thx chlopaki:) ale ja potrzebuje czegos taniego (DC jest tani, ale to w koncu HT). Ja potrzebuje czegos taniego i wytrzymalego;D obecnie jezdze na SIGN DS'ie 06 i jest do bani juz po 0,5m dropach. Juz skasowalem koncowke sztycy. A co powiecie o Wheeler Digger??? daloby sie do niego wlozyc wiekszy damper???
Mówimy tu o samej ramie a nie o niskobudżetowym set-upie całego roweru FR1.
Wheeler Digger - trochę nie ta kategoria cenowa. Większy damper da się wsadzić fizycznie, ale co się stanie z geometrią to sobie policz, raczej nic dobrego.
polecam ns core jak cały rowerek bierzesz
w zeszłym roku startowałem swoje pierwsze zawody(Żar/Wisła/Kasina) na nim i sie zajebiście sprawował (nawet te zrypane mechaniki BB5) :P
Kendrzej to nie ma sensu, dawac takiego amora. Stance to kiepski sprzet, lepiej poszukaj jak juz jakiegos juniora
a tak btw... miałem dm ds i wcałe dobrze mi sie nie jezdzilo, zdecydowanie lepsze geo miał bitch 07' teraz mam norco i jest jak dla mnie bardzo dobrze
Michal4X - wydawało mi się że był już jeden (inny) Michal4X dawno temu ;/ no ale nic nie ważne. greenman Bitch 07 złamałem w ciągu 8 miesięcy. A Dm DS spokojnie służy mi już 3 lata ;/ . Oba były ze 150 mm skokiem, jeżdżone codziennie.
Pozdr ;p
Wracajac do tematu.. Bitche 07 juz sa gorsze w porownianiu z 06.. Ale za nic nie kupilbym DM DS, kumpel mial i szybko polegla ramka (chyba z jakims Z1 150 skoku)..
co do leader fox dragstara ramka fajan i nawet wytrzymal ludzi smigal z 2 polkami i jakos daje rade:D
na ht da sie smigac w dh ale zero przyjemnosc full to jest przyjemnosc i nei orasz tak kostek i kolan wiem cos na ten temat ...
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
Vermin tez miałem bitcha, ale mi chodzilo o geometrie a nie o wytrzymalosc. Jak dla mnie dm ds a bitch to niebo a ziemia, bitch lepsze geo miał i nie czułem sie jak na kiblu
No spoko ;p Oczywiście mówimy od Dual Slalomie a nie o dirt streecie żeby nie mylić. Michal4X Może to była jakaś starsza bo one troche padały ;/ np. 2.0
Pozdr ;p
to ktos Ci ładnych bajek naopowiadał
Ten ful to jak z papieru jest kolega miał w nim cos 16 pękniec nie ma co kombinowac z tanim fulem bo to dosc dojechany sprzet bedzie, lepiej kupic sztywniaka lepszego
jezdżę na sign ds '06 i mam sr duro E i chyba nie bede zamienial ramy bo teraz jezdze wiecej w FR tylko potrzebuje amora lepszego, chyba dwupółke, tylko nie wiem czy rama to wytrzyma... co o tym myslicie?? ps. robie na ramie dropy z malych wysokosci. ile to wytrzyma?
dwu półka do ds to nie najlepszy pomysł tym bardziej że mówisz że jeździsz Fr bardziej , ds to dosyć wytrzymała ramka ja bym tam widział jakiegos z150 ,manitou travis single 150 albo jakieś 66 zależy ile chcesz na amorka kasy przeznaczyc.
Driver pisze:LestatBiker napisał:
ewentualnie dangerous mike ds
ewentualnie?! chyba przedewszystkim ta rama
wracając do dm-a to do wersji 3.0 ma bardzo wysoko "zawieszony suport", przez co pokonywanie zakretow jest utrudnione. U mnie w 2.0 z 2x24" i widelcem 150mm suport jest sporo wyzej niz w innych sztywniakach przy 26
zastanawiam sie nad jakims sztywniakiem do dh . co polecacie konkretnie nie chce ns . rama do 1000zł mam 166 cm i 55 waze . zastanawiam sie nad jakims dc polecie mi coś