speedy brawo

Down... pisze:
temat z dupy na maksa:/
ile ty masz lat co by takie poradniki pisac??
Przepisów jest trochę, nie przytoczę dokładnie jakie, znam przypadek,że człowiek wyprocesował kasę, bo był w stanie udowodnić, że samochód który kupił ma cofany licznik. Myk jednak polega na tym,że trzeba zacząć batalię prawną, na to tzeba wyłożyć kasę i czekać aż urzędasy łaskawie znajdą termin. W wielu przypadkach to się zwyczajnie nie opłaca.Skupmy się może na sprzedaży między osobami fizycznymi. Tak łopatologicznie biker od bikera. I na przepisach wtedy obowiązujących.
Nigdzie nie pisałem, że towar moze być zwrócony. Można podać kolesia do sądu o zadoścuczynienie, jeśli w jakikolwiek sposób nie wywiąże się z umowy lub jesli zatai przed kupującym istotne informacje wpływające na wartość przedmiotu. W tym aspekcie prawo jest jednakowe dla wszystkich rzeczy ruchomych, nie ważne czy to samochód, rower czy gumowa lala.Ale nadal nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Proszę podajcie konkretny przepis mówiący, że zakup od osoby prywatnej może być zwrócony.
oswiec nas co miales na mysli, bo nie widze zwiazku z tym ze ktos nie wysyla przedmiotuBikerJG pisze:Driver tak to jest jak za zakupy za oceanem zabiera sie osoba bez znajomosci jezyka..
HA HA HABikerJG pisze:Pay pal zawsze zwraca pieniadze
45 dni od zakupu, a standardowa paczka lotnicza idzie do 3 tygodniBikerJG pisze:ale jest 1 problem, mozna zadac zwrotu w ciagu miesiaca od zakupu, a czasem zanim paczka do nas dojdzie ten termin uplynie.
To Cię zaskoczę , u mnie też jest rodzina która biegle mówi w ich ojczystym języku. Dodam jeszcze więcej , w tej sprawie jest wynajęty prawnik więc nie zarzucaj mi nie kompetencji...BikerJG pisze:KaczorAC1 moja znajomosc jezyka, choc mysle ze jest na dobrym poziomie ma male znaczenie, gdzyz sprawami za oceanem zajmuje sie moja rodzina za oceanem, wiec nie mam tez problemu z odzyskaniem pieniedzy (mialem nieciekawa historie z m6 rok temu)
Jak ja to lubie. Tak 3maj , nie odpuszczaj !Steel2 pisze:BikerJG - No podasz w końcu przepis na jaki się powołujesz ze zwrotami rzeczy zakupionych od osób prywatnych ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości