ja od siebie moge polecic kierownica bontrager big earl ;] moze uda Ci sie gdzies tanio ja wyrwac a kiera naprawde mega:D:D i 31.8 szerokosc 710 :P mozesz sobie skrucic
blackdemon do hussefelta w zasadzie nic nie mam, no może miała prawo sie skrzywić choć nie wjechałem w drzewo z oszałamiającą prędkością :P W sumie jest to tania kiera także nie ma sie co dziwić... ale z drugie strony kumpel tez miał kiedyś hussefelta (teraz ma holzfellera) i katował go dość ostro a hussefelt nic! Raz doś ostro przywalił w rampe na kierownicy została dość głęboka rysa ale kiera sie nie skrzywiła, kolejnym razem przywalił dość ostro w drzewo pękła mu klamka hamulcowa a kierownicy nic sie nie stało! Dropy na płaskie itp.... Moim zdaniem morał jest taki ze truvativ robi raz dobrą kiere a raz nie i jak na razie ja trafiam na te nie do końca "dorobione" kiery :P dlatego też mam zamiar zainwestować w sunline v2.
Nie myście sobie ze ja jestem jakiś anty truvativ :P posiadam tez korbe holzfellera jeżdżę cały sezon i jestem z niej zadowolony !
Damian04 to nie o to chodzi. Po prostu miałes pecha. Na 1 egzemplazu nie ma co sie wzorowac i lepiej patrzec na ogół opinii. Znam kogos kto sainty pogiał i to nie znaczy, ze to sa gówniane korby. Sam pare razy uszkodzilem klamke od gustawa i nie powiem, ze jest mocniejszy niz moja obecna formula. Po prostu pecha miałem. Tak samo troche innego sprzetu.
sudi bez przesady Easton nie jest specjalnie wiotki (pracuje minimalnie)
Mam dwie kierownice Eastona: EA 70 w allmountain/XC i EA 50 w zjazdówce.
Nigdy nie poczułem, żeby kierownica mocno pracowała.... ważę ponad 77kg, mam silne ręce (3 lata harówki na siłowni) - więc się kierownicy bardzo obrywa
Za to czułem zawsze pracę w przypadku kierownic prostych XC "ala" 100g gdy człowiek się zapierał o kierownicę w trakcie sprinów - kiera pracowała prawie w zakresie 0,5 cm.
Moim zdaniem dobra kierownica musi minimalnie pracować!!!
Chociaż zgodzę się z opinia, że Synkros jest bardzo dobrą kierownicą, kwestia gustu którą wybierzesz Eastona czy Synkrosa - ta i ta będzie doskonałym wyborem
mam holzfeller i dla mnie jest idealny , nic sie nie dzieje szeroka i bardzo ''wygodna'' mam duro i niezdze po miescie tylko skakam i nic ,wszystko w najlepszym porzadku