Mini, Stroker, Juicy, Saint
Tzw. Wielki Post:

Aczkolwiek do tych "zerowych problemów z częściami" to należy podejść z dystansem - R&P Pawlak bardzo mocno okroił ich ofertę. Jeśli spieprzy Ci się przewód to nie ma problemu, ale jak np. będziesz potrzebował nowych tłoczków, czy uszczelek, to czeka Cię zakup całego zacisku/klamki (choć trzeba zaznaczyć, że ich ceny są całkiem przystępne, a w 95% przypadku jakiekolwiek części są niepotrzebne ze względu na maksymalną bezobsługowość i bezawaryjność).
Bo ja wiem... Ja się z taką opinią nie spotkałem (chyba, że masz na myśli wypowiedzi na MTBR itp.), choć czytałem kilka ich testów. Praktycznie wszędzie morał był taki, że są zdecydowanie lepsze od "dziewiątek", bo siłę mają zbliżoną, a modulację sporo lepszą (BTW chyba wszystko ma lepszą modulację od "9"). I że ogólnie to spoko hamulce w kategorii "cena/jakość", ale do czołówki w stylu Juicy7 jeszcze im brakuje.Spaced pisze:Strokery na razie sa nieznane mocno. Z recenzji za ocenem wynika, ze lepsze sa od reszty tutaj
El Camino??? Przecież to jeden z największych niewypałów w historii hamulców tarczowych (bardzo przeciętne działanie w stosunku do wyśrubowanej ceny)3,143k4r2 pisze:ewentualnie CODE / El Camino

Też bym Sainta polecił, bo od niedawna mam i mnie pozytywnie zaskakują przed każdym zakrętemwookie85 pisze:albo wzial sainta , prosta budowa , olej a nie posrany dot , z czesciami zero problemu i dosc tanie np klamki

Nooo, z tym XT08 to bym tak nie szarżował... Hamulec jest bardzo dobry, ale z powodu Servo-Wave nie każdemu przypasuje - działanie jest dość specyficzne w porównaniu do czegokolwiek innego i wymaga przyzwyczajenia (na początku może sprawiać wrażenie słabiutkiego, nawet z tarczą 8").misiuk666 pisze:Jeśli chodzi o hampelki, to ja bym ci polecił, albo sainta albo XT 08
Spaced nigdy nie kupie strokera, to sila z hfx, klamka z bajerami i nic wiecej
Juicy 7, taki wlasnie sredniak, ale zly tez nei jest... Code wymiataja, ale jak dla mnie za mocne az... Sainty takie akurat.
wookie85 yyy co jest trudnego w odpowietrzaniu avidow?? no moze w codach takie kuku ze klamka jest w dol xD

wookie85 yyy co jest trudnego w odpowietrzaniu avidow?? no moze w codach takie kuku ze klamka jest w dol xD