AUTHOR A-RH+ 2008

konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

mnie sie podoba zielony kolor, jezdzilem i ten pike mi tam nie pasuje. ale jak na poczatek to spoko
http://mrshaper.pinkbike.com/
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

konewkaodpuść sobie bo dzieciak nic nie rozumie albo nie chce zrozumieć

war23 idź się puknij w głowę chłopie......nie wiem jakie masz układy z OWYM sklepem, ale jeżeli nie jest to twojego ojca to nie wiem kto ci ew zapłaci za nową ramę?
również mam wiele bardzo dobrych układów w KRK sklepach rowerowych, mimo to jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby mi taki sklep dał prywatną gwarancję i w razie czego dopłacał z własnej kieszeni do interesu.

aha....ja ci zaproponuje mój rower(troszkę droższy niż ten author, ale i na lepszym osprzęcie) i też daję 5 letnią gwarancję
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

ale stary ta ramka mi nie pęknie jak wy to gadacie? nie jezdze silowo i nie tyram sprzet po zatym bardzo o niego dbam xD no dobre nie klucimy sie ze mi pęknie i ze nie dadza mi 5 lat gwarancji xD
Karpiel i Duncon to moje zycie
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

war23 sam napisałeś że nie straszne ci wszelkiej maści hopy...prawda?
a że ten rower generalnie jest do enduro to inna sprawa, jeżeli uważasz że masz dobrą technikę jazdy to bierz ten rower....jeżeli nie to poszukaj czegoś innego bo rozpieprzysz tą ramę
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

war23 Zeby zlamac rame nie musisz latac 4 metrowych dropow na schody wiec juz skoncz o tej swojej "nie silowej i nie tyrajacej jezdzie". Gware masz na dwa lata i tyle. Prywatny sklep Ci nie da gwarancji bo nie bedzie doplacal z wlasnej kieszeni no chyba, ze masz jakies extra uklady z tym sklepem wtedy daj do Siebie kontakt :D

Osobiscie nie bralbym tej ramki bo 150mm skoku to jest moim zdaniem malo do ciezszego fr jak to okresliles.
D_Homer
Kontakt:

Post autor: D_Homer »

Dobra krótko mówiąc, zadałeś pytanie, wiec odpowiedz powinna być taka mniej wiecej: rowerek raczej nei wytrzyma fr dh i nie wmawiaj sobie ze jestes poczatkujacy i nic jej nie zrobisz bo rama najbardziej cierpi jak sie dopiero uczysz i wyrabiasz technike. I nie musiz walic dropow na niej. To rama do enduro/fr co widac po osprzecie, wiec przy fr/dh moze nie pociagnac dlugo. Wiem bo widzialem ją, na mocną nie wygląda. chcesz wydać taka kase to zloz cos sam do 5 tys i napewno taki rower wyzyma pod tobą kilka lat i gwarancja ci potrzebna nie bedize. Napaliłeś sie na ten rower mimo ze chcesz zmieniac po czasie i rame i amor, a i pare innych czesci bedzie potrzebowalo zmiany do dh.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

hm czy tylko ja na tej aukcji widze bika stricte enduro czy mi sie zdaje??

war23 po co chcesz uzywać rower nie do tego do czego został stworzony?
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Arh+ to shit - łożyska się sypały jak go miałem średnio co miesiąc. Szczęśliwie 3 razy pękł wachacz i dostałem zwrot kasy za rame(rame niestety miałem prawie 1.5 roku)... Jak ważysz więcej niż 60 kg to sobie odpuść bo będzie częściej na gwarancji i w serwisie niż na trasach. Poza tym rama do DH ze 150 mm skoku? Chyba DH po parku...
war23
Kontakt:

Ja tez wlasnie slyszalem ze sie wachacze lubia luzowac ale juz wiem co zrobie xD
XTR_Biker
Kontakt:

Post autor: XTR_Biker »

mlynooo każdy kto jeździ DH zawodowo powie CI ze kony są do d....
ich ramy pękają tak czesto że poezja smaku:) jeśli ktoś nie bierze kase od sponsorów tylko kupuje na wlasne potrzeby moze lekko sie zdziwic kiedy po miesiacu jego rama za 5tysia sie polamie;P
No Bike No Ride
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

usuneli mi posta :P

XTR_Biker ale kona stinky jest napewno wytrzymalsza niz ten autor :P
PutekKona
Kontakt:

Post autor: PutekKona »

Wszystkie authora ramy full łapią szybko luzy, w rowerze xc miałem kiedyś rame authora Era Pro i po 6 miesiącach jazdy stricte XC wachacz chodził na boki jak chciał, a na nowe łożyska z gwarancji czekałem 2 miesiące.
www.pogoda.czasnawakacje.pl
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

mlynooo Powinieneś też ostrzeżenie dostać więc czekam aż ten regulamin Nikom wprowadzi. Takie rzeczy się na PW załatwia.
war23
Kontakt:

PutekKona wiem ze lapia xD ale spoko juz spr wyjasniona xD prosze o zamkniecie tematu xD
ODPOWIEDZ