Marzocchi Am różni się od domaina tym że np RS wymagają częstszego serwisu niż marcoki A czemu droższy to już niewiem... No jesli biorąc pod uwage że kupisz amorek na QR 20 to musisz zmienić tylko piaste... cena takiej piasty to najtansza dartmora kupisz za 130 zł może nie najlepsza ale do takiej jazdy wystarczy ... POZDR:)
rozi78 moze lepiej byloby sprzedac kolo co masz i kupic jakies uzywane pod qr20? Mniej zabawy, bo to trzeba kupic nowa piate, moze i tez szprychy no i przeplot tez troche wyjdzie..
Piasty tak do 200 zeta to jest praktycznie to samo poczawszy od NS-a, Dartmoora przez Prodigy Novateca itd itp.. Wszystko Tajwan (z tych co wymienilem)..
od siebie polecę marza z1 rc eta z 2007 - naprawde swietny amor, do enduro idealny z racji blokady skoku, swietna praca, regulacje, wyglad, zniesie duuuuuzo, air assist, no i nie trzeba przy nim grzebac . Waga 2550g wiec calkiem znosnie. Pewnie jeszcze sa w gregorio za 1600zl.
enduro? z1 fr sl jesli bys znalazl to bylo cudo... 66 za duze, fox 36 talas bylby fajny-to nie taki delikatny amor,sporo wytrzymuje i wcale nie trzeba do niego tak czesto zagladac.sztywny i naprawde fajnie pracujacy,a na dodatek posiada plynna regulacje skoku 115-150 (zaleznie od rocznika-ta wartosc dla 2005 i 2004 bodajze).kupilem uzywke swego czasu z 2005 roku i pojezdzilem na nim troche,wliczajac w to trasy dh na chopoku (wszystko poza pucharowka)-naprawde dawal rade,z tym ze trzeba posiedziec na poczatku i pobawic sie regulacjami.
pike 454 tez bylby fajna opcja,czasem sie przewijaja przez allegro,kolo 1,5k zl.
co do piasty-na 7anna.com.pl hope pro 2 kosztuje 269zl,wolalbym u nich kupic niz za 249zl na allegro.pogadaj w swoim lokalnym sklepie rowerowym czy by Ci jakeigos rabatu nie dali.a jak nie-novatec,99zl bodajze i w miare przyzwoita jakosc.
Oj głowa mnie już od tego rozbolała. Chyba kupie tego domaina bo mają nam w pracy stawki obciąć tym bardziej że jeszcze ze 2 stówki muszę wywalić na dostosowanie tego koła do nowego amora. Troszkę mnie tylko martwi to co kaczor928 napisał. Bo z moim stylem jazdy (czytaj: wór kartofli) i sposobie serwisowania boje się że będe musiał zaraz w nim zacząć grzebać, a to mi się nie uśmiecha.
rozi78 Domain to bardzo dobry wybór znam kilka osób które mówi, że działa lepiej niż boxx WC Ten amorek dużo wybaczy po tym co widziałem, ale chyba nie zamierzasz do końca życia latać jak worek kartofli ;P
Ten Domain na którego się napaliłem niestety poszedł i chyba już go nie będzie. Zostało tylko to co powyżej, a jak mam coś kupować to chyba trzeba się spieszyć, bo za chwile wszystko przez kurs euro może być droższe.
Jak ciezko z kasa to lepiej bierz cos na zwykla oske.
Kolo na QR20 to trzeba liczyc nowa piaste, pewnie szprychy, rozplatanie, zaplatanie. 200zeta jak nic.
Starsze amorki na 9mm mozna za grosze znalezc, praca taka sama, a roznica w sztywnosci poczatkujacemu nie zaszkodzi.