Poziom na forum...

podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Jaca,
niestety musze sie z Toba zgodzic.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Jaca - niestety są to tylko pobożne życzenia..

Gdyby ludzie ludzie byli na poziomie, to i moderacji i cenzury by nie trzeba było..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

no niestety, choć są fora, na których ludzie się pośmieją, napiszą coś sensownego, a mody mają naprawdę niewiele roboty, jednym z takich for jest forum na psytrance.pl, niestety obecnie nie działa.

poziom tutejszego forum wynika przede wszystkim z wieku użytkowników, na rower wsiadają szczyle po 10 lat, wchodzą na elo-forum i robią sobie jaja, bo to jest "fajne", a że mają te 10 lat, to jaja są na poziomie 4 klasy podstawówki...

trzeba przymknąć na to oko, nie ma innej opcji
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

@Jaca: ja nie mam zamiaru przymykać oka "bądź grzeczny, pracuj, głosuj i siedź cicho" :|
Moim zdaniem (apel do modów) wprowadzić większą restrykcję na bluzgi,a na takich małolatów zacisnąć w ręce bata i pokazać że forum rowerowe to grono poważnych ludzi i nie ma tutaj miejsca na naśmiewanie się czy głupie żarty z kogoś, sprzętu. Ograniczeń wiekowych nie da rady wprowadzić choć bardzo byśmy chcieli ale trzeba też wziąć pod uwagę że wiek nie równa się zawsze rozum... Ja jeżeli bym był modem to napisał bym ogłoszenie "za głupie tematy, wypowiedzi nie na temat (z tym oczywiście bez przesady) ban" i koniec <-- cd tego zmniejszył bym liczbę ostrzeżeń do 2 nie ban z marszu :lol: , 3 ostrzeżenia to za dużo ! W takim prostym sposobem i moim sposobem dedukcji --> małolat pisze coś głupiego dostaje ostrzeżenie i PM z wieścią że jeszcze raz i ban - w takiej sytuacji są 2 możliwości --> 1. Albo ma to w miednicy i dalej pisze bzdury -> BAN 2. Trzyma klawiaturę na wodzy i szuka tematów na swoim poziomie np. zniszcz komuś marzenie :roll: Co prowadzi to naturalnej selekcji na forum 8) Jeszcze bym dodał że za niekorzystanie z wyszukiwarki i tematy o treści "może był już taki temat ale..." ostrzeżenie (no chyba że świeżak). Przede wszystkim TYTUłY tematów też powinny być jaśniej formułowane.

P.S Dzisiaj wbijam na forum a w sprzętowni o ile dobrze pamiętam "złote szprychy gdzie kupić" no i jak to ? To też prowokowanie użytkowników to pojechania po kimś
bo taki temat budzi straszny niesmak, a kto taki założył temat ? "elo-joł mam rower za 5 kafli od starych mega lansowy" jak dla mnie kwalifikuje się pod ostrzeżenie z góry...

Tyle się napisałem ale czy coś się zmieni ? Pewnie nie... :| pozdr
Be free...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

podnietek inni ludzie tam na forum siedza. Tutaj głownie młodzi, tam raczej poważniejsi.

Jaca modowie pomagaja uwierz mi. Paru ludzi po warnie spokorniało. Przenioslo im sie temat to zastanawiaja sie gdzie zakladaja. Moderacja jest po to by utrzymac pożadek w miare mozliwości. Tak jak mówisz głownie to od ludzi zalezy i na forach rowerowych w PL (bo zachodnie to co innego) to bedzie burdel. Moge być katem i ścinać łby za wszystko ale to raczej nie jest przyjemna atmosfera.

A co do złotych szprych to nie czytalem ale jaki problem? Jakby były niebieskie zamiast złote to by juz kogos nie bolalo?
mosbergus
Kontakt:

Koleś się pytał gdzie może kupić złote szprychy, oczywiście że niebieskie by przeszkadzały bo mniej lansowe i już się zaczęło że zaczęli po nim jechać :/ i oczywiście w takich topikach jest najwięcej postów.

Spaced tu o kulturze nie ma co wiele mówić tylko trzeba zacząć działać, dzisiaj tylko są 3 nowe tematy bez sensu kompletnie :/ nie chodzi o kulturę w 100% a bardziej o czytelność forum jak i jego prestiż, bo nikt kto się zna nie wbije na forum gdzie 3/4 to głupie tematy a w nich wszyscy po sobie jadą :/ czyż źle mówię ? Po prostu mody powinni stać się bardziej bezwzględni co do użytkowników bo w końcu kto tu jest gościem ? Ja czy Ty i reszta modów ? Bo już zaczynam się zastanawiać kto u kogo jest...

Sorka ale to wszystko mnie za bardzo kłuje bo jestem raczej rzetelny w stosunku do tego forum i oczekuję z 2 strony tego samego. To jak z kochanką i jak narazie co do tej kochanki mam co dzień bardziej mieszane uczucia... szkoda :( pozdr
Be free...
Wicked
Kontakt:

Post autor: Wicked »

mosbergus pisze:Koleś się pytał gdzie może kupić złote szprychy, oczywiście że niebieskie by przeszkadzały bo mniej lansowe i już się zaczęło że zaczęli po nim jechać :/ i oczywiście w takich topikach jest najwięcej postów.

Spaced tu o kulturze nie ma co wiele mówić tylko trzeba zacząć działać, dzisiaj tylko są 3 nowe tematy bez sensu kompletnie :/ nie chodzi o kulturę w 100% a bardziej o czytelność forum jak i jego prestiż, bo nikt kto się zna nie wbije na forum gdzie 3/4 to głupie tematy a w nich wszyscy po sobie jadą :/ czyż źle mówię ? Po prostu mody powinni stać się bardziej bezwzględni co do użytkowników bo w końcu kto tu jest gościem ? Ja czy Ty i reszta modów ? Bo już zaczynam się zastanawiać kto u kogo jest...

