Banshee Legend MK2
KFP jak rzucasz tutaj takie trudne liczby jak "1.125" to wyjasnij, ze to jest 1 1/8, bo pewnie coniektorzy maja teraz niezla zagadke 

moze i ciezko to przetlumaczyc na polski, ale jak to czytam to chce mi sie smiacSpaced pisze:jakby komus sie zachcialo bardziej stroma/plaska geo to offset cupsów do tapera (jeszcze!!!) nie ma
-
- Kontakt:
Rama całkiem niezła... a co do główki, to z dorado:

nie wygląda to źle : ) zresztą do tej ramy/główki ; ) dorado najlepiej pasuje, tak, gabarytowo, w końcu "murzyńska pyta"
hahaha
więc musi być proporcjonalnie dla zachowania wrażenia estetycznego
i wychodzi nam 'zjazdówka' przed którą to 'telewizory' się kłaniają, a nie odwrotnie

Mały OT:
Swoją drogą, co daje patent z główką 'tapered' prócz wizualnego spasowania z górną rurą przedniego trójkąta ramy, no i tych paru g mniej? bo nie za bardzo zorientowany jestem w tej kwestii
zresztą dla mnie, to trochę, dziwne i w sumie niepraktyczne/ograniczające rozwiązanie, bo jak już mamy 1,5 na dole, no to czemu nie u góry? jak najdzie nas ochota na amortyzator ze sterówką o średnicy 'murzyńskiej pyty', no to co wtedy? [w końcu główka ramy nie blondynka, nie roze... się
]
: )

nie wygląda to źle : ) zresztą do tej ramy/główki ; ) dorado najlepiej pasuje, tak, gabarytowo, w końcu "murzyńska pyta"

Mały OT:
Swoją drogą, co daje patent z główką 'tapered' prócz wizualnego spasowania z górną rurą przedniego trójkąta ramy, no i tych paru g mniej? bo nie za bardzo zorientowany jestem w tej kwestii

-
- Kontakt:
Nie jestem do konca pewien ale:groochas pisze:Wykaże się niewiedzą i ignoranctwem ale... czy właściwie różni się MK1 od MK2 ?
Wyplaszczyli kat glowki do 64 stopni,
Obnizyli jeszcze bb,
Dwa oczka na jedno zamienili - nie ma juz opcji zmiany skoku,
Zawieszenie przestawili tak aby mniej korby szarpalo,
Zastosowali inne lozyska,
Zastapili elementy CNC odkuwkami,
Podniesli cene i wage.
GBN CREW
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
groochas produkcyjne róznice + geo.
http://bansheebikes.blogspot.com/2009/0 ... -mkii.html
Czlenson skad to info? Czesc racji ale jest jeszcze - zmniejszony skok, głowka jest ponizej 64 stopni etc. jest tam w linku. Do tegho podniesli cene i wage? Cena sugerowana za czasów mk1 miałabyc 3500 dolarów, ceny, które widziales na freeborn.co.uk wczesniej to ceny na preoder i byly one ponizej RRP. Rezygnujac z CNC własnie zbili z ceny te 500$. A co do róznicy w wadze to w przypadu Lki wynosiła chyba mniej niz 30g
Samo Mk1 było prototypem ale paru sponsorowanych zawodników dostało do testów inni ludzie mogli kupic ja po kosztach produkcji i zostac testerami ramy, w zamian za pójzniejsze przywileje przy kupnie mk2
Łacznie 63 osoby testowały legenda jesli sie nie myle.
http://bansheebikes.blogspot.com/2009/0 ... -mkii.html
Czlenson skad to info? Czesc racji ale jest jeszcze - zmniejszony skok, głowka jest ponizej 64 stopni etc. jest tam w linku. Do tegho podniesli cene i wage? Cena sugerowana za czasów mk1 miałabyc 3500 dolarów, ceny, które widziales na freeborn.co.uk wczesniej to ceny na preoder i byly one ponizej RRP. Rezygnujac z CNC własnie zbili z ceny te 500$. A co do róznicy w wadze to w przypadu Lki wynosiła chyba mniej niz 30g

Samo Mk1 było prototypem ale paru sponsorowanych zawodników dostało do testów inni ludzie mogli kupic ja po kosztach produkcji i zostac testerami ramy, w zamian za pójzniejsze przywileje przy kupnie mk2

