hemi427 ale to nie wina samego dolara tylko panicznego wycofywania sie inwestorów z rynków wschodzacych poniewaz uznane sa za niestabilne. Dolar rosnie z powodu nadzieji przed wyborami ale analitycy sami twierdza, ze gospordarka stanów nie wróci do czasu z przed kryzysu z przed 10 lat. Do tego nasza waluta spada równiez ze wzgledu na wegry (wspolny koszyk inwestycyjny), a glownie ze wzgledu na spekulacje - spekulacje szybko sie odbijaja.
Zreszta czemu ma nie wrócic skoro złoty poleciał w dół o 30% to czemu ma nie wrócic? Bo tak juz jest i lepiej zle myslec? Jak dolar bedzie chociaz po 2.7 czy 2.5 to ja sie bede cieszyć.
SuchyIHK troche mało wnikliwa analiza

A co do niskiego supportu to http://www.xprezo.ca/en/xprezo_prod_furax.html moze miec jeden z nizszych na rynku poniewaz jesli dane na stronie sa poprawne to tyle wzniosu powinno dac wysokosc 13.75-13.8''. Ciekawi mnie ta rama i chyba ich troche podpytam skoro i tak nie moge nic na razie kupic

BikerJG ale to złoty na ryj poleciał i wszystkie waluty poza RPA i Ukrainska wlasciwie zdrożały. Chinska waluta akurat trzyma sie dobrze wiec to nam nie pomaga. Wiem bo sam sprawdzalem opcje z róznych krajów i ramy wszedzie wychodza duzo drozej niz jeszcze pod koniec wakacji.