[Sudi] - Duncon Cane Corso 2k9 + 66rc2x 2k7

mALpaDH
Kontakt:

Post autor: mALpaDH »

sudi a jak korba xt, daje rade? myślę nad zakupem do swojego fula slx który teoretycznie powinien być mocniejszy niż slx, jednak wcześniej chciałbym uzyskać jakieś opinie, korba była by używana w dh/ fr pozdrawiam
Pozdro
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

mALpaDH Korba XT sprawuje się nie gorzej niż saint a waży naprawdę niewiele . Oczywiście mówię tu o xt 2k7 a nie 2k8-9 . Bałem się o sztywność i wytrzymałość ramion, lecz na te chwilę złego słowa powiedzieć nie mogę a przejeździłem na nich sezon . Na ostrych ścianach czy technicznych bardzo odcinkach, gdzie generalnie wszelaka sztywność w napędzie jest wskazana nie czułem by korby pracowały bardziej aniżeli saint . Dropy - było ich kilka w tym sezonie ( największy 5,5metra, bo sezon był trochu kaprawy dla mnie ) wytrzymały śpiewająco . Warto podkreślić, że nie raz jednak korbą przyhaczyłem o ziemię i inne takie, bo cc siedzi naprawdę nisko ! ( nowe foto na pb miedzy innymi pokazuje jak ta rama sie zapada w zakretach i gdzie jest korba ) - to tez ich nie ruszyło .

SLX to jednak inna korba i rozsądek mówi bym się nie wypowiadał bo wprowadzę Cie w maliny i będą do mnie pretensje . Uważam jednak, ze stalowa oś o tym samym fi co xt i saint zda egzamin a ramiona powinny być podobnej wytrzymałości do starego hone - czyli dość dużej ( acz udało mi się go klasowo pogiąć właśnie w ramionach ) .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

bardzo fajnie złozony rowerek. jedno pytanko. jak Ci ten zacisk KCNC działa ?? nie ma problemow z uślizgiwaniem sie sztycy ??
pzdr
T

sudi
Kontakt:

tsuful_zoo Właściwie nie działa ... złamał się w pół podczas zaciskania na mrozie ( a wcale nie był mocno skręcony o dziwo tylko tak jak go używałem przez cały rok .. zacisnąłem, odszedłem od roweru i nagle było puf) . Wcześniej działał świetnie i nic mi się nie uślizgiwało .

Mimo, że jest naprawdę piękny, to rozglądnąłbym się za czymś innym ...
WWW.WFSPORT.PL
tsuful_zoo
Kontakt:

szkoda ze walnął bo ładne są . szukasz czegos w podobnej kategorii wagowej czy cos typu Hope QR ??

sudi
Kontakt:

Cos co bedzie malym arcydzielem uzytkowym i bedzie w podobnej wadze ale z ciut wieksza wytrzymaloscia. Jeszcze się okaże - na te chwilę mam zastępczy zacisk, więc mi się nie pali... a wczoraj godzina roweru i w takich warunkach jakie są za oknem - mam dość :P ...
WWW.WFSPORT.PL
tsuful_zoo
Kontakt:

nie wiem jak z wytrzymaloscią ale Token ma piekną QR`ke w ofercie 25g a jest jeszcze Mortop z nieziemsko lekką i nie grzeszącą urodą 19g. napewno warte uwagi.
czekam na aktualizacje :wink:
a nie myslales by wwalic mniejsza tarcze na tył ??
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

hahaha mój zacisk KCNC zrobił to samo, więc chwilowo na giantowym jeżdżę ale myślę nad tym KCNC Road Lite TI lub też Road Pro bo ten nowy 11g Screw Clamp zapewne skończy jak poprzedni KCNC
tsuful_zoo
Kontakt:

ja chyba bede ryzykował z tym Mortop`em. w razie W mam jeszcze Hope QR.
w ktorym miejscu pekają te KCNC ??
pzdr

Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

wazyles ten rower czy taka waga wyszla z obliczen ? bo jak na moje oko to tak troche za malo wyszlo
sudi
Kontakt:

Korean_Boy Ważony na wadze rowerowej, wiszącej z dokładnością do 2g z tego co pamiętam .

