Wooyek pisze:coś mi się zdaje, że czytanie ze zrozumieniem się tu kłania
no właśnie nie...
Signa wyłącza z ubezpieczenia wyczynowe uprawnianie sportu - czyli start w zawodach (jeśli masz kartę SPORT możesz brać udział w zawodach i podobnych ale tylko jeśli jest to częścią obowiązkowych zajęć szkolnych i studenckich)
Jeżeli chodzi o zniżki, bo takie pytanie się pojawiło, to mogę powiedziec, że jest ta karta respektowana. Nie wiem jak z nią jest w sklepach, ale w muzea jak najbardziej można się nią pochwalic i to nie tylko w Polsce. Też na stokach można dzięki niej otrzymac rabacik na karnet. Mam wersję EURO 26 STUDENT i jest ona traktowana jako legitymacja szkolna, albo legitymacja studencka, z tym, że ta karta może za taką służyc chyba do 24 ( 26 ) roku życia jej posiadacza. Ogólnie jest ona rozpoznawana i respektowana.
Dodam cos od siebie na temat bezpiecznego rowerzysty w pzu. Wykupilem glownie z mysla o Casco, niestety nie da sie wykupic tylko Casco tylko w calym pakiecie czyli razem z NNW i OC ale koszty pozostalych sa znikome. Casco kosztuje 8% wartosci roweru, OC 0.08% sumy ubezpieczenia, NNW 0.26% sumy ubezpieczenia.
Przy wykupie polisy nie musialem okazywac paragaonu za czesci/rower, podalem jedynie wartosc ale zapewne przy ubieganiu sie o odszkodowanie pzu zwroci sie o okazanie dowodu ze rowerek byl rzeczywiscie tyle wart.
dobra, zachwalacie tak to EURO26(chętnie bym to wykupił,jakbym jeszcze mógł).....szkoda, że jak sama nazwa wskazuje jest ona dla osób do 26 roku życia......mnie już stuknęło 28lat więc się na to nie łapię, a w sumie też chciałbym się ubezpieczyć(z racji że mam w planach jak najczęstsze starty w tym roku) miał ktoś styczność z czymś innym prócz PZU i EURO26?
Dragon-kr, euro 26 jest dla ludzi DO 30tki. sam sie nad nia zastanawiam, nawet jezeli tylko na rok lub 1,5, to i tak sie zdecyduje (z polisa SPORT oczywiscie). na stronie euro widzialem, ze sa rozne wersje tej karty wydawane przez np rozne banki itd. wie ktos cos na temat czy one sie miedzy soba roznia? (poza wygladem:P)
=disbrainer= hmmm..no tak z lenistwa nawet nie zaglądnąłem na ich stronkę jak teraz wygląda sprawa...parę lat temu było tak jak opisałem, ale skoro jest inaczej to się pofatyguję do nich przed sezonem
Dragon-kr pisze:będę wdzięczny jeżeli byś mi to wytłumaczył
podałem Ci na tacy w linku do oficjalnej strony, ze karta jest do 30 roku życia;)
przy czym moim zdaniem z tą kartą jest przewał... i nie obejmuje zawodów (pisałem o wyjaśnienie tego punktu do Signy - niestety nie odpowiedzieli, na żaden z moich e-maili)
ja celuje w tym roku w polecane przez bodzia PZU Sport
czy do wyrobienia licencji jest potrzebne takie dodatkowe ubezpieczenie czy szkolne wystarczy?
I czy jesli trzeba to moze byc to Euro26 Sport albo to z PZU, czy jakies zupelnie inne?
wojtasu PZU rżnie cie w dupe. Znajomy startujacy w dircie miał bardzo powazna kontuzje (zerwane wiezadla, operacja etc) i w PZU powiedzieli mu, ze skoro nie ma licencji kolarskiej to ubezpieczenie sportowe moze sobie w dupe wsadzic. W dircie? Pomimo, ze przy podpisywaniu umowy niby wszyskto cacy. Histori z PZU zreszta słyszalem wiele, podobnie z Euro26. Jak sie chce dobre ubezpieczenie to tak na prawde trzeba zapłacic sporą sume bo te zwykle zrobia co sie da zeby przy pierwszej okazji wykrecic sie z deala (rok temu za transport mi nie zapłacili do szpitala i 6tys za helikopter poszło w las bo sobie kruczek w umowie znalezli, a firma teoretycznie duza [nie pzu])