Iron Horse SGS Expert cena.

born2ride
Kontakt:

Post autor: born2ride »

Stare czy nowe krzywde mozna sobie zrobic na wszystkim, kwestia przypadku, szczescia badz nieumiejetnosci uzywania. Ja slyszalem opinie (glownie od gosci z serwisu) ze stare Marzochy byly dobre bo to czasy jeszcze przed przejeciem/polaczniem z Tenneco oraz wtedy jakos bardziej zalezalo na jakosci a nie oszczedzalo sie na kawalku aluminium. Sam mialem pare starszych modeli i nie bylo z nimi problemow. Poza tym nie od razu Rzym zbudowano, chlopak nie musi od razu hopek i dropow po kilka metrow robic.

P.S. A co do pytania po fakcie to znam to z autopsji :wink:
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

born2ride tak ale jedno peka łatwiej, a drugie trudniej. Zdrowie ma sie jedno.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

born2ride to sprzęt z 03' takze nie ma co komentować ....
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
born2ride
Kontakt:

Post autor: born2ride »

bikerman pisze: to sprzęt z 03' takze nie ma co komentować ....
Tak sie sklada ze wczesniej mialem Marathona 03' a teraz mam Z1 FR tez z 2003 roku, jestem drugim uzytkownikiem, nieraz dostal po dupie i nic mu nie jest, technicznie bez zarzutu, wizualnie rowniez. Przy zakupie mialem do wyboru rowniez nowsze roczniki i modele.
Ok, moze przy sprzecie typowo do DH jest nieco inaczej, inne obciazenia itp. ale i tak uwazam ze wszystko sprowadza sie do tego jak amor byl uzytkowany. I nawet jezeli to starszy rocznik niekoniecznie bedzie gorszy od ktoregos nowszego.

Spaced zgadzam sie zdrowie najwazniejsze ale i tak trzeba jezdzic z glowa, a jak ktos wczesniej napisal kiedys jezdzili na tych starszych i tez zyli i bylo ok.

Lodik prosze nie traktuj mojej wypowiedzi jako zachecania do zakupu starych rzeczy, po prostu prezentuje moje wlasne zdanie.
Niestety jak sie nie przelewa to trzeba szukac kompromisu :roll:
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

tylko sztywniak, na początek, full bez sensu jak chcesz się nauczyć, jeździć, nawet sobie nie dajesz sprawy, jak musisz nogami, nawet całym ciałem pracować, aby większe przeszkody wybierać, bez tylnego amora, a kiedy już będziesz uważać, że sztywniak Ci nie wystarcza bo już z niego wszystko wyciskasz, to zmień sobie ramke. ja np kupiłem sobie ns core, wsadziłem 888 avidy 5, za ta kasę miałbym fulla ale,po co, kup harditala, ulepszaj powoli części a na koniec ramke zmień :)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Spaced pisze:Dobry ht co prawda daje w nogi ale lepiej sie prowadzi i daje wieksze poczucie pewnosci niz full
Co do tego że się lepiej prowadzi to się zgodzę, ale co do większego poczucia pewności to już nie. Nieporównywalnie lepiej na kaziorach i korzeniach pruje się fullem.
Spaced pisze:Stary boxxer to dla mnie duze zmartwienie
A dla mnie nie byłoby żadne. Jeśli wideł jest zadbany to długo posłuży jeszcze.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