eryk_kartman bierz 16" nie będziesz kolanami zmieniał przerzutek. wiem z autopsji ze 14" to nie jest żadna rewelka, jesli nie chcesz robić żadnych wygibasów. to bierz 16" niby 2" a komfort wzrasta znacznie.
GH szkoda ze nie robią jej z alu 7020.... Wtedy była by naprawdę cud miód.
Ja mam ją z 66 rc z przodu, katuje codzień fr/dh/urban fr i nic jej nie dolega, jak polegnie to się załamę, bo już nie robią tego zajefajnego aerografu na tych nowych
Nie bierz ramy w rozmiarze 16 !! Nie rob tego bledu ! Bedziesz potem zalowal. Ja mam 14 i 179 cm i nigdy nie uderzylem kolanem w kiere, wiec nie wiem avg jak Ty to robisz .
Hemp a czemu 16" ma byc zła ja tam po przesiadce sie ciesze, po prostu mi taki rozmiar bardziej odpowiada. jak ktoś jeździ z siodłem wbitym w ramę to powodzenia. Tak mi sie wydaje ze do tego sie dąży, jeśli ktoś ma na myśli jeździć na tej ramce fr. Bo jak czasem widzę to większość ma ta 14 calówkę, i ma wbita sztyce do końca w ramę. Zresztą bierz co chcesz ja wiem swoje Ty także wybierzesz co dla Ciebie lepsze.
Ja mam dosc wysoko sztyce wyciagnieta i nie wyobrazam sobie jazdy ze sztyca wbita do konca :p ale osobiscie odczulem duza roznice przesiadajac sie z 17 na 14 i na 17 sie meczylem :/ ale to prawda ze 16 bedzie stabilniejsza w locie natomiast 14 bedzie bardziej zwinna i lepiej bedzie sie zachowywac w ciasnych zakretach.
Mówcie co chcecie ja mam 193 cm i ramę 14, pomijając moje małe problemy z hakami to i tak nie zamienił bym jej na większy rozmiar. 14 jest genialna, ani razu nie uderzyłem kolanami o kierę a katuje tą ramę już ponad 2 lata
Można się na niej pięknie złożyć w ciasne profile a jeśli chodzi o latanie to też nie narzekam 7-8 m gap lecisz stabilnie i bezproblemowo.
Widziałem na fotkach 17" to jednak lekka przeginka jest 16 to tak wg mnie optymalnie. Ogólnie mówiąc ja po prostu potrzebowałem trochę dłuższego roweru, gust to gust każdemu sie podoba co innego, bo byśmy mogli polemizować tak do nocy i byśmy nie doszli do konsensusu