WOŚP

owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

A ja jestem przeciwny ogranizacji WOŚP. Robią może i dobrze ale wku**** mnie jak przez cały dzień muszę odpowiadać tym wrednym dzieciakom, że nie dam, nawet jak już dam i mam to logo reklamowe to i tak te bachory się pytają czy nie dam znowu. Do tego z roku na rok dochodzą różne smieszne sytuacje typu żebrak orkiestry pobił babcię/dziadką/faceta/laskę za odmowienie daniny, która mu się przecież należy BO TO NA DOBRY CEL. Dlaczego ja mam mieć spier***** dzień bo oni chcą zrobić coś dobrego? Ja bym ich wszystkich na stosie spalił - szczególnie zbieraczy. I tym optymistycznym akcentem powoli kończę moją wypowiedź.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Tak Owsiak to zły człowiek !!! Aktywuje miliony ludzi do działania i wspiera zdrowia ludzi ale jest mega zły bo wydaje pieniądze zebrane po to aby zbierać ich jeszcze więcej....!!!

( co wy palicie ?? )

A czy ktoś ma pretensje do gwiazd że biorą kasę za koncerty charytatywne, mało który artysta gra za kompletne friko !!! Orkiestra ma koszty i musi mieć kasę na działanie !!

Owsiak zbiera kasę i oddaje miliony !!! szpitalom w sprzęcie którego zazdroszczą nam placówki zachodnie. Program badania wad słuchu mamy najnowocześniejszy na SWIECIE, co Wy ludzie piszecie jak nic nie wiecie.

Owsiakowi powinno się postawić pomnik za życia a wszystkich malkontentów jak trafią do szpitala leczyć bez stosowania sprzętu jaki kupiła orkiestra !!

KaczorAC1 kościół to najbogatsza mafia na świecie i gdyby przekazała 3% swoich skarbów to na świecie głód i cierpienie by przestało istnieć !!! Zabijali i kradli w imię boga przez 2000lat, wymordowali w tym czasie miliony ludzi paląc i kamieniując za to że biegali na bosaka.....ale głoszą życie w cnocie i ubóstwie i niesienie miłosierdzia bliznim !!! To jest dopiero zakłamanie !!

nie mam zamiaru wywoływać tu dysput religijnych ale jak czytam takie brednie to mnie śmieszy zacofanie i ciemnota w dobie 21 wieku.

Chwała na wysokości dla OWSIAKA za cały wysiłek i pomoc społeczną.

bez kasy nie ma kołaczy dla biednych a jeśli nie zarabiasz kasy to nie masz jak jej wydać...koło zamknięte....

z pustego to i Salomon nie naleje !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Nie ma co krytykować, trzeba się cieszyć w końcu to jedna za najbardziej rozpoznawanych organizacji międzynarodowych pozarządowych na świecie :)
[b] Monkeyman [/b]
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Popieram poprzednika.
A malkontenci.. typowo polskie. Robić to nie ma komu,ale jak ktoś zrobi coś to od razu trzeba go krytykować,mieszać z błotem,nazywać złodziejem.
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Schodek popieram w 100%!

owczar wydaje mi się ze powinieneś się wyprowadzić na bezludną wyspę, albo zacząć leczyć swoją antropofobię .... btw, nie słyszałem żeby którykolwiek z wolontariuszy napadł na kogo bo ten nie dał do puszki
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Schodek Takze popieram

Wszyscy Ci ktorzy uwazaja akcje za niepotrzebna lub wielka zbiorke pieniedzy dla Owsiaka niech sie pukna w czolo. Pewnie nigdy nie byliscie chorzy na nietypowe/zadke lub poprostu trudne do wyleczenia choroby wiec krytykujecie cala zbiorke.

Wam powinni odmowic pomocy w szpitalu poprzez urzadzenia kupione przez Owsiaka i wtedy zmienilibyscie zdanie.
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

KaKTuSSS pisze:nie słyszałem żeby którykolwiek z wolontariuszy napadł na kogo bo ten nie dał do puszki
wczoraj czytałem o tym na interii albo onecie. Własnie był taki przypadek ze gosc nie rzucił kasy do puszki i go pobili ....
jak znajde ten artykuł to dam linka :)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

KaczorAC1 powiedz mi kolego:
-czy wiesz ile czasu i zachodu kosztuje znalezienie sponsora?
-czy wiesz jak bardzo sie trzeba napocic zeby zorganizowac jakakolwiek impreze (niekoniecznie ogolnopolska)?
-rozumiem ze dla Ciebie nagannym jest ze Owsiak zarabia (swoja droga czas to pieniadz,skoro go poswieca to nalezy mu sie za to zaplata) i byloby lepiej gdyby Owsiak nie zarabial i nie bylo by sprzetu dla szpitali?

