości "przeżycia" ze sponsoringu w Polsce.
.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
widzę, że mój temat wzbudził zainteresowanie, miło..
jednak wnioski, jakie wyszły z niego nie są dość ciekawe, moim zdaniem jakieś relacje z zawodów w TV, z wyróżnieniem tam sponsorów było by krokiem w przód, widziałem w informacjach o superlidze i innych zawodach, jednak ani o sponsorach nic nie było, ani żadnych konkretów, jednak dobrze, że w ogóle coś takiego jest w TV. Szkoda, że nie mamy prawie żadnych jebuchnych koncernów oraz producentow, tylko ich fabryki.
pozdroo !
jednak wnioski, jakie wyszły z niego nie są dość ciekawe, moim zdaniem jakieś relacje z zawodów w TV, z wyróżnieniem tam sponsorów było by krokiem w przód, widziałem w informacjach o superlidze i innych zawodach, jednak ani o sponsorach nic nie było, ani żadnych konkretów, jednak dobrze, że w ogóle coś takiego jest w TV. Szkoda, że nie mamy prawie żadnych jebuchnych koncernów oraz producentow, tylko ich fabryki.
pozdroo !
[S]2x yeti 4x roz. s i l
przydala by sie osoba ktora by zadbala o medialnosc tego sportu i o jego promocje...zeby kazdy wiedzial co to downhill,zeby sponsorzy ubiegali sie o nas a nie my o nich i to bez powodzenia...i rownierz przydaly by sie wieksze i lepsze nagrody na zawodach,jakies konkretne sumy pieniedzy lub fajne nagrody rzeczowe..ale pozostaje pytanie kto o to zadba...
a myślisz ,że zawodnicy zagraniczni żyją ze swojej pasji? mam na myśli to że taki Peat jeśli by żył z jazdy , nie kombinowałby z Royalem....
Bartu$$$ może sam sie tym zajmij, bo to nudne jest , że zawsze w tym kraju zająć sie problemam ma KTOŚ, a nie osoba która ma ten problem
pozdro!
Bartu$$$ może sam sie tym zajmij, bo to nudne jest , że zawsze w tym kraju zająć sie problemam ma KTOŚ, a nie osoba która ma ten problem
pozdro!
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Akurat tutaj mylisz sie. Sam peat mówil ze fajnie miec firme z ciuchami i po prostu zawsze ja chciał, a przyokazji z jej pomoca promuje nowych zawodników.
Prawda jest taka, ze jakis czas temu przyszło odejscie na rzecz promowania wielu zawodników (w stopniu w którym mogą sie utrzymąć) na rzecz podniesienia kontraktów z gwiazdami bo to oni nabijaja najwiecej marketingu. Np. Lopes wyleciał z Gt bo Gt nie miało na niego kasy wiec raczej jakby dostawał mało to by to nie był problem
(Podobno była to niezła sumka, już sam nie pamietam ale nie pogardziłbym)
Prawda jest taka, ze jakis czas temu przyszło odejscie na rzecz promowania wielu zawodników (w stopniu w którym mogą sie utrzymąć) na rzecz podniesienia kontraktów z gwiazdami bo to oni nabijaja najwiecej marketingu. Np. Lopes wyleciał z Gt bo Gt nie miało na niego kasy wiec raczej jakby dostawał mało to by to nie był problem