dlatego ktos byl na tyle madry i dal manuale na www czy cd dodawanym do amortyzatora gdzie wyraznie pisze ze wlewa sie tam po 50ml oleju a na filmiku pokazane jest tylko jak zdjac lagi dolne
0gór pisze:dlatego ktos byl na tyle madry i dal manuale na www czy cd dodawanym do amortyzatora gdzie wyraznie pisze ze wlewa sie tam po 50ml oleju Wink a na filmiku pokazane jest tylko jak zdjac lagi dolne Wink
Ale wyczyścić uszczelki można bez sciągania goleni (da się podważyć), niestety na filmie nie pokazano jak "od góry" się amor zalewa olejem" ..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
ArthurGreen pisze:Ale wyczyścić uszczelki można bez sciągania goleni (da się podważyć), niestety na filmie nie pokazano jak "od góry" się amor zalewa olejem" ..
A pokaże ja się to robić ?? Bo w moim panelu nie mieć takiej opcji.. Chyba ino Spaced wie jak te czary uczynić..
KaczorAC1 - sam dość przykładnie ukazałeś, źe ten film to mydlenie oczu.. Robimy jak Ty pokazałeś, po czym odkręcamy górne nakrętki i zalewamy olejem. Toć cały serwis..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
ArthurGreen pisze:Ale wyczyścić uszczelki można bez sciągania goleni (da się podważyć), niestety na filmie nie pokazano jak "od góry" się amor zalewa olejem" ..
bo to jest w instrukcji a dokladniej na cd ktore dostaje sie z amortyzatorem
ArthurGreen mówiąc odkręcamy górne nakrętki i zalewamy olejem masz na myśli, te korki całe trzymające tłumik od góry co są regulacje po czym wlewamy tam te 40-50ml oleju i to można nazwać uzupełnienie/wymiana oleju smarującego? Bo będę chyba próbował się zabierać za serwis podstawowy, a chciałbym mieć teorie w zapasie żeby się nie rozczarować potem. Do nasączenia uszczelek konieczny jest ten smar foxa?
coś mi się wydaje, żę tego jeszcze nikt z was nie widział wiec.....
Niektóre rzeczy wolałbym czytać po polsku ale da się zrobić
oczywiscie najpierw wciskamy service a potem forks i mamy do wyboru wszystkie modele foxa, potem wybieramy np. rc2 i jest piękna instrukcja krok po kroku
Kurde coś chyba nie rozumiem... Powie mi ktoś czy serwis ten "comiesięczny" polega na tym że nasączamy te gąbeczki tym "smarem foxa, lub innym gęstym olejem" i wymieniamy olej smarujący w lewej goleni ( ok 45ml ) czy tylko nasączamy te gąbeczki? Jeżeli wymieniamy olej to jak go wymienić? Bo samo nasączenie gąbeczek z tego co widzę sztuką nie jest... i nie rozumiem. Będę wdzięczny jak ktoś odpowie i da wskazówkę jakąś do tego..