Mocne koła do DH
Wiem. Ja tylko chciałem uświadomić troche te forum. Znalazłem też jak ktoś wypowiadał sie na temat miejsca na bębnie i powiedziano mu ,ze tylko jedna zębatkę można umieścić w wersji ss.Co jest kolejnym mitem bo 3 wchodzą.A co do jego piast to na przód wziął bym hope pro 2 , na tył w sumie też , ale pieniędzy brak.
A co do jego piast to na przód wziął bym hope pro 2 , na tył w sumie też , ale pieniędzy brak. - to zdanie było kierowane do autora tematu które miało wyglądać mniej więcej tak:Boniu na przód weź hope pro 2 na tył tez bym ci to polecił, lecz może wyjść to poza twój budżet." Spaced jak coś to na gg napisz bo rozwalam temat boniowi.
Autor chciał pancerne koła to poleciłem pancerne. Jeśli chcesz dobre i lekkie to weź piastę przednią hope pro 2 tylną nuke proof, do tego jakiś lżejsze obręcze ( od duble tracków ) i dobre szprychy ( tu bym został przy alpine III + mosiężne nyple )
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Co do kół to na pewno będą AlexRIMS Supra BH, patrzałem w "sprzętowni" i praktycznie każda opinia to 6/6.
Nie wiem czy te piasty które podaliście podejdą. Mierzyłem ramę i okazało się że mogę mieć piasty na ośce maks 9mm a z tego co patrzałem na CRC te które podaliście są na ośkach 10mm i 12mm. Czy znacie jakieś dobre piasty na łożyskach maszynowych i ośkach 9mm które spełnią swoją role w agresywnym DH?
Nie wiem czy te piasty które podaliście podejdą. Mierzyłem ramę i okazało się że mogę mieć piasty na ośce maks 9mm a z tego co patrzałem na CRC te które podaliście są na ośkach 10mm i 12mm. Czy znacie jakieś dobre piasty na łożyskach maszynowych i ośkach 9mm które spełnią swoją role w agresywnym DH?
BoniuBOSS Komplet novateców - obecnie już kolorowych niemal jak Hope
... Sam kupuję złote hope II pro, lecz z tańszych piast dla mnie novatec jest na piedestale i tego nie zmienię - miałem różne wersje i z każdej byłem bardzo zadowolony, a do tego naprawdę miały okazje się zepsuć ... jedna była wodowana .
Nie polecam pod żadnym pozorem ns-ów ... może i ładne, ale naprawdę o zapadkach w tylnich bębenkach, to sie jeszcze muszą pouczyć ... mój coaster obecny nie ma nawet roku, jest konserwowany, wiele nie jezdzil, bo mialem wypadek ... ok - Mam ciezka noge do deptania... ale naprawde ta piasta juz pokazuje, ze zdycha - a novateca mialem 2 razy dluzej i sprzedalem w stanie niemal idealnym ...
Pozdro !

Nie polecam pod żadnym pozorem ns-ów ... może i ładne, ale naprawdę o zapadkach w tylnich bębenkach, to sie jeszcze muszą pouczyć ... mój coaster obecny nie ma nawet roku, jest konserwowany, wiele nie jezdzil, bo mialem wypadek ... ok - Mam ciezka noge do deptania... ale naprawde ta piasta juz pokazuje, ze zdycha - a novateca mialem 2 razy dluzej i sprzedalem w stanie niemal idealnym ...
Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Dobra. W takim razie jak tak odradzacie piasty NS Bikes to wziął bym te Novateki.
Co myślicie o tych:
Przód: Novatec D811
Tył: Novatec D812
Ps. wiecie może na jakich one są osiach bo w opisie niestety nie napisali? Pytam ponieważ nie chciałbym się nadziać na ośke 5mm tak jak w przypadku Shimano :/:/
Co myślicie o tych:
Przód: Novatec D811
Tył: Novatec D812
Ps. wiecie może na jakich one są osiach bo w opisie niestety nie napisali? Pytam ponieważ nie chciałbym się nadziać na ośke 5mm tak jak w przypadku Shimano :/:/
BoniuBOSS lepsze ale moim zdaniem to sa takie sobie piasty. Dzialaja i nie psuja sie. To ich jedyne zalety. Robotniczy sprzet. W tej klasie co novatek to looknij jeszcze DMRa. Ale ja bym wolal doplacic troche bo kola to jednak wazny element bika i potem bedziesz znowu wymieniac jak teraz tego nie zrobisz.
BoniuBOSS Przeciez przod hope i tyl Nuke ci sie zmiesci w budzecie. Wychodzi 470zl. Ew. Jesli planujesz w przyszlosci rame zmieniac (bo to co masz na razie nie jest zbytnio pod DH). To wtedy na razie wez dmry albo novateca i potem pod nowy standard osi juz kupuj piasty (bo pod prawdziwa rame dh bedziesz musial piasty na bank wymienic)
Patrzałem na CRC i komplet piast Hope Pro II wyniósł by mnie około 670 zł. Tyle jeszcze bym miał więc raczej bym się na nie skusił. Lepiej kupić raz a porządnie.
Aktualizując:
Piasta przód: Hope Pro II 100mm/9mm 36h
Piasta tył: Hope Pro II 135mm/10mm 36h Bolt-Up
Szprychy: DT Alpina 2.34/1.8/2.0 albo DT Champion 2.0 (jeszcze nie zdecydowałem)
Obręcze: AlexRIMS Supra BH 36h
Czy teraz takie koła były by dobre do agresywnego DH i które szprychy lepiej kupić do tego zestawu? Jak w ogóle wygląda zamówienie na tej stronie CRC tzn. jakie są formy płatności, wysyłki itd..?
Aktualizując:
Piasta przód: Hope Pro II 100mm/9mm 36h
Piasta tył: Hope Pro II 135mm/10mm 36h Bolt-Up
Szprychy: DT Alpina 2.34/1.8/2.0 albo DT Champion 2.0 (jeszcze nie zdecydowałem)
Obręcze: AlexRIMS Supra BH 36h
Czy teraz takie koła były by dobre do agresywnego DH i które szprychy lepiej kupić do tego zestawu? Jak w ogóle wygląda zamówienie na tej stronie CRC tzn. jakie są formy płatności, wysyłki itd..?
BoniuBOSS No to jak starcza Ci na Hope II pro , to bez żadnycn dyskusji brać . Ja proponowałem novateca jako właśnie tanią alternatywę . Swoją drogą - Looknij na allegro, bo zdaje mi się, ale taki komplet kosztował już w polsce z przesyłką (nowy! ) 680zł . Sam zresztą pisałem do jednego kolesia z allegro w sprawie moich Hope-ów, gdyż opłacalność jak obliczyłem przy ściąganiu z UK wychodzi mi minimalna ...
Zresztą nie mam karty :P
Pozdro !

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL