hahahaha nic tylko płakac

nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

no k**** jak kiedyś jechałem po ścieżce dla rowerów, był zakaz poruszania się pieszych bo chodnika obok nie bylo i stary dziadek co szedł 1 km/h szedł se tą ścieżką a jak ja jechałem to sie chooj nie odsunął bo co bedzie dupe ruszał...
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

nooz tacy to standard ja jak byłem nad morzem i przecinam ścieżką nad samym spadem klifu jakieś 0.5m i ludzie się tam gibali, a tu ani wyprzedzić z lewej bo zlecisz jakieś 16m, a z prawej drzewa no i zapodaje się dość szybko idą powiedzmy 3 osoby no to krzyczę "uwaga" i za każdym razem te muły musiały najpierw żółwim tempem stanąć, odwrócić się zasłonić oczy od słońca, położyć leżak czy coś a potem w panice się odsuwać
:/ szkoda tylko że wtedy już hamowałem do 0 i na stójce czekałem aż się odsuną :/

Za to raz na punkcie widokowym podjechał do mnie starszy pan około 40-50 lat ze względu na rower i wdał się ze mną rozmowę na temat rowerów (mimo podeszłego wieku orientował się na scenie dh), może i ściemniał ale mówił że śliwa to jego niedaleki sąsiad :)

Spaced może niedługo będą kazali zakładać rejestracje :D albo alarmowy, pojawi się wspaniała straż spiszą nr ramy i 3 takie spisania - recydywa :D hehe

Na rynku we Wrocławiu też nie można śmigać rowerem już jakiś rok..mandacik... :) jedynie konspiracja i szybkie nogi przed strażą ;)

pozdr
Be free...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

mosbergus raz mnie nawet nie spisano na rowerze. Nawet nie zwrócono na mnie uwagi wiec nie wiem o co biega. Numery nabite na rame to dobra sprawa ale rejestracji nikt, nie przeforsuje bo nikt by tego nie uzywal. To jakbys zakaz picia wody wprowadzil. Zreszta cholera chodzi niby o to, zeby w tłumie szybko nie jezdzic. Jak oni w tłumie ci predkosc zmierza? Nie wiem o co panika. Rowery jak byly tak pozostana raczej mocno poza kontrola.
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Spaced nie ma paniki :) po prostu się naśmiewam :) mnie raz spisano na rowerze , ale nie z przyczyn łamania prawa, a "prewencyjnie" ;)
Be free...
Xoldus
Kontakt:

Post autor: Xoldus »

tam jest napisane 5 albo 10km/h bhahahaha czlowiek idzie 6km/h a my mamy jedzić 5??? hahahahaha
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

czytania ze zrozumieniem nie bede sie czepial ale to niektorym poprostu nie idzie ;)

co do ograniczenia, jako tako rower nie ma obowiazku byc wyposazonym w zaden predkosciomiez, a wiec i ograniczenia niebedzie, metody organoleptyczne nie sa zbyt popularne u ustawodawcy. Zresta, podobnie jest ze swiatlami mijania, nie trzeba miec cala dobe wlaczonych.
Jak cos to szybciej to podciagna pod stwazanie niebezpieczenstwa w ruchu czy cos podobnego, ale na dobra sprawe, chyba nei ma traski dh/4x na tej starowce, wiec o co ten krzyk ?
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

kase to by na ścieżki wydali dla rowerzystów, bo po co mierzyć prędkość tych, którzy teoretycznie nie powinno być na drodze? bo polskie prawo jest po prostu tak chore jak mięso z tesco...
ODPOWIEDZ