Forumowicz główka tapered w porównaniu z 1,5" to
zalety:
niższa waga samej główki
niższa waga widelca ze sterówką tapered
ładniejszy wygląd? to kwestia gustu. Mi się podoba
wady:
mniej sztywna? chyba pomijalna sprawa
nie da się zastosować adapterów zmieniających "kąt główki" (aczkolwiek, podobno już ktoś nad tym pracuje... K9?)
mniejsza dostępność sterów? jest pewne zamieszanie, bo nie wszystko zawsze pasuje jak to sobie producenci wymyślili. Ale jest tych sterów co raz więcej.
Generalnie, jest to dla mnie moda
Czlenson zastanawiam mnie jedna rzecz. Nie robią już dolnego "koszyka" na CNC, to czemu cena poszła do góry? Czyż CNC nie jest droższą technologią niż odlew/kucie?
Spaced powtórzę publicznie, to co Ci wczoraj napisałem :P
Uważam, że nie wysilili się z tą ramą za bardzo. Malowanie jest proste, niczym się nie wyróżnia, nie powala. Tył w ogóle nie jest pomalowany.
Nie ma co porównywać z Trekiem czy Specem. Nawet nowa Glory wygląda bardziej efektownie :P
Rury są proste. Przaśne. Ja rozumiem, że nie wszyscy musza kochać ekstremalny hydroforming, ale mogli trochę go użyć. Główka jest jak rura kanalizacyjna :P
No i ta cena. Detal to 2000Ł? Czyli ok. 9200pln? Za te pieniądze to można mieć sporo innych, przynajmniej lepiej wyglądających ram. Myślę, też że nie gorszych pod względem pracy.
zalety:
niższa waga samej główki
wady:
nie da się zastosować adapterów zmieniających "kąt główki" (aczkolwiek, podobno już ktoś nad tym pracuje... K9?)
mniejsza dostępność sterów? jest pewne zamieszanie, bo nie wszystko zawsze pasuje jak to sobie producenci wymyślili. Ale jest tych sterów co raz więcej.

Czlenson zastanawiam mnie jedna rzecz. Nie robią już dolnego "koszyka" na CNC, to czemu cena poszła do góry? Czyż CNC nie jest droższą technologią niż odlew/kucie?
Spaced powtórzę publicznie, to co Ci wczoraj napisałem :P
Uważam, że nie wysilili się z tą ramą za bardzo. Malowanie jest proste, niczym się nie wyróżnia, nie powala. Tył w ogóle nie jest pomalowany.
Nie ma co porównywać z Trekiem czy Specem. Nawet nowa Glory wygląda bardziej efektownie :P
Rury są proste. Przaśne. Ja rozumiem, że nie wszyscy musza kochać ekstremalny hydroforming, ale mogli trochę go użyć. Główka jest jak rura kanalizacyjna :P
No i ta cena. Detal to 2000Ł? Czyli ok. 9200pln? Za te pieniądze to można mieć sporo innych, przynajmniej lepiej wyglądających ram. Myślę, też że nie gorszych pod względem pracy.
pozdro
frango
frango
frango a ja ci powtórze to co ci na gg wczoraj pisałem - to rama musi korzystac z drogich technologi i byc cała pomalowana zeby była ładna bo wtedy wiecej forsy w nia poszło? Kiedy u ciebie złoty kajdan widze?
A co do tej ceny to masz normalna cene, jak nie troche nizsza jak za taka rame - Evil kosztuje w uk wiecej, w us porównywalnie, Canfield w us drozszy, w uk nie ma bo za drogi juz, m6 drozsze. Taniej poza firmami, które robia ramy wielkimi ilosciami wychodzi wlasciwie tylko transition i mondraker.

-
- Kontakt:
frango pisze:
Forumowicz główka tapered w porównaniu z 1,5" to
zalety:
niższa waga samej główki
wady:
Hmmm, na przykładzie 36 Van to nie bardzo ; ) [ale to tylko parę gramów, no i tylko 36 Van]
A co do sterów, to u nas można takie dostać? Bo to jest chyba główny problem, o ile ktoś nie kupuje całego roweru... bo ja swego czasu ; ) miałem problem z dostaniem sterów 1,5"-1,1/8" [tylko to było półtora roku temu...], no ale w końcu jest CRC.com

"To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków!"
Nie tylko koszyk ale i inne elementy ktore pierwotnie byly CNC. No i odlew a kucie to cos innego. Odlew bylby tanszy i slabszy. Kucie to cos co chcesz miec w ramiefrango pisze:Czlenson zastanawiam mnie jedna rzecz. Nie robią już dolnego "koszyka" na CNC, to czemu cena poszła do góry? Czyż CNC nie jest droższą technologią niż odlew/kucie?

GBN CREW
http://www.sicklines.com/gallery/data/5 ... kii_sh.jpg
Nie zeby cos , ale wali to taka tandeta , ze az strach .
Nie zeby cos , ale wali to taka tandeta , ze az strach .
-
- Kontakt: