PIKE 409 - regulacja tłumienia?
brooce w pikach jest tylko jedna sprezyna montowana seryjnie i ona jest do wagi 65 kg, RS dorzucil jeszcze twarda sprezyne do wagi 75kg z tego co pamietam i taka sprezyne (czarna) mozna nabyc u dystrybutora.. sam ta sprezyne mam i praca naprawde sie zmienia, jesli jezdzisz street/dirt/4x to czarna sprezyna bedzie dobra.. ale jezeli dh/fr/enduro lepiej jezdzic na seryjnej..
http://allegro.pl/item508264364_gpmoto_ ... zenia.html taki olej sie nada?:)
i czy jazda bez tłumienia (bez wymaganej ilości oleju)zaszkodzi bebechom i całemu Pikowi?
bo wymieniałbym dopiero na nowy sezon,tak gdzieś w kwietniu...
czy może wystarczy po prostu dolać oleju? w tym wypadku 7,5w
i czy jazda bez tłumienia (bez wymaganej ilości oleju)zaszkodzi bebechom i całemu Pikowi?
bo wymieniałbym dopiero na nowy sezon,tak gdzieś w kwietniu...
czy może wystarczy po prostu dolać oleju? w tym wypadku 7,5w
romet pelicancan + pike 409
Kacz_? z tego co pamietam to harfa-harryson jest dystrybutorem RS-a na Polske
..
pałowaty jezdzac bez oleju zajedziesz gorne golenie, uszczelki itp bo nie beda mialy zadnego smarowania, jak bedzie troche za malo nic sie nie stanie tylko nie przesadz tez ze zbyt duza iloscia bo sie nie za dobrze skonczy.. Co do tego oleju to moze byc, ale bardziej bym Ci proponowal przejsc sie albo podjechac do jakiegos sklepu u siebie w miescie z olejami i tam popros o olej do amortyzatora np motoru
, taniej wyjdzie.. Ja za litr oleju zaplacilem 19 zeta 
pzdr

pałowaty jezdzac bez oleju zajedziesz gorne golenie, uszczelki itp bo nie beda mialy zadnego smarowania, jak bedzie troche za malo nic sie nie stanie tylko nie przesadz tez ze zbyt duza iloscia bo sie nie za dobrze skonczy.. Co do tego oleju to moze byc, ale bardziej bym Ci proponowal przejsc sie albo podjechac do jakiegos sklepu u siebie w miescie z olejami i tam popros o olej do amortyzatora np motoru

pzdr
Michal4X olej jest,na pewno, tylko nie aż na tyle żeby działał tłumik.. czyli raczej moge jeździć spokojnie. 
poszukam w motorowym właśnie..
i postaram sie dolać jak najszybciej.
Foxik_DH ja waże 61,latam jak worek ziemniaków i jeszcze nie dobiłem pika,więc może masz jakieś trefne sprężyny?
widze że jesteś odemnie z miasta, wiec moze osobiscie sie znamy?;) - sory za OT.

poszukam w motorowym właśnie..

Foxik_DH ja waże 61,latam jak worek ziemniaków i jeszcze nie dobiłem pika,więc może masz jakieś trefne sprężyny?
widze że jesteś odemnie z miasta, wiec moze osobiscie sie znamy?;) - sory za OT.
romet pelicancan + pike 409
Do pika 409 leje sie 120 ml oleju 5w do górnej, prawej goleni i po 15 ml oleju 15w do obydwu dolnych goleni. i nie ma prawa dobić i jest wszystko ok. praca wyśmienita itd. Foxik_DH - tą kombinacje z tłumikiem to w pike 409 można jak najbardziej wykonać.
[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
Po przerobieniu, amora utwardzasz tak jak chcesz w zakresie
sztywne widełki - rs pike
. A uszczelek nie ma prawa wywalić bo jak sie zrobi duże ciśnienie to ten cały czerwony korpus sie odkształca jak sprężyna i wtedy zawór się otwiera i olej swobodnie przepływa. Konstruktorzy zrobili to na wypadek jakbyś po zablokowaniu amora zapomniał o tym i załadował z jakiegoś dropa naprzykład i wtedy by wywaliło uszczeliki, a takto amor wchodzi i jest cały i zdrów. Czyli poprostu blokada dla bezpieczeństwa amora, nie działa przy większych dobiciach.
sztywne widełki - rs pike

[S] Grimeca sys 12