Skradziona Honda RN01 na ebayu?

konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

jak spawali tak spawali. rama jest tak niesamowicie brzydka... zreszta jak caly rower, jak bym takiego widzial na zawodach to bym chyba nawet uwagi nie zwrocil... fuj
http://mrshaper.pinkbike.com/
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

BikerJG odpuść... Uwierz że znajdą się na tym forum mega głowy od spawania i materiałów...

Skoro się tak znasz to z tego co pamiętam tą Santą co się tak chwalisz że "połamałeś w 4 dni" to jakoś miałeś trudności z oceną spawów czy to były oryginalne czy nie...
Bez urazy , no ale nikt nie zna się na wszystkim.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

piotrex niby dlaczego?? skoro spawaja auta, ramy do motorow?? to kwestia przeprogramowania robota, i to sa bardzo proste operacje jesli ma spawac taka rame na np 10...

Carbon jakis nietypowy (inny ksztalt) i wogole w uj roznic, brzydkie i nie dopracowane. Jakis jeden z 1 egzemplarzy
BikerJG
Kontakt:

KaczorAC1 nie znam sie na wszystkim, ale mam ogolne pojecie o spaqwach. Santa sie ni chwalilem, rozeszlo sie i stad kazdy sie dowiedzial. Spaw jest brzydki, niedokladny... i tyle :) w mojej sancie wady nie bylo, zbyt mala warstwa materialu i tyle, no chyba ze za goraco bylo..
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

BikerJG Wydaje mi się, że to jeden z prototypów. Zawiera sobie elementy ze starszej wersji oraz z nowszej. Jeżeli masz rację i jest to oszustwo to facetowi, który to robił musiało się bardzooo nudzić.

Najbardziej podobna do tego sprzedawanego egzemplarza jest ta:
http://www.thaimtb.com/webboard/66/33088-1.jpg

A tu podobne hamulce:
http://farm1.static.flickr.com/100/3136 ... 1165207792
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Spoko... nie będę złośliwy ale w którymś temacie o fox-ie 40 tak było :) Ale to było minęło ;) Pozytywnie ! Peace :D
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Fils - różni ludzie są na świecie, mający różne zboczenia. Kiedyś w telewizji widziałem jakieś info o gościu który przez kilkanaście lat w swojej piwnicy robił od podstaw któreś starsze lamborghini. Wszystko można wystarczy mieć warunki.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

GgG ale to by gearboxa mysle zrobił albo przynajmniej gearboxopodobne cos zeby rame złozyc ;)
BikerJG
Kontakt:

KaczorAC1 ?? temat pewnie stary, o ile naprawde pisalem "nie znam sie na spawaniu" teraz wiedze mam duzo wieksza... Peace ;)

Ja bym tego nie kupil, jakis proto, do tego niedorobione ;P Ale afera pewnie bedzie...
Spaced
moderator
Kontakt:

BikerJG damper, wideł, hamulce ;)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

BikerJG pisze:to kwestia przeprogramowania robota, i to sa bardzo proste operacje
zaje... proste. Akurat o tym to na 100% nie masz zielonego pojęcia. Nawet dla parudziesięciu egzemplarzy nie przeprogramowali by linii, to naprawdę nie jest "w kij pierdnąć"
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

a tak z ciekawości, gdzie ukradli te sławne hondy, bo kiedyś coś czytałem ale już nie pamietam ??
[S]2x yeti 4x roz. s i l
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

BikerJG "uczysz sie" spawac i oceniasz Honde ze dala dupy ze spawaniem :D

jak narazie to mi tylko poprawiasz humor

skoro wiesz wiecej odemnie (a ja akurat niewiele o tym wiem) to popisz sie. tylko mi nie kopiuj zdan z wikipedi hehe. napisz cos, potwierdz jakas odpowiednia literatura, potwierdz jakimis swoimi doswiadczeniami, nawiaz do tego jak spawy lacza te rurki aluminium, no i ogolnie nam powiedz czemu te spawy sa kiepskie ; )

jedziesz, chetnie sie czegos dowiemy (Team Honda tez :mrgreen:)
Pure Freeride
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Ehh na bank rypana ;)). Ogólnie za ten ostatni model Hondy oddał bym nerkę. Przepiękny rower ,marzenie. Ideał.
Ride 4 Fun ! Biatch !
Spaced
moderator
Kontakt:

Driver co by nie mówic spawy tam nie sa za ładne i troche racji Konrad ma. Czepia sie ale mysle, ze ramka tak wyglada bo to proto i przy wysokich kosztach produkcji i tak nie było to bardzo wazne.
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

ta honda jest obleśna, a bez gearboxa nie wiem czy ktoś ją kupi, jedynie do lansidła na mieście chociaz jak zastosuje jakiś "homemade patent"to strach z krawężnika zjechać...
BikerJG
Kontakt:

SeraaX hahaha jakiej linii?? wystarczy 1 robot ktory spawa, a programuje mu sie poprostu wiecej czynnosci, hehehe dobre jaja, linia produkcyjna hahahahahhaa i 3000 chinczykow ;) Pozdro, juz nic nie pisze xD

Driver Tak czlowieczku zrobie ci tu wyklad, piszesz bez zdan wikipedi a potem zebym sie posluzyl literatura xD co za ludzie... ucze sie spawac ale ZASADY SPAWANIA i to jak spaw powinien wygladac znam, UCZE SIE SPAWAC, a nie O SPAWANIU, co masz z polskiego??

Pozdrooooo i blagam nie ciagnijcie tematu, rama pospawana chujowo, niedokladnie recznie.. Przeprogramowac 1 robiota do wykonania 5 spawow to 30 min pracy, ALE NIE WYOBRAZAJCIE SOBIE ROBOTA JAK W FABRYCE AUT :)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

BikerJG źle się wyraziłem - robota. Tak czy inaczej to nie jest takie proste jak Ci się wydaje. Programowałeś coś kiedykolwiek ? :)
Spaced
moderator
Kontakt:

BikerJG ale problem polega na tym, ze przeprogramowana linia produkcyjna nie produkuje czegos innego! To sa olbrzymie straty bo zamiast spawac masowo jakis sprzet to produkuje kilka ramek. To zwyczajnie fizycznie sie nie opłaca.
ODPOWIEDZ