Rama Cane corso Jakie czesci ??

Wedel22
Kontakt:

Post autor: Wedel22 »

Dobra czyli teraz konkretnie jaka rame ??
Wazne aby spelniala te pkt .:
1. Dobra do SS i DH
2. Wytrzyma wieksze dropy
3. Cena nie gra roli
4. W miare lekka tak zeby nadawala sie na hopki :D
Wedel
SuchyIHK
Kontakt:

Post autor: SuchyIHK »

ja bym wziął ramę Intense Socom FRO dobra do SS lekka spełnia twoje kryteria
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9799706 !!
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Socoma nie, jeśli już to Uzzi VPX. Socom to maszynka FRO, Uzzi jest bardziej pancerny
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wedel22 idealny bedzie Commencal Furious. Rower ma geo zaprojektowana tak zeby nim dobrze manewrowac w locie. Wszyscy testerzy bardzo go za to chwala i twierdza, ze do dh rowniez sie nadaje co potwierdzil Garcia startujac nim w Lisbon Downtown. Budżet ci nie limituje to kup prawdziwa maszyne SS zaprojektowana z mysla o tym, a nie baw sie w polprodukty. A bike ma akurat tyle skoku, ze powien w obu przypadkach sie sprawdzac.

Socom jest bez sensu bo ci peknie na niedokreconych trickach. Uzzi lepsze ale moim zdaniem do SS lepsze sa ramki o charakterstyce progresywnej- rosnacej (nie wiem jak to na polski dokladnie jest, bo tak to z mailow z producentami i recenzji tlumacze ;) ale wiadomo o co chodzi ;) - Skoczny rower i trudno dobic )
Wedel22
Kontakt:

No powiem ze pikna ramka :D Chyba sie zdecyduje na tego Furiousa , sa jacys sceptycy co do tego sprzetu ??

Dobra wiec zakladajac ze ta ramka , to co sadzicie zeby wsdzic do niej caly osprzet Race Face Diabolus piasty chris kinga , obrecze mavica , przerzutke sram x.0 kasete jakas srama ...

No i teraz pytanie jaki amorek ...

Tylko prosze nie skupiajcie sie w swoich odpowiedziach na amortyzatorze tylko skomentujcie jakos moj dobor czesci :D
Wielikie dzieki !!
Wedel
Wedel22
Kontakt:

A i jak jest z gwarancja i dostepnoscia tej ramy ??
Wedel
Spaced
moderator
Kontakt:

Wedel22 trzeba brac z niemiec albo UK bo nawet w Panamie jest dystrybutor, a u nas nie ma :P
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Dostępność Furiousa tylko za granicą. W pl dystrybutora brak.

Co do całości osprzętu Race Face'a, hmm ja bym wpakował mostek i kiere Sunlinea V1 ( też nie brałem tego pod uwagę kiedyś, ale mnie przekonali i nie żałuję ), sztyca Thomsona a korbę brał bym nowego Sainta ( ze względu na wagę ) ale z suportem RF.

O kołach nic nie powiem, bo jakieś mavic'i to trochę mało ( podpowiem szprych za to. Weź DT Alpine III ).

Zapominasz o całej masie bardzo ważnych "drobiazgów" jak stery ( i tu polecam Chris'a Kinga ), łańcuchu ( Rohloff ), manetkach ( wg uznania, ja lubię obrotowe ), czy hamulcach ( osobiście bardzo mi pasują hope moto 6 )

Co do amora to jak dla mnie jedynie Totem Solo-Air lub Fox 36.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

Zgadzam sie, ze steelem prawie w 100%. Tylko do SS moze hamulce lzejsze bo jednak rower ma byc lekki. Jak kasa sie nie liczy to najlepszy stosunej sily do modulacji ma formula ONE ale jak na reszcie oszczedzisz to nawet z hope rower bedzie lekki.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Co do cane - Ja tam mialem , mam i polecam ( to nowsze jezdzi bardzo ciekawie ) ...

Co do Fouriousa - do zabaw w fr mysle, ze nieco lepszy bedzie, bo cc teraz juz naprawde trafiaja w dh ... Pozatym co tu duzo gadac - Bierz, bo fajna rama i warto jak mówią inni .

Dobór części ... Myślenie, że wszystko co topowe, to dobrze, to srogi błąd ...Tak naprawdę, każdą części w rowerze trzeba przemyśleć, bo inaczej wyjdzie Ci klocek ( a rf, lekkie nie są ) . Mój przyszły set wychodzi mi ok 14,7-15,2 kg ( zależy od szczęścia w trafianiu okazji), a nie jest to zabawka do slopu , tylko maszyna 220mm z tyłu, 180mm z przodu ( na ciezkim 66rc2x ) ... w dodatku z wytrzymaloscia, ktora ma zapewnic bezpieczenstwo takze na duzych dropach .

Oszczedzisz tez troche kasy , a kasa zostanie Ci na karnety i wyjazdy ... Policz, Poczytaj zagraniczne fora , Oblicz wagi, Rozmysl nawet strate wartosci ( gdyby cos Ci nie spasowalo pod Twoje preferencje ) . Sztuką nie jest złożyć rower i na nim jeździć. Sztuką jest złozyć rower idealnie podpadający pod Twoje preferencję :)

Mostek, sztycę race face-a choćby na Thomsona zamienić...kompletny high end , ultra lekki, ultra piekny i ultra wytrzymaly ... Produkty Thomsona są jak dobre pianino... zawsze szlachetne, zawsze pieknie wykonczone, ale kazdy ma indywidualna dusze...

Pozdro i ta rady byla tak na dobry poczatek .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
wojtekszmit
Kontakt:

Post autor: wojtekszmit »

Mam nowe częsci ,np mavix ex729, race face, wszystko 2008 napisz na gg 7335413 . to doradze i załatwie tanio
Wojtas

Sprzedam, częsci pozdro
wojtekszmit
Kontakt:

Post autor: wojtekszmit »

mam duzo czesci nowych 2008 , mavic,race face napisz na gg 7335413 to coś doradze i załatwie tanio :)
Wojtas

Sprzedam, częsci pozdro
Wedel22
Kontakt:

Mostek i kierka Sunlina wydaje sie naprawde fajna ...
Co do thomsona to bralbym sztyce ..
A co sadzicie o piastach chris kinga ??
Nowa korba sainta , czy ja wiem ??
Wedel
Wedel22
Kontakt:

A i jeszcze jedno jest mozliwosc kupna samej ramy furiosusa , bo nigdzie nie widzialem ...
Wedel
Wedel22
Kontakt:

Saint a Diabolus to 3g roznicy , to juz lepiej kupic RF next i oszczedzam prawie 400g
Wedel
ODPOWIEDZ