ja bym kupil mostek tiogi i bedzie gitara...mostek ma 3cm wysokosci..wiec jak masz 2cm sterowki to mostek zlapie rure w 2/3 swojej dlugosci wiec da rade..a jak skrecisz to jeszcze sie o 2-3mm scisnie i bedzie elegancko...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
SzyszkaRider nie tylko o to chodzi ze niechce go sprzedawac ale po prostu chyba lepiej bedzie kupic HEadlock + mostek bo to bedzie inwestycja na dłużej i zostanie nie tylko do tego amora a trzymanie na pewno lepsze od szyszki ;]
Pytanie jakie trzymanie... Skręcasz stery i jak tylko przykręcisz mostek to w sumie możesz kapsel już wyjąć, chyba że lubisz mieć luźno mostek. Headlock jest dla ludzi którzy często wyrywają gwiazdki. a nie dla ludzi którzy mają za krótką sterówke bo co on niby ma dac? Przecie sterówki nie przedłuży.
Johnyk widzialem niedawno to u kumpla i on mial podobny problem :P patrzylismy i faktycznie trzyma lepiej, bo chcac naprawde mocno dokrecic szyszka sie przesuwa :/ z headlockiem niema takiego problemu pozatym szyszek juz pare wyrwalem :P
MAGIK_KRK_PL Jak tam chcesz, dla mnie stery trzyma sam mostek. Jak naprawde mocno dokręcisz a masz stery na kulkach to ich nie ruszysz. Gwiazdka raz sie przesuwa raz nie, zależy od amora ja osobiście ani jednej nie zniszczyłem, więc mi wystarcza.
Johnyk dobrze mówi.
Za bardzo dokręcisz i nie ruszysz kierą.
Myślę , że 2/3 mostka chyci więc powinno to wystarczyć.
sam jeździłem kiedyś tak i trzymało to.
No a ze sterówka stalowa to można coś łatwo dospawać...
Rurka od zwykłych widelców z marketowców jest chyba na 1" idealnie pasuje w środek tej 1 1/8 wspawójesz to potem na to przejściówka z powrotem na 1 1/8 i git
Moskit jak dokladniej to spawałeś ? wlozyles i co jak :P nie znam sie na tym a dostep do spawania mam :P wujek spawa :P tylko niewiem gdzie to trzeba zaspawac
Woytek108, to co podałeś będzie najlepszym rozwiązaniem, śmigałem z tym cały rok, nic sie nie działo dopuki amora nie zmieniłem, potem podarowałem to koledze i on smiga z tym po dziś dzień.
Nadal uważam że headlock nie ma sensu tu i szkoda na niego kasy bo super mocne dokręcenie nic nie da, a sam patent jest przydatny dla ludzi którzy często robią luzy na sterach lub wyrywają gwiazdki. Tu super mocne dokręcenie nic nie da bo sterówki ani nie wyciągniesz, ani główki nie skompresujesz, a tylko stery będą ciężej chodziły. Jedyny logiczny zakup to niski mostek i ew jak cie pali kasa po rękach to niższe stery bo nawet jak przyoszczędzisz to 0.5cm to lepiej mieć to więcej niż bezsensownie kupować headlocka.