Spawanie ramy :D
tensam, zes sie spienil jak kon na westernie :D
pare razy jzu pisalem przy innych watkach, ze w chuuj ludzi sie "zabiera" za robienie ram i prawie w stu procentach **** z tego wychodzi. jedyna osoba ktora zrobila rame z tych co do mnie pisaly w ciagu ostatniego poltora roku (abylo tego kilkaset osob, studenci, absolwenci uczelni technicznych, goscie z zagranicy) jest birol.
i nie wiem co znaczy zwrot "kozacz" ziomalu pozdro 600men pisssssss...
qrwa!
pare razy jzu pisalem przy innych watkach, ze w chuuj ludzi sie "zabiera" za robienie ram i prawie w stu procentach **** z tego wychodzi. jedyna osoba ktora zrobila rame z tych co do mnie pisaly w ciagu ostatniego poltora roku (abylo tego kilkaset osob, studenci, absolwenci uczelni technicznych, goscie z zagranicy) jest birol.
i nie wiem co znaczy zwrot "kozacz" ziomalu pozdro 600men pisssssss...
qrwa!
Ze sztywnym to sadze, ze nie byloby problemu, tylko trzeba miec pewne zaplecze tech, podstawowe umiejetnosci i opracowana geometrie i ta smykalke do robienia czegos z niczego, najlepiej jak robi sie to ze stali. Ale full z aluminim i to juz moim zdaniem przesada. Jest olbrzymia ilosc czynnikow ktore decyduja o tym, czy to wszystko bedzie dzialac, rowniez warto pomyslec co zlozyskami, jak zrobic aby wszystko bylo proste i nie przegrzac spawow itp itd.... Rzycze powodzenia, ale sadzac po pytaniu o wymiary to szczerze watpie, ze cos z tego bedzie.
H. Fork offset Dependent on forks fitted
J. Wheelbase Dependent on forks fitted
T. Rear Travel 9" 9"
Rider height - -
Stem length (mm) 60 60
Seat tube 27.2 27.2
jeszcze to jesli laska :]
dzeki za pomoc mam doswiadczenie bo jusz dualowki spawalem wlasnie z rura szesciokotna swiekszajaca swoj obwod
T. Rear Travel 9" 9"
Rider height - -
Stem length (mm) 60 60
Seat tube 27.2 27.2
jeszcze to jesli laska :]
dzeki za pomoc mam doswiadczenie bo jusz dualowki spawalem wlasnie z rura szesciokotna swiekszajaca swoj obwod
http://shell.idealan.pl/~aawaay/przystankersi/
a i jeszcze jeden przykład pamietacie jak objezdzaliscie za pen pomysł rudego z wrocławia !!!!!! a póxniej było tylko "ale zajebista rama"
chłopaczyna połamał na nij suport bmx a ramie sie nic nie stało!!
ale nie moge nie powiedziec ze gdyby nie dzikus to nie wiem co by z tej mojej ramy wyszło :)
chłopaczyna połamał na nij suport bmx a ramie sie nic nie stało!!
ale nie moge nie powiedziec ze gdyby nie dzikus to nie wiem co by z tej mojej ramy wyszło :)
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
www.hcfr.pl
na pierwszy rzut bede spawac to ze stali;] jak wyjdzie to sproboje z alu...ale jeszcze mi to trza przetlumaczyc :
T. Rear Travel 9" 9"
Rider height - -
Stem length (mm) 60 60
Seat tube 27.2 27.2
Z gory dzieki za pomoc i poparcie.
T. Rear Travel 9" 9"
Rider height - -
Stem length (mm) 60 60
Seat tube 27.2 27.2
Z gory dzieki za pomoc i poparcie.
http://shell.idealan.pl/~aawaay/przystankersi/
O matko, no dobrze zlituje się i po raz kolejny zrobie za tłumacza:
Fork offset Dependent on forks fitted - wyprzedzenie widelca zależy od wsadzonego widelca
Wheelbase Dependent on forks fitted - Baza kół zależy od wsadzonego widelca
Rear Travel - skok ramy
Rider height - wysokość jeźdźca :P
Stem length - długość mostka
Seat tube - rura podsiodłowa
Niedawno przyszła mi wiadomość, że zdałem FCE to mogę pokozaczyć ;)
Aha, podziękować ładnie prosze
Fork offset Dependent on forks fitted - wyprzedzenie widelca zależy od wsadzonego widelca
Wheelbase Dependent on forks fitted - Baza kół zależy od wsadzonego widelca
Rear Travel - skok ramy
Rider height - wysokość jeźdźca :P
Stem length - długość mostka
Seat tube - rura podsiodłowa
Niedawno przyszła mi wiadomość, że zdałem FCE to mogę pokozaczyć ;)
Aha, podziękować ładnie prosze
fura: http://tiny.pl/hrc2
nie no seryjknej produkcji nie bedzie narazie mecze sie z dwoma amortyzatorami usd i tradycyjny oda o skoku okolo 250mm
póżniej bedzie druga rama o takiej same konstrukji lecz znacznie bardziej przemyslana i wykonana wiekszym nakładem pracy i pieniedzy
mysle nawet o zrobieniu dwóch zeby zwróciły mi sie koszty wokonania
wiec ile bysci byli w stanie zapłacic na wierna,lepiej wykonana od tej (co teraz mam) kopie brooklyna????????
póżniej bedzie druga rama o takiej same konstrukji lecz znacznie bardziej przemyslana i wykonana wiekszym nakładem pracy i pieniedzy
mysle nawet o zrobieniu dwóch zeby zwróciły mi sie koszty wokonania
wiec ile bysci byli w stanie zapłacic na wierna,lepiej wykonana od tej (co teraz mam) kopie brooklyna????????
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
www.hcfr.pl