Sensowne odchudzanie... czy warto?
Jak najbardziej sie opłaca odchudzać! 1kg to nie mało, a zawsze lepiej sie na lżejszym jeździ. Sam mam w planie odchudzić nieco mojego bike'a pomimo, że ma 17.5 kg chciałbym zejść te 2.5 w dół. Widac różnicę w jeździe kolosalną, chocby widze, jak jade na 12kg rowerze kolegi i na moim. Jego łatwiej sie wyrywa czy do bunnego, czy manuala, łatwiej kontroluje! Na prawde opłaca się, bo zupełnie inaczej będzie Ci się jeździło.
Piast nie chce zmieniac, poniewaz obecnie mam takie same kola ( tylko niebieskie) i jestem w 200% z nich zadowolony. Myslalem takze o suporcie, lecz nie mam przekonania do truvaiva i przy RF zostane, na plus wychodzi brak rockringu (rmp bedzie jak lg1) i wystarczy. Zastanawia mnie kwestia lancucha??? HG93 jest seryjnie... a nie chce SRAMa ani jakis wynalazkow. Kaseta to dobry pomysl szczegolnie ze znajac zycie wladuja tam SRAMowska ciezka jak cholera. No i ta oska... tylko da sie taka normalnie kupic czy trzeba toczyc?Spaced pisze:Na piastach moze byc do ubicia troche, zobacz czy nie da sie dac truvativa oct z lekkim supportem jeszcze(tak samo wytrzymale i lzejsze). Na lancuchu jest 100g do ubicia.
A z sainta zestawu to daj jeszcze kasete szosa bo to sporo ubija. 100g ubijesz na alu ośce z tylu, a to tania metoda na ubicie..
http://www.endura.pl
lipski pisze:za 100 gram oddałbym ojca"
wiesz co: widziałem Twojego sunday'a.... powiem krótko, jesli tobie pomogła zmiana osprzętu na lekki to nie chce widzieć jak jeździsz na maszynie 20kg.... hahaha....lipski
jeśli masz kase zmieniaj... tylko po co ? rozumiem rezygnacje z 25kg maszyny, ale to juz jest smiech na sali.... Ja tam nad siłą musze popracować, a nie bawić się w zwalanie na sprzet.. Pomyślcie o tym.......ACextreme
Ostatnie poprawki wagowe u mnie
Sztyca - 120g ( fsa -> Thomson)
Piasta tylna - 100g ( NS -> NukeProof )
Siodełko - 182 g ( WTB -> Flite )
Kierownica - 103 g ( NS -> V1 )
Mostek - 92 g ( RF ->V1 )
zacisk podsiodłowy - 50 g ( noname -> hope )
razem: - 647 g
Zastanawiam się jeszcze nad zmianą opon na: Continental Mountain King Supersonic 26x2,4 - waga rzeczywista 535 g ( obecnie mam Petrole 2,5 - 710g/szt )
I zmiana dampera z FOX DHX 5.0 na Air
Sztyca - 120g ( fsa -> Thomson)
Piasta tylna - 100g ( NS -> NukeProof )
Siodełko - 182 g ( WTB -> Flite )
Kierownica - 103 g ( NS -> V1 )
Mostek - 92 g ( RF ->V1 )
zacisk podsiodłowy - 50 g ( noname -> hope )
razem: - 647 g
Zastanawiam się jeszcze nad zmianą opon na: Continental Mountain King Supersonic 26x2,4 - waga rzeczywista 535 g ( obecnie mam Petrole 2,5 - 710g/szt )
I zmiana dampera z FOX DHX 5.0 na Air
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Nie kozak tylko doszło do Mnie ze nie warto pakować X kasy w rower, teraz idę w średnią klasę, czyli w ta, na którą mnie stać i pracuje nad sobą.... Masa lanserow nie potrafi jeździć a ma rowerki za mega kasę, a taki sobie szary (srebrny) i tani street fighter może więcej, nie myślicie ze to śmieszne?? Nie mowie wolny jestem, ale to, co czynią, co po nie którzy to parodia
... Ale Koniec Off Topu, bo nie o tym temat jest.
Wiec sory...

Wiec sory...
SegatiV - to nastepnym razem podejdz do mnie w myslenicach i porozmawiaj to Ci opowiem ile wyszedł mnie ten rower.. Zdziwisz się..
Pozdrawiam..
Btw: Nie mam roweru dla lansu, tylko dlatego, że lubię pośmigać w weekendy (niestety na tyle wystarcza mi czasu)
Chyba Cię kojarzę, bo to chyba Ty jechałeś z rowerem w dół wyciągiem..
Pozdrawiam..
Btw: Nie mam roweru dla lansu, tylko dlatego, że lubię pośmigać w weekendy (niestety na tyle wystarcza mi czasu)
Chyba Cię kojarzę, bo to chyba Ty jechałeś z rowerem w dół wyciągiem..
-
- Kontakt:
co za rozkmina.. jak ktos chce mieć to niech ma, niektorzy maja pieniądze inni nie ale dlaczego ci co je mają mają sobie nie kupować czegoś co im sie podoba? ja skladalem swoj rower przez rok, choć nie umiem jeździć nie uważam żebym sie lansowal :P Lans to szerokie pojecie, i czesto naduzywane.
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
Ojej, to niech mają. Co Ci to szkodzi ? Nawet jak wlecze się ktoś 2 km/h w dół to co z tego ? Jeśli tylko sprawia mu to frajdę, to niech się wlecze. Jak lubi, to niech sobie nawet po bułki w mieście jeździ i z krawężników skacze. Nie oglądaj się na innych i ciesz się jazdą.
. Masa lanserow nie potrafi jeździć a ma rowerki za mega kasę, a taki sobie szary (srebrny) i tani street fighter może więcej, nie myślicie ze to śmieszne?? Nie mowie wolny jestem, ale to, co czynią, co po nie którzy to parodia Very Happy... Ale Koniec Off Topu, bo nie o tym temat jest.
Fr to nie umiejętności, dropy, hopki i NSy, to stan ducha.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Ok, Ok ale ostatnio chodze podminowany własnie przez rower i jeszcze ten nie udany wypad w myslenice, nawet kask zgubilem w ten dzien ktory nie byl moj, wiec sory ze sie czepiam....
Wim ze gdybym mial kase to kupowal bym drogie czesci i niewiadomo czy bym choc troche szybciej jezdzil do to siedzi w glowie. Ale przyznacie ze mam troche racji.... ?
Poza tym jak masz kase i chcesz kupic to co ci sie podoba to nie piszesz tematow na DH-zonie tylko idziesz do sklepu i kupujesz...

Poza tym jak masz kase i chcesz kupic to co ci sie podoba to nie piszesz tematow na DH-zonie tylko idziesz do sklepu i kupujesz...
-
- Kontakt:
no nie wiem, ja wole sie zapytac zanim wydam kase, a tym bardziej kupe kasy na czesci żeby nie kupic bubla :P Racje masz co do lansu, ale nie można oceniać kogoś po tym jak wygląda jego profil na dh-zonie tylko najwyżej po tym jak sie z nim rozmawia albo jezdzi :P
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida