Twój bike w ocenie przeciętnych ludzi
-
- Kontakt:
hehe, dobry temat. Najczęstsze uwagi przechodniów:
-babcie: nie zamały ten rowerek dla ciebie? (rama 13"), albo zbijesz się! nie skacz!
-dziadki: ale fajnie! Ja w waszym wieku...... Raz gościu w podeszłym wieku chciał biec do domu po aparat
-dzieci: ale fajny rower, albo przeciwnie: a mój brat/tata/kuzyn/sąsiad ma lepszy bo na teleskopach z tyłu; czasami: ja też tak potrawie
-dresy: mój dziadek w takim orzechu to na komarku jeździ, albo: co się tak wozisz?!
-mama: nie szkoda ci pieniędzy? kupiłbyś sobie jakieś spodnie za to a nie znowu oponę
-tata: już byś samochód miał
-babcia: ...ile to kosztuje? toż to cała moja emerytura...
-pan przechodzień: nie połamie się panu rama? innym razem: nie niszcz tej elewacji/trawy/drzewa...
To te ciekawsze, które pamiętam..
-babcie: nie zamały ten rowerek dla ciebie? (rama 13"), albo zbijesz się! nie skacz!
-dziadki: ale fajnie! Ja w waszym wieku...... Raz gościu w podeszłym wieku chciał biec do domu po aparat
-dzieci: ale fajny rower, albo przeciwnie: a mój brat/tata/kuzyn/sąsiad ma lepszy bo na teleskopach z tyłu; czasami: ja też tak potrawie
-dresy: mój dziadek w takim orzechu to na komarku jeździ, albo: co się tak wozisz?!
-mama: nie szkoda ci pieniędzy? kupiłbyś sobie jakieś spodnie za to a nie znowu oponę
-tata: już byś samochód miał
-babcia: ...ile to kosztuje? toż to cała moja emerytura...
-pan przechodzień: nie połamie się panu rama? innym razem: nie niszcz tej elewacji/trawy/drzewa...
To te ciekawsze, które pamiętam..
denerwujące jest mylenie MTB z BMX. ile razy to słyszałem : 'fajny bmx' jadąc na 26'' streetówce z Pikiem.
sam fakt, że ludzie próbują z nami rozmawiać a nie tylko nas obrażać (90% słów usłyszanych na biku od przechodniów jest niecenzuralne,pomimo że wcale im nie szkodzę) jest wg. mnie co najmniej miły. ^^
sam fakt, że ludzie próbują z nami rozmawiać a nie tylko nas obrażać (90% słów usłyszanych na biku od przechodniów jest niecenzuralne,pomimo że wcale im nie szkodzę) jest wg. mnie co najmniej miły. ^^
romet pelicancan + pike 409
dobre też są 13l gnojki, które gdy widzą gdy katujesz bh to 180 , podchodzą z tekstem 'ty nic nie umiesz' , a same jak dorwą rower kumpla to szpanują że umieją przelecieć 0,5m double'a a potem potrafią z pasją rzucić nie swoim rowerem z całej siły 'bo tak widzieli na filmach'.
u mnie takich jest w bród. ;d
u mnie takich jest w bród. ;d
romet pelicancan + pike 409
"Mamooooooooo patrz kaskaderzy!!!
Chodzcie chlopcy....
Ale zobacz to prawdziwi kaskaderzy!!!"
A mysmy pili tylko wode pod sklepem
Jeszcze dobra akcja: Jak jeden gosc w podeszlym wieku, spojrzal tak inteligetnie na rower stojacy oparty o sciane po czym stwierdzil: "No taki rower to chyba pod kazda gore podjedzie"
:D:D
Chodzcie chlopcy....
Ale zobacz to prawdziwi kaskaderzy!!!"
A mysmy pili tylko wode pod sklepem

Jeszcze dobra akcja: Jak jeden gosc w podeszlym wieku, spojrzal tak inteligetnie na rower stojacy oparty o sciane po czym stwierdzil: "No taki rower to chyba pod kazda gore podjedzie"

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3959489
BLESS YA!
BLESS YA!
na wstępie proszę adma o usunięcie, zbędnych postów,
Mnie śmieszy jak ludzie oceniają przynajmniej u mnie rowery, jak ktoś ma opony 3.0 rame z super grubymi trójkątami, monsterem, to rower super, a jak rurki cro-mo cienkie 2.5, pike, to badziew zaraz się złamie itd
ps mam 19, i mam prawo założyć taki a nie inny temat !
Mnie śmieszy jak ludzie oceniają przynajmniej u mnie rowery, jak ktoś ma opony 3.0 rame z super grubymi trójkątami, monsterem, to rower super, a jak rurki cro-mo cienkie 2.5, pike, to badziew zaraz się złamie itd

ps mam 19, i mam prawo założyć taki a nie inny temat !
Raz jeden gość z XC po przejażdżce na moim bike'u, stwierdził że jego v-breaki lepiej hamują od moich code 5... no cóż. Ale większość i tak puka się po głowie albo wyzywa od najgorszych, że jakim to trzeba być ****** żeby dać tyle kasy za rower, przecież to głupie dwa kółka i powiedz czym taki się rożni od zwykłego ( nawet do dupy bo strasznie buja i jest ciężki ...dobra zrozumienie bo brak wiedzy), szkoda że też ta większość, normalnie nie pracuje i 100zł to jest nie wielki pieniądz i brak pojęcia czym może dla kogoś być pasja. Jeden kupi monitor za 2,5tys do kompa, a drugi hamulce za 2tys do roweru.
hehe mi się kiedyś zdarzyło usłyszeć ze rower do fr to BMX;)
Pamiętam też, jak kilka lat temu jechałem kolejką na Skrzyczne z kumplami i z naprzeciwka jechała dziewczynka z ojcem i tak na cały głos do Taty. " Tatusiu patrz jacy rycerze jadą z naprzeciwka
:D:D, jakie mają fajne ubranka "
Teraz już ludzie przywykli i mało jest ciekawych historii ale kilka lat temu można by było spisać parę stron;)
Pamiętam też, jak kilka lat temu jechałem kolejką na Skrzyczne z kumplami i z naprzeciwka jechała dziewczynka z ojcem i tak na cały głos do Taty. " Tatusiu patrz jacy rycerze jadą z naprzeciwka

Teraz już ludzie przywykli i mało jest ciekawych historii ale kilka lat temu można by było spisać parę stron;)
-
- Kontakt:
Ostatnio gdy stałem na chodniku przed pasami i czekałem na "zielone", jakiś facet w wieku ok lat trzydziestu najpierw po prostu spojrzał na mój rower raz, nie zainteresowany, ale później zaraz zrobił wielkie oczy
i gapił się na rower w sposób jakby byłoby to "UFO" , przez całą długośc trwania "czerwonego światła" czyli ok półtorej minuty
. Inna śmieszna sytuacja:
-Panie to rower jest???
-tak, rower
-a co to tutaj po środku, to czarne?
-rama
-a to z przodu?
-widelec...
-a łyżkę gdzie Pan tu masz???
-eee (zamurowało mnie
)
-mam takie łyżki specjalne ale do ściągania opon (odpowiadam po chwili)
-takie do butów? (ściana...ehhh)

-Panie to rower jest???
-tak, rower
-a co to tutaj po środku, to czarne?
-rama
-a to z przodu?
-widelec...
-a łyżkę gdzie Pan tu masz???
-eee (zamurowało mnie

-mam takie łyżki specjalne ale do ściągania opon (odpowiadam po chwili)
-takie do butów? (ściana...ehhh)

wracam kiedys z miejscowki w fullface przedemna jedzie babcia z 70lat na jubilacie odwraca sie i z taka kwasna mnina " łeh to juz takie brzydkie helmy robia !?!"
inni
- na motor ten kask ?
- niose kedys 888 do motoru kupiles ?
- patrzcie jaka wyczynówka , a jakie ma resory
- tato zobacz kaskaderzy , nie synu to sa wyczynowcy
i wiele temu podobnych ...
inni
- na motor ten kask ?
- niose kedys 888 do motoru kupiles ?
- patrzcie jaka wyczynówka , a jakie ma resory
- tato zobacz kaskaderzy , nie synu to sa wyczynowcy
i wiele temu podobnych ...
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
W Kielcach jest taki legendarny Paweł ( trochę ma problemy z pysychą) śmigą na meridzie w xc w fullface 661
Co nie przejdę na rowerze przez miasto to " Cześć młody fajny rower zamontuj tu sobie wysokoprężny silnik i będziesz miał motor
" albo jak małe dzieci podchodzą i mówią fajnie Ci się uginają amory , fajna motorynka. Sprzedaj rower kup motor ale dwie najlepsze dwie moje ulubione sytuacje to
Starszy pan: Chłopcy po co wam takie wielkie rowery a tobie po co amortyzator od simsona z przodu ?
Ja ( z uśmiechem na twarzy w żartach) : Bo jest bardzo miękki i wybierze nawet kupe psa z chodnika
Pan: Tak myślałem po czym pooglądał rowery i poszedł
Albo jak w tamtym roku z kolegą rozwieszaliśmy plakaty na masę krytyczną i starsza pani do nas podjechała i z taki entuzjazmem nam mówi że ona chce takie szerokie opony jak my bo bardzo fajnie to wygląda

Starszy pan: Chłopcy po co wam takie wielkie rowery a tobie po co amortyzator od simsona z przodu ?
Ja ( z uśmiechem na twarzy w żartach) : Bo jest bardzo miękki i wybierze nawet kupe psa z chodnika
Pan: Tak myślałem po czym pooglądał rowery i poszedł

Albo jak w tamtym roku z kolegą rozwieszaliśmy plakaty na masę krytyczną i starsza pani do nas podjechała i z taki entuzjazmem nam mówi że ona chce takie szerokie opony jak my bo bardzo fajnie to wygląda