na takie beztrokie podejscie moga sobie pozwolic tylko ludzie przy powaznej kasie Pozostali powinni miec na wzgledzie lub przynajmniej zdzawac sobie sprawe, ze na jednej ramie straci sie wiecej na innej mniej. I tak wg mnie jesli wziasc dwie ramy po 5000 nomada i morewood no ta drugiej bedziesz szybciej i bardzie w plecy.Spaced pisze: Zreszta kupowanie roweru dla wartosci na allegro potem jest bez sensu. Ta metoda wszyscy powinni jezdzic na 1 bajku bo ten byłby uznany. Nikt nie kupowałby nowych i nie byłoby nowych uznanych marek na naszym zacofanym rynku.
ta uwaga dotyczyla ogolu sprawy, a nie tej konkretnej firmySpaced pisze:Morewood jest z RPA, nie z US A zreszta co to ma ze wziazek z twoim przyczepianiem sie do wysokiej ceny ramy?
nie wyczules lekkiej nutki aroniiSpaced pisze: A czy rower AM/Enduro to wstyd na tym forum?

az takie znowu roznicy nie ma 300-400 g na wadze i ok 1 -1,5cm skoku. przyjmujac dane deklarowane przez producentow.Spaced pisze:Jeśli tak to ok ale wrzuciłeś go jako porównanie do Mbuzi, a w porównaniu z nim jest rowerem z lżejszej kategori wagowej. Jak bedzie chciał cos lekkiego to bedziemy cos innego radzić.
no i doszlismy do tego najwazniejsz a najwazniejsze to zeby rama byla koniecznie sprawana recznie, przez milego, dobrego pana sprawczaSpaced pisze:No ale te 1000zl to własnie koszt tego, ze robi ci to wykwalifikowany spawacz, a nie pijany chinczyk. Ramy z tajwanu po prostu będą mieć wiecej defektów nie tyle zwiazanych z projektem co z wadami produkcyjnymi i te 1000zł to też koszt tego nie tylko tych 400g (co jakby nie patrzec w tej klasie wagowej jest już dość dużo)

mialem okazje wazyc. 4100g l-ka,z 5th i miskami sterowymi.Spaced pisze:A co do podejżen co do wagi. To powiedz mi. Czemu wątpisz w wage morewooda M, a w sante bullita wierzysz?
jak pamietam to obrecz d521 wykonane z sumer twardego alu popekala mi w ok rok. to juz wole gniotsa nie lamniotsaSpaced pisze:A dorzucenie do kół DT... Juz lepiej wydaj na dziwki bo wiecej czasu juz na takiej szprocie z za wschodniej granicy spedzisz niz na plastelinowym kółku DT.

na koniec zeby nie bylo ze sie zawzialem .to calkiem przyjemna rama ten morewood. dobrze ze ktos sie wzial za dystrybucje kolejnej marki

EOT