66RC vs Domain 318

Foxik_DH
Kontakt:

Post autor: Foxik_DH »

J też coś tam w dh próbuje i jak mówiłem nie narzekam... :wink:

Kontakt:

Post autor: maxxis »

Ok dzięki myślę że jednak Domain a jakby ktoś miał coś do dodania to piszcie lub na PW.
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Witam

Ja mialem najpierw domaina 302 coil 160 a teraz ma 66rc2x

Powiem tak :

Domain

Swietny amor, niski do tego swietna praca jak to u rock shox'a do tego 318 ma regulacje miekkosci i twardosci, jedyny minus jaki moim zdaniem ma ten amor to wytrzymalosc ! sam skasowalem sterowke do tego wyminialem tlumiki bo mialy wade produkcyjna i to dostalem w ramach gwarancji. Podsumowujac SWIETNY amor ale moglby byc mocniejszy :)

66 RC

Zdecydowanie minusem jest wysokosc. Praca tez dobra ale troche inna specyfikacja niz w RS nie jezdzilem dlugo na rc ale napewno Ciebie nie zawioda. I napewno beda duzo bardziej wytrzymale

Ja mimo wszystko wzialbym domaina 318 ze wzgledu na super prace ;) ale najbardziej polecam rc2x !! :D
tuha
Kontakt:

Post autor: tuha »

66 prawie nie serwisujesz, rs wymaga "opieki" ktora jest prosta i jak ktos niema 2 lewych rak to sobeie poradzi . ja jedzielm na 888 rc2x i ostanio przerzucilem sie na boxxera, czy dobry zamiana zobaczymy
[url]http://www.CkBikeShop.pl/[/url]
[url]http://www.tnij.org/tuhallegro/[/url]
Serwis Dhx'ow
maxxis
Kontakt:

O serwis się nie boję , na rc2x w dobrym stanie nie mam kasy . Z tego co udało mi się wyczytac to domainy 08 i 09 mialy wadliwe rury sterowe natomiast o roczniku 07 nic złego nie znalazłem , może coś wiecie na ten temat?
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

maxxis

Problem byl ze rurami stalowymi ja wygialem ta nowa alu :) jesli chodzi o 07 to raczej nic nie wiadomo o wadach fabrycznych problemy byly z partiami 08 :) jesli chodzi o serwis raz w roku wymiana oleju i jest ok :) a tak z ciekawosci ile masz kasy :>
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

Co do domaina.

Problem był ze stalowymi rurami sterowymi, były nawet konkretne numery partii (zakres numerów seryjnych) gdzieś na tym forum podane, które mogły być wadliwe, amor trzeba było wtedy oddać do dystrybutora o ile pamiętam.

Sam mam 318 z u-turnem z 2008 r.
Co do serwisu to przydaje się:
Wymienić olej w motion control, przesmarować sprężynę i jak ktoś chce to zastosować rock shox judy butter przynajmniej 2 razy na sezon.
Wymieniać olej smarujący na dole goleni raz na miecha lub 2, to zależy jak dużo się jeździ, a zajmuje to z 15 min ;).
No i po każdej jeździe użyć brunoxa, żeby troche przeczyścić lagi i uszczelki.

A i jeszcze się dowiedz jaką sprężynę ma ten domain, standardowo powinny być dla 72 - 80 kg - czerwone.
maxxis
Kontakt:

Ważę 74 kg , kasy 900 zł nie więcej ale nie chce nic innego chyba ze ktos ma rc2x za taką kase to biore :mrgreen:
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

maxxis ja zamieniłem te 66 na domaina, w ogóle nie żałuje. Domain 318 to zaje*isty amor, łatwiej uzyskać w nim pożądaną prace niż w 66, chociażby łatwiej zrobić podciśnienie, nie wspominając o regulacjach które pracują lepiej niż w starych 66. Praca raczej liniowa, ja waże 65kg, jeździłem na podciśnieniu, na zjeździe wykorzystywał koło 70-80% skoku, na lataniu zwykle 95%, przy tym końcówka nie była twarda i nie kopało po nadgarstkach, tylko stopniowo sie uginał. Co do serwisu - raz na rok olej w tłumiku - 120ml i raz na kwartał czy raz na pół roku olej smarujący w dolnych - 20ml na lage. Jak będziesz kupował - zwróć uwagę na nr serii, żeby sterówka wadliwa ni była. Nie polecam też u-turna, bo lipnie pracuje ta sprężyna, masakrycznie progresywna jest. Ogółem to amora polecam, dbać przesadnie nie trzeba, a i tak pracuje ładnie, wybiera wszystko co ma wybrać, a to że jest do fr... Jest do fr ale w dh radzi sobie bdb.
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

kosq3 eeeyy pomyliło mi sie z pike, jasne że 200 :wink:
ODPOWIEDZ