Mocne koła do DH

cyprian14
Kontakt:

Post autor: cyprian14 »

Wiem. Ja tylko chciałem uświadomić troche te forum. Znalazłem też jak ktoś wypowiadał sie na temat miejsca na bębnie i powiedziano mu ,ze tylko jedna zębatkę można umieścić w wersji ss.Co jest kolejnym mitem bo 3 wchodzą.A co do jego piast to na przód wziął bym hope pro 2 , na tył w sumie też , ale pieniędzy brak.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

cyprian14 ale to nie jest rozmowa na ten temat. Zreszta cholera jak uzywasz CK niezgodnie z zastosowaniem i 3 zeby pakujesz to moze dlatego cos ci sie tam zle dzieje.
Zreszta jak ci kasy brak na hope to skad o ck wiesz?
cyprian14
Kontakt:

Post autor: cyprian14 »

A co do jego piast to na przód wziął bym hope pro 2 , na tył w sumie też , ale pieniędzy brak. - to zdanie było kierowane do autora tematu które miało wyglądać mniej więcej tak:Boniu na przód weź hope pro 2 na tył tez bym ci to polecił, lecz może wyjść to poza twój budżet." Spaced jak coś to na gg napisz bo rozwalam temat boniowi.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Autor chciał pancerne koła to poleciłem pancerne. Jeśli chcesz dobre i lekkie to weź piastę przednią hope pro 2 tylną nuke proof, do tego jakiś lżejsze obręcze ( od duble tracków ) i dobre szprychy ( tu bym został przy alpine III + mosiężne nyple )
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2 z hope sie nie zmiesci w cenie. Z 2x nuke zmiesci sie. Co do pancernosci to wez pod uwage, ze to pojecie wzgledne. Ty 6.1 DT nie zajezdzasz, a ja w czasach nauki jazdy rozwalilem stare 729 (ta stara numeracja, nie pamietam)
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Nuke proof przedni kosztuje tyla samo co Hope ( wiem bo kupiłem ostatnio złotego Hope'a na przód ), a planowałem nuke proofa ) oczywiście wg ceny na CRC bo w pl ceny są chore )
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Hmm no chyba, ze tak. Patrzylem na tyly i nie spojzalem na cene.
BoniuBOSS
Kontakt:

Post autor: BoniuBOSS »

Co do kół to na pewno będą AlexRIMS Supra BH, patrzałem w "sprzętowni" i praktycznie każda opinia to 6/6.

Nie wiem czy te piasty które podaliście podejdą. Mierzyłem ramę i okazało się że mogę mieć piasty na ośce maks 9mm a z tego co patrzałem na CRC te które podaliście są na ośkach 10mm i 12mm. Czy znacie jakieś dobre piasty na łożyskach maszynowych i ośkach 9mm które spełnią swoją role w agresywnym DH?
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

BoniuBOSS Komplet novateców - obecnie już kolorowych niemal jak Hope :) ... Sam kupuję złote hope II pro, lecz z tańszych piast dla mnie novatec jest na piedestale i tego nie zmienię - miałem różne wersje i z każdej byłem bardzo zadowolony, a do tego naprawdę miały okazje się zepsuć ... jedna była wodowana .

Nie polecam pod żadnym pozorem ns-ów ... może i ładne, ale naprawdę o zapadkach w tylnich bębenkach, to sie jeszcze muszą pouczyć ... mój coaster obecny nie ma nawet roku, jest konserwowany, wiele nie jezdzil, bo mialem wypadek ... ok - Mam ciezka noge do deptania... ale naprawde ta piasta juz pokazuje, ze zdycha - a novateca mialem 2 razy dluzej i sprzedalem w stanie niemal idealnym ...

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
BoniuBOSS
Kontakt:

Dobra. W takim razie jak tak odradzacie piasty NS Bikes to wziął bym te Novateki.

Co myślicie o tych:
Przód: Novatec D811
Tył: Novatec D812

Ps. wiecie może na jakich one są osiach bo w opisie niestety nie napisali? Pytam ponieważ nie chciałbym się nadziać na ośke 5mm tak jak w przypadku Shimano :/:/
Spaced
moderator
Kontakt:

sudi novatec to troche nie ta klasa co kombinacja Nuke/Hope
BoniuBOSS
Kontakt:

Wiadomo że Novatec to nie ta sama klasa co Nuke/Hope ale może są lepsze od NS Bikes?
Spaced
moderator
Kontakt:

BoniuBOSS lepsze ale moim zdaniem to sa takie sobie piasty. Dzialaja i nie psuja sie. To ich jedyne zalety. Robotniczy sprzet. W tej klasie co novatek to looknij jeszcze DMRa. Ale ja bym wolal doplacic troche bo kola to jednak wazny element bika i potem bedziesz znowu wymieniac jak teraz tego nie zrobisz.
BoniuBOSS
Kontakt:

Czyli mówisz iż najlepszym rozwiązaniem było by przejeździć ten sezon na tym co mam, poczekać i dołożyć trochę kasy do 2x Hope Pro II (przód + tył)?

PS. Ten DMR jest lepszy od NS Bikes i Novatec?
Snikers
Kontakt:

Post autor: Snikers »

jak nie masz za duzo tasiory , to weź novateki ew. DMR , a jak masz czas to odłóż na hope i będziesz miał mega piasty.

a tak zeby nie zakładając nowego tematu a zarazem prawie o kolach :P
jaką lepiej kupić opone na tył miniona dh r , czy Swampthing aby była typowo w góry
Spaced
moderator
Kontakt:

BoniuBOSS Przeciez przod hope i tyl Nuke ci sie zmiesci w budzecie. Wychodzi 470zl. Ew. Jesli planujesz w przyszlosci rame zmieniac (bo to co masz na razie nie jest zbytnio pod DH). To wtedy na razie wez dmry albo novateca i potem pod nowy standard osi juz kupuj piasty (bo pod prawdziwa rame dh bedziesz musial piasty na bank wymienic)
BoniuBOSS
Kontakt:

Patrzałem na CRC i komplet piast Hope Pro II wyniósł by mnie około 670 zł. Tyle jeszcze bym miał więc raczej bym się na nie skusił. Lepiej kupić raz a porządnie.

Aktualizując:
Piasta przód: Hope Pro II 100mm/9mm 36h
Piasta tył: Hope Pro II 135mm/10mm 36h Bolt-Up
Szprychy: DT Alpina 2.34/1.8/2.0 albo DT Champion 2.0 (jeszcze nie zdecydowałem)
Obręcze: AlexRIMS Supra BH 36h

Czy teraz takie koła były by dobre do agresywnego DH i które szprychy lepiej kupić do tego zestawu? Jak w ogóle wygląda zamówienie na tej stronie CRC tzn. jakie są formy płatności, wysyłki itd..?
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

BoniuBOSS No to jak starcza Ci na Hope II pro , to bez żadnycn dyskusji brać . Ja proponowałem novateca jako właśnie tanią alternatywę . Swoją drogą - Looknij na allegro, bo zdaje mi się, ale taki komplet kosztował już w polsce z przesyłką (nowy! ) 680zł . Sam zresztą pisałem do jednego kolesia z allegro w sprawie moich Hope-ów, gdyż opłacalność jak obliczyłem przy ściąganiu z UK wychodzi mi minimalna ... ;) Zresztą nie mam karty :P

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
BoniuBOSS
Kontakt:

A żeby zamówić z CRC to jaką trzeba mieć kartę? Ja mam tylko jakieś zwykłe konto bankowe w BZ WBK.
ODPOWIEDZ