Bo ja poki co widze takie cos: ten Czlowiek nawet bez wrzucania 1gr do puszki zrobil wiecej dla innych niz ktokolwiek w tym kraju.Ba,nawet zakladajac ze On z tej puszki cos wyciagnie dalej bilans jest na plus.Bo COS zrobil,tak duze COS.
Wiec skoncz ********* smuty i upewnij sie ze zasiles jego akcje.
pozdro
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Wnoszę o permanentny ban dla:
Fils,
owczar,
KaczorAC1.
Nie twierdzę, że w/w mają idiotyczne poglądy - to są idioci! :-D
Miłego popołudnia!
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Widzę że połowa tego forum to analfabeci... Proszę was przeczytajcie ponownie to co napisałem , bardzo o to proszę... I pokażcie mi gdzie napisałem że nie popieram tego. Będziecie naprawdę super.

Jest to forum rowerowe więc nie widzę sensu tej dyskusji...
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

KaczorAC1 pisze:Do końca życia tego nie wyda... Dlatego skoro tak pomaga to niech odda swój majątek również.
Ja czytać potrafię, natomiast Ty jesteś ****** - z całą pewnością! :-P
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

a ja nie widze senu żębyś ty brał udział w tej dyskusji !!! ile ty masz lat 10 a moze 9 co ? Owsiak to wielki człowiek nawet ja weźmie sobie z całej zebranej kasy jakieś 10 tys. miesięcznie to i tak ponad 35 milionów idzie na sprzęt do szpitali, bo nie ma praktycznie szpitala w Polsce, który by nie miał jakiegoś sprzetu do leczenia biednych dzieci, które zachorowały albo się urodziły z jakąś wadą. Nie każdy możę jeździć na rowerze tak jak my i nie każdy ma na to pieniądze, nie wszyscy pochodzą z rodzin którym się nieźle powodzi... zresztą nie ma co ty o jednego głupka dyskutować skoro i tak większość z Nas uważa, WOŚP za dobrą i godną zaufania fundację, która pomaga ludzią. ( zawsze w społeczeństwie znajdzie się ten inny, ja byłem wolontariuszem na orkiestrze i mogę powiedzieć, żę ludzie bardzo chętnie wrzucają do puszek ) zresztą najlepszym dowodem na pozytywne działanie Owsiaka jest to że został ogłoszony najsprawiedliwszym i najbardziej godnym zaufania człowiekiem w Polsce !
Pozdrawiam 8)
KaczorAC1
Kontakt:

****** jesteś Ty ! Co te słowa mają do organizacji ? Ciekawe ile masz lat i kiedy ostatnio miałeś coś takiego jak czytanie ze zrozumieniem...

Royal piszesz "Owsiak to wielki człowiek nawet ja weźmie sobie z całej zebranej kasy jakieś 10 tys. miesięcznie to i tak ponad 35 milionów idzie na sprzęt do szpitali" powiedz mi jakie tysiące , on bierze 10% czyli jeśli było 37 milionów to leci do niego 3.7 mln... Rzeczywiście to są tysiące... to o czym mówisz to grosze...
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

bodzio2k popieram....
ludzie, gadacie jak w TVTrwam :/
KaczorAC1
Kontakt:

O czym Ty gadasz stary... za kogo Ty mnie masz ? sugerujesz że idę na księdza ? To wy wyglądacie jak mohery a on rydzyk.... Ja odpuszczam nie piszę już nic w tym wątku..
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

Schodek pisze:...Owsiakowi powinno się postawić pomnik za życia...

...Chwała na wysokości dla OWSIAKA za cały wysiłek i pomoc społeczną...
czy Pan Owsiak to jakaś Twoja nowa religia? jak często się z Tobą zgadzam to przepraszam, ale nie tym razem :) Skoro atakujesz kościół i nie mów że nie, bo to co piszesz to atak, to czemu nie przeszkadza Ci że część wpływów z orkiestry również jest na niego przekazywane, konkretnie chodzi o finansowanie Harego Kryszny. We Francji bardzo dobrze już się na tym poznali i na wszystkich akcjach organizowanych przez ludzi powiązanych z tą instytucją: specjalna komisja śledcza ds. sekt stwierdziła, że ISKCON jakoby prowadzi działalność zarobkową pod pozorem akcji humanitarnych (ISKCON - Międzynarodowe Towarzystwo Świadomości Kryszny). Gdybyś troszkę przejrzał na oczy i zobaczył też złe strony orkiestry, to może byś to wiedział, zanim tak zdecydowanie broniłbyś Pana Owsiaka. Zresztą on wcale nie ukrywa swojej przynależności do tego "kościoła". A gdyby całe Harre Kryszna rozdało swój majątek, to dopiero by było... chyba bym sobie kupił rower marzeń i jeszcze by dla innych zostało;)

