SPV - jak to działa???

Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Spaced nie wyraziłem się precyzyjnie, trasa, którą często pokonujemy to wyschnięty górski potok dosyć fajna pochyłość, a na zakrętach są piękne naturalne bandy i jak przechodzi się z jednego zakrętu w drugi to przejeżdża się w poprzek "drogi" i w tym momencie u mnie następowało nieprzyjemne bujnięcie, a od kiedy mam damper z platformą jest znacznie lepiej. Jak buja to tłumienie powrotu jest źle ustawione, a zwiększona kompresja wejścia ten stan by pogłębiła.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Odciązanie bika w takim razie sie kłania ;) A z jakiej paki zwiekszona kompresja by to pogłebiła. Rozumiem, ze tłumienie powrotu tez na to wpływa bo jednak przy bujaniu ruch nastepuje w obie strony ale brak stabilizacji zawieszenia i łatwe bujanie/nurkowanie to zawsze był problem za małej ilosci kompresji z tego co wiem ;) No chyba, ze cos mi sie pomieszało bo system eliminacji studentów sie właczył i juz ostatnio mi sie wszystko myli ;)
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Spaced Sprawa wygląda tak, że nie da się ustawić zawieszenia aby było idealne na każde warunki w górach ... . Nie rozumiem tego czegoś z eliminacją studentów ... wyraź się jaśniej.

--
Mi się włączył system ogólnego zmęczenia i po chwili namysłu wiem już co to za system eliminacji studenta :) co do samej sprawy wolałem aby mi bujał niż aby kompresja powodowała aby system był zbyt twardy.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

W sumie racja mi tez bujanie nie przeszkadza. Stary bike jezdził jak czołg i było spoko ;)
dedek FR
Kontakt:

Post autor: dedek FR »

sasquatch powiedziałeś że da sie ustawić ale nie powiedziałeś jak a o to sie rozchodzi, że da sie ustawić to wiemy :D ale spoko, chyba trzeba sie trochę znać żeby ustawić te komory idealnie pod siebie i żeby wszystko działało jak należy
My new bike !!!!

http://www.pinkbike.com/photo/2485666/
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

Spaced pisze:Dopiero intristic podobno aby zachować czułość na małe nierównosci jest jakos zależny od siły/szybkosci uderzen i w pierwszej fazie skoku jest równie czuły(ale kto wie czy to tez nie jest bullshit. Przynajmniej nikt nie narzeka na prace zawieszki z intristic)).
Spaced nie jest bullshit:) sprawdzilem to w praktyce , dalem cisnienie 170 psi i skubaniec jest czuly nawet na wybrzuszeniach w asfalcie i przy tym nic nie buja! Najlepsze ze chodzi tam gdzie ma chodzic. Polecam wszystkim ktorym na niego stac:0
ODPOWIEDZ