NOWY SUNDAY WC ZA NIECO PONAD 4000PLN.....

Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

No bezwzględnie jest ładniejszy od turnera :D i jest to opinia wielce obiektywna. Co do kursu dolara wejdzcie na wp.pl kliknijcie sobie na wykres wartosci dolara wartosc ta sie wacha ale podejrzewam ze w ciagu najblizszych 2tygodni wartosc ta spadnie do okolo 2zł :D.

W związku z planowanymi zakupami mam na sprzedaż prawie nową sante VP FREE kolor biały rozmiar M pisać na gadu 6018282

sory za gielde :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Bomber_GD nie spadnie tak latwo. Zloty lecial w góre caly czas ze wzgledu na zmiany stóp procentowych u nas. Teraz sie to skonczylo i przez jakis czas ma ich nie być wiec dolar pewnie troche odzyska.

A co do opini obiektywnej to sporo osób znam, ktore sa gotowe sie z toba spierac na temat tego co jest ladniejsze ;)
Bomber_GD
Kontakt:

To niech wyjdą na solo założę im mata leo na głowę i tyle będzie ze spierania się ze mną ! :D:D:D
gangsta
Kontakt:

Post autor: gangsta »

Tak przy okazji wypowiem się na temat opłat celnych na przesyłki ze Stanów bo jestem świeżo po rozmowach z UC, bo była mała nowelizacja przepisów. Podatawowe cło na interesujące nas wszystkich produkty z USA to 4,7 % przy czym liczone od kosztów towaru+ przesyłka. I tutaj uwaga: niektóre sklepy wysyłają tylko expres kurierem i opłata może być nawet do 350$. W przypadku przesyłek lotniczych, zwłaszcza kurierów cło jest prawie 100% pewne. A teraz niespodzianka, wyjątkowo skrupulatny (tj. upierdliwy) celnik może się dopatrzeć, że nasz upragniona rama, amor itd. pomimo tego, że przysłana za USA była wyprodukowana na dalekim wschodzie ze wskazaniem na Chiny (podobno wystarczy napis na oryginalnym opakowaniu). Wówczas jak najbardziej doliczy 48,5% (cło antydampingowe) od ceny towaru, potem do tego wszystkiego doliczy 22% VAT i wreszcie wymarzona rama, amor itp. jest nasza. Oczywiście możemy ładnie poprosić sprzedawcę w USA aby nie deklarował wartości tylko wpisał low value, gift, sample, demo itp. Z praktyki radzę jednak zadeklarować wartość ale zaniżoną i to nie przesadnie bo uwierzcie mi celnicy nie są już "gapami karmieni", mają teraz internet, wiedzą co to jest eBay itd. Jak pan celnik zorientuje się, że towar nowy i drogi, a tu w deklaracji 100 albo 10$, to mało że policzy wszystko jak wyżej to jeszcze może nałożyć karę, bo to już przestępstwo. Niestety kupowanie ze sklepów, które bezpośrednio wyślą towar bezpośrednio do nas wiąże się z pewnym ryzykiem. Może się okazać, że kupimy sprzęt w cenie mocno zbliżonej do krajowej.
To gdyby tak policzyć tego Sundey'a zgodnie z przepismi to wyjdzie jakieś 7tyś...niezły deal.
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

gangsta dziękujemy za informacje.
Nam chodzi dokładnie o konkretny sklep na którym są ramki Iron Horse - rscycle.com
Sklep ten nie wysyła towarów do Europy - a więc Twoje informacje niestety sie nie przydadza. Jak wyżej pisali uzytkownicy - jak coś to chca zamówic przez kogos z usa zeby ominąc te dodatkowe %.
A Ci którzy nie maja niestety nikogo za oceanem mogą zamówić taką ramke przez firme świadczaca usługi przesyłkowe z usa do pl - np. Polamer/Polonez :)
A co do spadku $ - to może na początku 2009 złotówka z powrotem się umocni :)
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

I jest problem z tym sklepem. Odpisano mi na emaila:

"Thank you for your email. We do not ship outside the USA and Canada.

Randall Scott Company

Boulder, Colorado"

Co teraz?
www.foesracing.com
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

Cubus5 pisze: Ci którzy nie maja niestety nikogo za oceanem mogą zamówić taką ramke przez firme świadczaca usługi przesyłkowe z usa do pl - np. Polamer/Polonez
;-)
ReplaY
Kontakt:

Spanikowałem i nie doczytałem :) Ale za darmo tego nie robią, co nie? Zaraz "skumam ten motyw".
www.foesracing.com
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

nom teraz nie ma nic za darmo
Bomber_GD
Kontakt:

Ja jednak uważam że gdyby nas było kilku to by za darmo wysłali, myślę także że wysłali by jedną sztukę tylko byłoby trzeba się z nimi ugadać co do wysyłki napisać im jasno że to kupujący ponosi koszty wysyłki.
ReplaY
Kontakt:

Już na allegro ktoś wyczaił pomysł i oferuje Irony za... 5500PLN. Tylko, że czas oczekiwania 4-8 tygodni. Następny, co chce robić interesy, a nie ma floty na zakup ram uprzednio. W luźnym przeliczeniu chłopak zarobi ponad 1000 na jednym dealu.
www.foesracing.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ReplaY jak cena jest pewna, a ktos cla nie umie ominac to w sumie sie oplaca ;)
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

kurcze ale jakbym juz mial tyle hajsow na sama rame to doplacilbym te 500 $ do factory jest piekna :D milion razy ładniejsza od tych całych turnerów co będą no i wogóle jest wpsaniala. A sklep jest przetestowany przez na prawde wiele osob i jest mistrzowski, jak ktos Ci tam sprawdzi rower i cos bedzie nie tak jak ma byc za darmo wysylaja nowe, a stare zostawiaja ;) A i co chwila jest promocja z darmowa wysylka do stanow wiec zostaja koszty do pl
ReplaY
Kontakt:

ddex pisze:jak ktos Ci tam sprawdzi rower i cos bedzie nie tak jak ma byc za darmo wysylaja nowe, a stare zostawiaja
Możesz rozwinąć temat? Taka zasada była by wielkim polem do nadużyć.
www.foesracing.com
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

ReplaYznaczy ja dostalem 2 prawe pedaly a konkretnie pedaly byly dobre tylko oski byly dwie prawe (pedaly wellgo na maszynach calkiem elo i lekkie) to wyslalem zdjecie z zazaleniem i ze czekam na odpowiedz, odpisali w drugi dzien ze wyslali nowe, dostalem za 3 dni od maila taki jakis paciacki model wellgo piny nie wkrecane, to sie zdenerwowalem i zadzwonilem straszac rzecznikami konsumenta i sadem, na drugi dzien dostalem cranki 5050 X

Tyle ze bylem na miejscu wiec musi to zalatwiac ktos kto tam jest bo z polski to by raczej olali pozdro
ODPOWIEDZ