Mówisz że gdyby kościół oddał swój majątek - przepraszam bardzo, ale do końca nie wiesz chyba ile dobrego robią wszelkie instytucje kościelne. Szpitale w najbardziej zacofanych krajach, ośrodki dla chorych i wiele, wiele innych. Oczywiście - kościół jest dużym tworem i siłą rzeczy zdarzają się w nim niejednokrotnie dziwni ludzie - to nieuniknione przy zaangażowaniu tylu przeróżnych charakterów, jednak ogólny jego dogmat nie jest zły, aczkolwiek deczko zacofany, ale taki urok kościoła który wielu ludziom się podoba - może to my żyjemy za szybko i kiedyś krytycznie ocenią nas potomni:). W polsce masz choćby cały rok działający Caritas który codziennie karmi biednych ludzi, załatwia prace i dom dla samotnych matek, ojców i wiele by można mówić. Jakoś im pomnika nie chcesz stawiać :)

Jeśli mówisz że kościół to mafia, to czemu nie powiesz tak o Panu Owsiaku? Na kościół nie dasz, bo kradnie, ale do puszki wrzucisz, pomimo że finansujesz życie na wysokim poziomie zapewne kilku ludzi, pomagasz kościołowi, którego działalność budzi wiele kontrowersji, pomimo że jest znacznie mniejszy od katolickiego, organizujesz przystanek woodstok, płacisz za te wszytskie fajerki które w tylu miastach "lecą do nieba". Nie mówię że kościół katolicki jest idealny, ale skoro on wg. Ciebie taki zły, to czemu akuratnie Pan Owsiak taki dobry? :) Chyba trzeba to troszkę zrównoważyć, bez przesadzania na którąkolwiek ze stron. Złe rzeczy opisać, a za dobre pochwalić. Owsiakowi chwała za to ile pomógł, ale i nie zapominajmy o dziwnych niuansach jego działalności :)

Nagle wszystkim się chce pomagać, a jakby takie chęci mieli przez cały rok, to dopiero na świecie zniknąłby głód, bieda i inne zarazy :) I żeby było jasne - nie mówię nie orkiestrze, ale jej tajemnicze i dziwne strony budziły, budzą i będą budzić wiele kontrowersji :) wydaje mi się że pomnik należy się tym, którzy na prawdę wspierają tą akcję - marzną z tymi puszkami, sponsorują koncerty i dbają o "wygląd" orkiestry - bez tego nic by nie było, a praca tych ludzi i koszty jakie ponoszą, są nieproporcjonalnie większe do zarobków orkiestry :).

pozdrawiam i pokój bez ataku, aczkolwiek odpowiedź z chęcią przeczytam :)
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Digas
Kryszna to sekta? Zostało bardzo spopularyzowana min przez ruchy hipisowskie, co może nie najlepiej jej się przyczyniło. Hinduizm to o wiele starsza religia niż katolicyzm. Krysznowcy to głównie patroni spokoju ducha. Byłem w indiach i do ludzi tego wyznania mam duuuży respekt. Żyją w pokoju, dla każdego są otwarci, pomocni. Nas europejczyków uczyli swojej kultury ale nam jej nie narzucali. W samych Indiach karmią trędowatych. Myślę, że od tej "sekty" wiele moglibyśmy się nauczyć bo na razie tylko zawiść to nasza mocna strona.
[b] Monkeyman [/b]
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Po 1 to Woodstock nie jest organizowany z pieniędzy zebranych podczas finalu tylko z ODSETEK tego, co wpłacają na konto (załóżmy te 35mln.). Poza tym robicie z tego "mafię" i "sektę" a na dobrą sprawę czy każdy kto robi coś dobrze musi od razu kraść...(bo tak interpretuję wasze określenia)? Ale na to, co kilku z Was robi jest pewne określenie... zaraz... jak to było...? ZAWIŚĆ...? Czy naprawdę nie potraficie sobie poradzić z tym, ze ktoś ma lepiej...? Pokombinował, zarabia i tym samym pomaga milionom rodzin, więc nie mam pojęcia czemu tak strasznie się go doczepiacie...

a Woodstock jest podziękowaniem dla wolontariuszy za trud jaki sobie zadają, aby zebrać środki na szczytny cel... więc chyba im się należy, prawda...? I nie wmawiajcie mi, ze jest inaczej...

A tych odsetek nie można wydać na sprzęt, bo jest to w pewnym sensie zarabianie, czyli wydaje mi się, że trzebaby było płacić podatek od tego, więc lepiej wydać te 2mln. na Woodstock niż 22%/7% z 37mln skarbówce... (22%=8 140 000zł z 37 000 000zł; 7%=2 590 000zł z 37 000 000)zł... z tym mogę się mylić, to są tylko moje przypuszczenia
Zablokowany