Maxxis Minion Dh Front - Zastosowanie
Minion jest dobry n trasy gdzie jest duzo kamieni. Najlepsza mieszanka miniona na suche to 42a, 40a na trasy po kamieniach w blocie!! Wet scream na błoto jest według katalogu na błoto ale wiele osob uzywa go na trasach gdzie jest sypka nawierzchnia i mieko. Ja tak robie i trzyma sie lepiej niz wszystkie opony na suche. Oczywiscie mowie o mieszance 42a. 60A NADAJE SIE JEDYNIE DO JAZDY PO MIESCIE.
www.mtb.interia.pl
-
- Kontakt:
Jeździłem na minionach 40a 2,35 z twardymi ściankami, trzymały bdb, żadnych snejków nie łapałem, niestety się wytarły bo jeździłem tez dużo po asfalcie. Aktualnie mam miniony 60a z miękkimi ściankami i to był totalnie nieudany zakup, trzymają dużo gorzej nawet na suchym, na 3 zjeździe z Żaru złapałem snejka, co w poprzednich minionach mi się nie zdażyło nigdy a napompowałem więcej niż 40a ;/.
Jeśli miniony to 40a. Pewnie na aktualny sezon znów je kupie i będę zakładał tylko w góry ;>
Jeśli miniony to 40a. Pewnie na aktualny sezon znów je kupie i będę zakładał tylko w góry ;>
okej... a dadza rade w myslenicach / wisle itp ? a co sadzicie o takim patencie ze sie daje opone przednia na tyl ? :> w sensie 2x front
i jakie detki polecacie? nie chce klockow ciezkich bo teraz mam maxxis dh 2,5-2,7 a to wazy tyle co samochod ;D zastanawiam sie czy nie wziasc maxxisow dh 2.2-2,5 sa o polowe lzejsze... ewentualnie maxxis ultralight 1,9 - 2,125 tylko czy to przezyje ?
bo nie ukrywam lekki nie jestem
i jakie detki polecacie? nie chce klockow ciezkich bo teraz mam maxxis dh 2,5-2,7 a to wazy tyle co samochod ;D zastanawiam sie czy nie wziasc maxxisow dh 2.2-2,5 sa o polowe lzejsze... ewentualnie maxxis ultralight 1,9 - 2,125 tylko czy to przezyje ?

kazda opona da rade w myślenicach czy tez gdzie inndziej kwestia tylko czy zalezy ci na długiej zywotności czy na lepszej przyczepności a co do dętek to ultralight 1,9 - 2,125 może byc za cienka ale to też kwestia ja ostro jeżdzisz i na jakim poziomie masz technike i jakie oponki kupisz za dużo niewieadomych żeby coś konkretnie powiedzieć