Mini, Stroker, Juicy, Saint

kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

Co do Louise to kiedyś synkros miał na tył taniego, nowy z 2004 roku bodajze, ale ktoś już kupił został tylko na przód.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Tzw. Wielki Post:
Spaced pisze:Strokery na razie sa nieznane mocno. Z recenzji za ocenem wynika, ze lepsze sa od reszty tutaj
Bo ja wiem... Ja się z taką opinią nie spotkałem (chyba, że masz na myśli wypowiedzi na MTBR itp.), choć czytałem kilka ich testów. Praktycznie wszędzie morał był taki, że są zdecydowanie lepsze od "dziewiątek", bo siłę mają zbliżoną, a modulację sporo lepszą (BTW chyba wszystko ma lepszą modulację od "9"). I że ogólnie to spoko hamulce w kategorii "cena/jakość", ale do czołówki w stylu Juicy7 jeszcze im brakuje.

3,143k4r2 pisze:ewentualnie CODE / El Camino
El Camino??? Przecież to jeden z największych niewypałów w historii hamulców tarczowych (bardzo przeciętne działanie w stosunku do wyśrubowanej ceny) ;)

wookie85 pisze:albo wzial sainta , prosta budowa , olej a nie posrany dot , z czesciami zero problemu i dosc tanie np klamki
Też bym Sainta polecił, bo od niedawna mam i mnie pozytywnie zaskakują przed każdym zakrętem ;) Aczkolwiek do tych "zerowych problemów z częściami" to należy podejść z dystansem - R&P Pawlak bardzo mocno okroił ich ofertę. Jeśli spieprzy Ci się przewód to nie ma problemu, ale jak np. będziesz potrzebował nowych tłoczków, czy uszczelek, to czeka Cię zakup całego zacisku/klamki (choć trzeba zaznaczyć, że ich ceny są całkiem przystępne, a w 95% przypadku jakiekolwiek części są niepotrzebne ze względu na maksymalną bezobsługowość i bezawaryjność).

misiuk666 pisze:Jeśli chodzi o hampelki, to ja bym ci polecił, albo sainta albo XT 08
Nooo, z tym XT08 to bym tak nie szarżował... Hamulec jest bardzo dobry, ale z powodu Servo-Wave nie każdemu przypasuje - działanie jest dość specyficzne w porównaniu do czegokolwiek innego i wymaga przyzwyczajenia (na początku może sprawiać wrażenie słabiutkiego, nawet z tarczą 8").
kamillr
Kontakt:

Hm no wszyscy Saint, Saint więc powiedzcie mi jak wygląda modulacja i siła? Podobnież bez taczy 203 ani rusz, do jakiego innego hamulca można porównać jego moc?
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

gowno prawda , zalezy od tego jak i gdzie sie jezdzi , ja na miescie meczylem sainty na 160 i bez zarzutu pod jakimkolwiek wzgledem
www.mm-foto.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wooyek juicy 7 to nie jest dla mnie czołówka a raczej mocny średniak(z dodatkowa regulacja) czołowka dla mnie to the one czy luise bat. Czytalem recki na forach na MTBR i na RM i mocno sie tam ludzie nimi podniecaja.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Spaced wiesz, jak to jest z ludźmi ;) Podniecają się tym co nowe i tym, co właśnie sobie kupili... nie tylko w Polsce tak jest ;) Dlatego ja tam wolę się sugerować bardziej oficjalnymi testami - np. z magazynów (vide BikeRadar + pisma papierowe).
kamillr
Kontakt:

Mam pytanie jeszcze nt. saintów jak jest z ich odpowietrzaniem? Podobno strasznie ciężko je do odpowietrzyć do końca.

I jeszcze pytanie o Hope Moto V2 co to jest? Nigdzie nie moge znaleźć opinii, z tego co widze siła musi być potężna.
wookie85
Kontakt:

sainty odpowietrzaja sie jak kazde inne shimano - czyli zajebiscie latwo
z avidem to jest zabawa albo formula

ps skad ty o tych tarczach i odpowietrzaniu sie dowiedziales , w sensie takie glupoty
www.mm-foto.pl
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Spaced nigdy nie kupie strokera, to sila z hfx, klamka z bajerami i nic wiecej ;) Juicy 7, taki wlasnie sredniak, ale zly tez nei jest... Code wymiataja, ale jak dla mnie za mocne az... Sainty takie akurat.

wookie85 yyy co jest trudnego w odpowietrzaniu avidow?? no moze w codach takie kuku ze klamka jest w dol xD
wookie85
Kontakt:

hmm no moze fakt pokrecilem z docinaniem kabla ;]
www.mm-foto.pl
kamillr
Kontakt:

W sprzętowni ludzie coś mówią, że tylko tarcza 203.
ODPOWIEDZ