Tutaj waga bierze się głownie z ramy i dampera - cane waży dokładnie 3765g a damper 481g z tulejkami, co daje bardzo lekki set-up . Zresztą chyba Widziałeś mój rower na żywo o ile pamiętam, bo Wpadasz czasem do sklepu z którym współpracuję .

tsuful_zoo Pęknął zaraz przy ramieniu zaciskowym . Odłamał się w zasadzie a nie pęknął .
WWW.WFSPORT.PL
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Pokaż Koke, chce zobaczyć jak to wyszło. ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak ci sie support spisuje?
sudi
Kontakt:

Monx Zbytnio nie ma co pokazywać obecnie ... Rower stoi na nixonie i w zasadzie częściach z mojego poisona, który po "spsuciu" poszedł do ludzi .

Spaced Jak na te chwilę jest jeszcze bardzo dobrze . To w sumie już 1,5 sezonu, bo miałem go w zielonej "tymczasowej" cane corso wcześniej .

W tym rowerze potencjał na zmiany już się wyczerpuje ... waga poniżej 16 kg bez ubytków na wytrzymałości to już wynik ostateczny raczej . Prawdopodobnie ciut przytyje w sezonie pod wpływem zmiany ogumienia . Generalnie nie mam już zbytnio jak inwestować w sprzęt, bo mam inną zabawkę, której trzeba zalać i czasem coś wymienić ( choć ciągnie mnie w większe koszty na przyszłość i zakup GTA... mimo 22l na setke - wpierw pasuje znaleźć dobrą prace ) .

Przymierzam się jednak do budowy zupełnie nowego roweru na przyszły sezon - w granicach 15 - 16 kg także lecz choćby thomsony z cane posłużyłyby za części do budowy enduro bike-a acz niekoniecznie.. zobaczymy jak będzie z finansami. Uprzedzając ostre dyskusje na forum względem wagi roweru do ridera ... mimo, że kawał chłopa ze mnie ( 78kg i 182cm ) to z powodu niesprawnej w 100% ręki muszę mieć lekki sprzęt ...
WWW.WFSPORT.PL
tsuful_zoo
Kontakt:

a juz myslałes nad bazą do budowy ?? czy to tajemnica ?

sudi
Kontakt:

tsuful_zoo Zależy wszystko od finansów... zobaczymy co będzie interesującego na rynku . Może cane ad 2011 ? Bardzo możliwe jeżeli projekt będzie się nadal rozwijał w obecną stronę ( co ręcze, stawia te ramę wysoko wśród konkurencji... lecz kto nie dosiadł ten nie wie ) . Może nowe zumbi ?... może nawet i Omen :) Rynek do tego czasu się zapewne nasyci a ja jakoś lubię promować polską produkcję i nie licząc rowerów " pobocznych " od początku jeździłem na dunconach ( od amstaffa, przez akite i kilka cane corso z przystankiem na proto alano, które wtedy było jeszcze pitbullem 4x i fundowało niezłą zabawę z widelcem 130mm jak i dawało rady z 66 bez odlotu główki ( rc ) ).

Jak nie znajdę nic interesującego mnie w kraju to będe szukał kompromisów ... może w wakacje mi się nudzić będzie to zaangażuję parę osób ze zdolnościami inżynierskimi i coś razem wykminimy ?... kto wie - wiele jest możliwości . Uzywane m6 także mi po głowie chodziło ale to nie ten kaliber co cane - obydwie niby racing dh, ale cane wszechstronniejsza, co daje więcej frajdy, bo można pokatować się na skalnych ścianach, polatać z dropów .... jak i pobawić się w dirt parku, co uskuteczniałem w wakacje .

Marzy mi się jednak projekt oldsql także w stylu starego scotta high octane z boxxem 151/judy xl / juraskiem 98 / monsterem 97 / x-vertem dc ( najchętniej ! ), na roox-ie i innych kultowych sprzętach ... ale to tak bardziej konesersko ..

A żem się rozpisał :) No coż... pomarzyć sobie można ... pewnie sprawy związane z budową roweru pokomplikuje trochu zmiana samochodu, do której przymierzam się mniej więcej za rok, bo zachorowałem na coś mocniejszego .
WWW.WFSPORT.PL
tsuful_zoo
Kontakt:

aaaaa czyli w te stroche chcesz isc. bo myslam ze bardziej jakas maszynka do FR
o nowym cane cos wiadomo juz czy tylko tak sobie spekulujesz ?

dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

O ile słyszałem to nowym Cane Corso jest Romet Black Jack no nie? Bo nowego cane już nie będzie, a romet przejął produkcję i dał na to swoją nazwę...Chyba
tsuful_zoo
Kontakt:

:o

ODPOWIEDZ