mila niespodzianka - opona duro

Wojtass
Kontakt:

Post autor: Wojtass »

Heh, piszesz, że zaoszczedziłeś na Duro pół ceny Gazzy.
To żeś wcale tak nie zaoszczędził bo kupując Duro z mkBika przepłaciłeś 2x.
efil
Kontakt:

Post autor: efil »

Jeżeli się nie myle to mówimy dokałdnie o tej samej oponie Duro. Mam wersję 3.0. Jeżeli ja się nie mylę co do tego czy jest to to samo to Wy mylicie się ostro.

Otóz to Duro, które mam jest dokładnie takie samo jak opony Pointa, wiem na pewno bo kolega ma Pointa, i obaj mamy duro. Na obu oponach sa nawet wybite te same gumowe napisy Wildlife LEopard, tylko że Point nakleja jeszcze kolorową naklejkę "point racing"a Duro jakąś swoją.

Ta o której piszecie jest trochę inna. Po mojemu to jest tak, że point i to duro są robione w tej samej fabryce, tylko narzucane są inne marże. Na pewno tak jest w naszym "cudownym" kraju, jak gdzie indziej nie wiem i nie chce mi się sprawdzać. Co do tego czy nokian i to drugie duro to to samo nie wiem. Wątpie w to, aby nokian był robiony z czymś innym, to dobre opony z klasą.

Co do moich to są spoko, testowałem je już w górach i asfaltowo. Dokładna KOPIA POINTA, tyle że kosztuje 40/sztuka. Polecam, bo po co przepłacać.
I co to ma niby zmieniac ??
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

nokian nbx rulez :D
A tam
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Wfil... what???? ... czy moglbys jeszcze raz ale powoli? :-)
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

etam
gazzaloddi 3.0" rule
;]
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

efil:
yyyyy?????
piles cos??paliles cos??
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

[OT] Max Damage- fajny kask, sam mam taki :P

a teraz na serio- nokian to potega, mialem NBX 2.1 i byla jak na oponke o tej szerokosci wrecz zajebista. Teraz bedzie gazzalodi 2.6 i jestem optymista. Duro jednak sie troche rozni nie tylko wygladem bieznika, ale mieszanka gumy, a to jest najwaznieszy czynnik.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Gazzy 2.6 rulez! Polecam, 3.0 jest boska ale chcialem rower bardziej universalny.

Wkrotce ( kasa ) bede mial 2x24" na dwoch kapciach 3.0 nokianka, alez to bedzie kleic ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

[quote="Jarząb"]bart: widze ze z ciebei zajebisty teoretyk :d pojezdzij na tych oponkach to sie przekonasz ze nie ma roznicy zabardzo... oczywiscie ze duro ma troche inna mieszanke bo jest troche twardsza (ale nei tak jak ninja :P) ale wsumie to i tak dosc meikka guma.... mialem gazze 2.3 (nei mylic z gazzalodi ) i trzymala tak samo... ale zdarla sie po miesiacu ;/[/quote]

Staram sie nie wypowiadac, jezeli nie uzywalem jakiegos sprzetu. Tak sie sklada ze mam na przodzie 3.0 duro http://enjoy.looz.webtown.pl/forum/inde ... =01&img=31
i musze powiedziec ze nawet nie ma porownania z gazza, ktora z reszta mam na tyle!
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

"...ludzie ! czytac !!!

bo bedziecie wydawac dwa razy wielksza kase na jakies zajebane nokiany a tu mozna miec tosamo ale taniej ! ..."

Słuchaj napij sie może to Ci przejdzie...lol...nie ma nic w życiu za darmo. Duro to jest niestety kupa i tyle. Nie jest to totalna kicha lae do nokiana nawet nie śmiej porównywać czy do innych opon wyczynowych...
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

no to ludziska głupoty gadaćie bo ja widziałęm tą oponke duro i wygląda niemal identycznie jak moje gazzalodi i niepierdzielcie że niemam racji bo chyba wiem co mam z przodu i z tyłu w rowerze pozatym tak to wygląda http://www.243racing.com/2004DHtire.html może rzeczywićie są róznice w stosunku do nokiana ale obie opony są bardzo podobne do siebie tylko ciekawe jak to w lesie trzyma ?? ciekawe czy tak samo ??
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Wyglądać to se moze tak samo..lol...Maluch i porsche to też podobne, w sumie oba maja silnik z tyłu, nadwozie typu coupe tylko diabeł tkwi w szczegółach...
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
ODPOWIEDZ