Sorka ale to wszystko mnie za bardzo kłuje bo jestem raczej rzetelny w stosunku do tego forum i oczekuję z 2 strony tego samego. To jak z kochanką i jak narazie co do tej kochanki mam co dzień bardziej mieszane uczucia... szkoda pozdr
Zgadzam sie w 100%. Pełno jest tu takich co tylko jadą po innych, a nic nie wnoszą do tematu.
mosbergus
Kontakt:

Spaced więc jak będzie ?? :roll:

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=46239 Igdzie tu jest mod ? Dla mnie topik do wywalenia i 3/4 osób tam 1 ostrzeżenie... :evil:
Be free...
Spaced
moderator
Kontakt:

mosbergus topic juz wywalony. Modzi w przeciwienstwie do inny for wychodza z domu bo na rowerze lubia jezdzic. Porzadek jest pilnowany ale nie mozna być katem. Racja brakuje moze jednego czy drugiego moda ale czesc uwag to ja widze, ze ludzie maja nie do tego, ze ktoś zachowuje sie niezgodnie z zasadami netykiety czy cos kolo tego tylko, ze posty sa "poniżej jego poziomu". Szczerze to jest troche żałosne bo ja uważam, że dobrze, że czasem dzieciaki sie spytaja o jakas pierdołe niż zeby jezdzily na rozwalonym i gównianym sprzecie. Sami kiedys byliscie na tym poziomie. Zreszta dla nowych userów taryfe ulgowa sie stosuje bo jednak bez napływu ludzi forum bedzie martwe.
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

banować banować 8)

Osobiście nie widzę aby masowo pojawiali sie nowi użytkownicy z którymi można ciekawie popisać na temat, więc nie wiem skąd obawa o wymarcie forum... jeżeli ma istnieć i iść w tą stronę co idzie to sory... samodestrukcja...

zauważcie ile dni jest ten temat i jak mało ludzi się tu wypowiedziało... reszta ma to widocznie w #$%^&* więc po co się nimi przejmować?

Nadal uważam że tematy jak np. o niszczeniu marzeń powinien byc usunięty z powodu swojego poziomu... albo nowy dział "chaos/podstawówka" nie urażając nikogo :wink:
nie wspominając o przedawnionych tematach które chyba można by usuwać..?..

szacunek
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Dxx a masowo to w ogóle gdziekolwiek tacy sie pojawiaja? Wchodza nowi użytkownicy, inni odchodza. Cześć z nowych bedzie reprezentowała pewien poziom ( np BZ), cześć sie podciagnie, a cześć wyleci. Proste ale na kazdym forum jest odejscie użytkowników wiec i musi być też jakis napływ.

A co do tematu to po prostu nie kazdy kto tu sie nie wypowiedzial ma to w dupie. Nie demonizuj.

A przedawnione tematy mozna usuwac jak nie sa np. przydatne dla tej waskiej grupy szukających ;)
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

ja mam wręcz odwrotne zdanie co do autora tematu ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
mosbergus
Kontakt:

GóRNIK Ty coś na mnie cięty się zrobiłeś :lol: pozdr
Be free...
GÓRNIK
Kontakt:

mosbergus nie... dlaczego ? poprstu takie moje zdanie

na forum jestem od 2004 więc mam pewne porównanie ;)
www.cykloza.pl

diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

No nie ma co według mnie forum jest na niezłym poziomie:) Muszę jednak to napisać :twisted:

Cytacik taki Agressora z 2004r.
drop to taka prześcióka która jest między korkiema uszczelką od wentyla ;)
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
mosbergus
Kontakt:

GóRNIK ok, spoko :)
Be free...
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

Ja jestem na tym forum wg profilu od 2004 roku ale 1 rejestracja nastapiła wczesniej i powiem tak: Forum miało bardzo wysoki poziom i dalej ma, ale wysoki poziom.

Spaced
Spaced pisze:Wchodza nowi użytkownicy, inni odchodza
po tym temacie: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... sc&start=0

i kilku innych potyczkach ( :twisted: ) z forum odeszło wielu cenionych forumowiczow ktorzy dla malolatow i nie tylko byli... ja bym to ujoł autorytetami.

Chodzi mi o nich:
DZIKUS,birol,Krzywy,MaxDamageDA,8!k3r,-Przemooo-, Rufus i wielu innych juz nieobecnych pozdrowienia i szacunek.

Teraz forum jak wspomnialem ma wysoki poziom.Wtedy nie pisano tutaj(tak czesto jak teraz sie to pisze) ze gdzieśtam napisali costam o czymśtam o co pyta jakis rządny wiedzy.Były wypowiedzi poparte własnymi doswiadczeniami.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
GÓRNIK
Kontakt:

utros

widzę, że wymieniasz częśc teamu BA, bo właśnie tam odeszli ...
www.cykloza.pl

Spaced
moderator
Kontakt:

utros czesc z nich odeszło bo po prostu czasu na fora nie ma ;) Weź pod uwage, ze niektórzy z nich juz tyle nie pisza co kiedyś. A na poziom forum jak juz wczesniej pisalem w duzej mierze wplywa naplyw uzytkowników. Z reguły im wiecej i im młodsi tym forum ma niższy poziom. Dlatego duze fora rowerowe w PL maja troche z tym problem w porównaniu z np. forum audiofilskim ale raczej trudno jest podniesc takiego forum bez drastycznego zamordyzmu, który odstraszy 3/4 ludzi.
ODPOWIEDZ