VERSUS WEAPON - potrzebne opinie
hornet7: dlaczego? zależy do czego potrzebujesz... nie jest najlepsza do ścigania w pucharach ale za to fun przy dropach może być przedni:) Bender już pewnie zakupił:D
poza tym mnie nie stać na Santę, Intensa, Nicolaia czy Konę a za tą ramę z damperem Roco TSTR'09 zapłaciłem 2,3k:) ciężko za tyle jakąś używkę nawet dostać z powyższych:P
Vin_OSW: dzięki! tak właśnie myślałem, że będę musiał kupić komplet Truvativa (w miarę mocne i tanie). Mam Shimano Hollowteca i miałem nadzieję, że da się w nich ośkę wymienić ale nikt nie potwierdził, więc lipa :/ wezmę więc pewnie tego Giga Pipe'a z korbą Firex (szkoda mi na tą HOLZFELLER DH), chyba, że ktoś chce się wymienić z dopłatą na Deore LX'a Hollowtec
poza tym mnie nie stać na Santę, Intensa, Nicolaia czy Konę a za tą ramę z damperem Roco TSTR'09 zapłaciłem 2,3k:) ciężko za tyle jakąś używkę nawet dostać z powyższych:P
Vin_OSW: dzięki! tak właśnie myślałem, że będę musiał kupić komplet Truvativa (w miarę mocne i tanie). Mam Shimano Hollowteca i miałem nadzieję, że da się w nich ośkę wymienić ale nikt nie potwierdził, więc lipa :/ wezmę więc pewnie tego Giga Pipe'a z korbą Firex (szkoda mi na tą HOLZFELLER DH), chyba, że ktoś chce się wymienić z dopłatą na Deore LX'a Hollowtec

W nowym malowaniu IMO wygląda nieźle a nawet ładnie: http://www.skillbikes.co.uk/media.htm
Przyznam jednak, że cała czarna wygląda przeohydnie !! No i jakby nie patrzyć jest to kloc tylko do spadania...
Natomiast qmpel ma 8 lat Nicolaia Lambdę o identycznej wadze i nie wymienił by tej ramy na żadną inną, nawet na jakąś pr0 DH o połowę lżejszą !!:)
I właśnie pojawił się dodatkowy plus tej ramy:D nie miałem pojęcia, że jest coś takiego jak Tank Zeus DH a wygląda na to, że w razie co części zamienne będą pasować
jak macie 2 rower w zapasie to IMO warto się w to bawić:P
Przyznam jednak, że cała czarna wygląda przeohydnie !! No i jakby nie patrzyć jest to kloc tylko do spadania...
Natomiast qmpel ma 8 lat Nicolaia Lambdę o identycznej wadze i nie wymienił by tej ramy na żadną inną, nawet na jakąś pr0 DH o połowę lżejszą !!:)
I właśnie pojawił się dodatkowy plus tej ramy:D nie miałem pojęcia, że jest coś takiego jak Tank Zeus DH a wygląda na to, że w razie co części zamienne będą pasować

Nie wiem co rozumiesz przez DH. Czy chcesz się ścigać pucharach czy jeździć z qmplami 4 fun:P nie wiem też czy pozostałe chcesz kupić nowe i za ile... wszystko zależy od potrzeb i gustu:P ja np na tego Iron'a bym nie wsiadł... obrzydliwy 1 zawias. Na pewno jednak lepszy do ścigania niż Versus :P
Konę Stab bym natomiast chętnie dosiadł ale nowa kosztuje kupę kasy:P a tak mam nówkę ramkę z prawie nowym damperem wysokiej klasy w bardzo rozsądnej cenie... poza tym jak Versus mi się znudzi to sprzedam go bez żadnej straty
Konę Stab bym natomiast chętnie dosiadł ale nowa kosztuje kupę kasy:P a tak mam nówkę ramkę z prawie nowym damperem wysokiej klasy w bardzo rozsądnej cenie... poza tym jak Versus mi się znudzi to sprzedam go bez żadnej straty

thot Rama potrzebna mi ido zabawy i do zawodów. Jeżdze dla przyjemnosci jak tylko znajde czas... Chciałbym pojechać także na zawody (na początek Kamieńsk), żeby zobaczyć jak to jest. Nie jestem super-znawcą, potrafię cokolwiek powiedzieć tylko o tym co mam w swoim rowerze, który złożony jest wg. nie mojej koncepcji. Wciągnęło mnie to tak bardzo że chce się przesiąść na fulla. Mam na to fundusze, ale w takich "powazniejszych" sprawach wole zapytać się ludzi z doświadczeniem. Versusa znalazłem sam, Yakuze polecił mi człowiek znający się na rzeczy. Kony już nie wspominam bo jest za droga a w dodatku mi sie nie podoba. Versus przyciąga masywnością, wygląda na ramę jakościowo bardzo dobrą. Przestraszyłem się jednak wagą. Jestem dość szczupły i sredniego wzrostu (65kg, 176cm) więc nie wiem czy starczy mi siły na taki kawał maszyny...
PB: http://tnij.org/pinkibinki
Jeśli dopiero zaczynasz to IMO Versus nie jest dobrym wyborem:P jak ja zaczynałem mało kto miał fulla i technikę w DH na sztywnych się wyrabiało:) Versus to rower do zabawy a nie do nauki i startowania w zawodach:P w zasadzie dla fanów dropów i skakania z garaży:)
reasumując: IH vs Versus (fajnie brzmi
) to chyba raczej bezsensowne porównywanie gruszek z jabłkami:P nie dość, że zupełnie inna konstrukcja to różnica skoku też znaczna 180/240!! Ten IH jest za 2k z damperem chyba, więc cena bardzo rozsądna i dla Ciebie IMO byłby lepszy jeśli już z tych 2 mam wybrać. Jeśli Ci się podoba i chcesz 1 zawias to Versusa odpuść.
reasumując: IH vs Versus (fajnie brzmi

No i udało się !!:) złożyłem:P
http://www.pinkbike.com/photo/4390568/
Wygląda spoko a pracuje jeszcze lepiej:) rower waży 23kg:) nie mało ale w sumie niewiele więcej niż zwykła zjazdówka:P
Jedyną wadą tej ramy jest brak regulacji (damper tylko w 1 położeniu). Do tego jest średnio umiejscowiony - błoto z koła wali bezpośrednio na tłoczek ale sprawę rozwiązuje kawałek materiału na rzepa:)
Zobaczymy jak się sprawdzi w terenie. Póki co POLECAM wszystkim, którzy nie boją się dodatkowych 2-3kg:P
http://www.pinkbike.com/photo/4390568/
Wygląda spoko a pracuje jeszcze lepiej:) rower waży 23kg:) nie mało ale w sumie niewiele więcej niż zwykła zjazdówka:P
Jedyną wadą tej ramy jest brak regulacji (damper tylko w 1 położeniu). Do tego jest średnio umiejscowiony - błoto z koła wali bezpośrednio na tłoczek ale sprawę rozwiązuje kawałek materiału na rzepa:)
Zobaczymy jak się sprawdzi w terenie. Póki co POLECAM wszystkim, którzy nie boją się dodatkowych 2-3kg:P