Duncon Cane Corso vs Mongoose Black Diamond

joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Las3k_91 Ldz pisze: Darkside panie, da się to zamówić do Polski?

Da się - wiem, bo sam gadałem z gośćmi z Darkside'a, bo sam celuję w ramę od nich :twisted: Wysyłka to jakieś 30 euro, ale wg. mnie lepiej już byłoby to osobiście odebrać, bo na Słowację mamy rzut kamieniem (przynajmniej ja :) ) zamiast czekać x czasu.. Koszty paliwa byłyby pewnie porównywalne do ceny wysyłki.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mongoose jest paskudny,ale ja jestem stronniczy ;)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
zelik
Kontakt:

Post autor: zelik »

Głos na Cane Corso mój ...
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Jeśli tylko te 2 ramy, to ja zdecydowanie brałbym Black Diamonda. Mongoł ma naprawdę dobrą pracę zawieszenia, ramka zwrotna, krótka, przyjemne geo, skok regulowany 170-190. Kumpel ma, jeździłem na tym nie raz. Mi się podoba :)
matejGK
Kontakt:

Post autor: matejGK »

Widzę, że też o mnie mowa w tym temacie! To ja jestem tym gościem o którym pisał Schodek. Faktycznie, po około dwóch miesiącach użytkowania, rama zaczęła pękać pod główką... w sumie nie katowałem jakoś groźnie, głównie dh na polskich zjazdowych miejscówkach, i może ze dwa wypady gdzieś za granicę, bez większego skakania, to wszystko. Na szczęście bez problemowo rozwiązałem sprawę z gwarancją i dosłownie po 24 godzinach miałem w rękach nową ramę. Być może trafił mi się jakiś felerny egzemplarz.

Mimo wszystko CC na '09, jest na prawdę przyjemną ramką, mega zwrotna, lekka, dobrze przyspiesza oraz bardzo dobrze zachowuje się na zakrętach. Jeśli chodzi o przyjemność z jazdy to mogę polecić tą ramkę. Jednak średnio z wytrzymałością.
http://www.pinkbike.com/photo/8281895/
ODPOWIEDZ