Rower do 15k + offtop na temat tanszych czesci
Co do ram za 14 tysi to wieeele zalezy od tego jaka rame chcesz. Np. zalatwienie sobie maloseryjnej ramy ala morewood makulu z bosem, gt fury, lahar czy superco silencer za <10tys bez na prawde ostrej znajomosci (bo nawet bez marży mysle, ze ciezko) jest trudne. Jasne jak sie szuka ramek z przedziału 5-7tysi to do ogarniecia, jak chce sie drozsza to juz nie bardzo
Nie czepiaj się chłopaka, on miał ciężkie zabawki... Tak poważnie to raczej nie ma przesłanek sądzić, że tak nie będzie. Oczywiście nie można tego wykluczyć, ale zauważ, że to prosta, zwarta konstrukcja, zero udziwnień, grube rury, zero silenia się na odchudzenie. Stop tylko nie za szczególny, ale Signy robi się z tego samego stopu i wytrzymują bardzo dużo. Przyznaję, nie jeździłem na tym w ogóle i mogę się mylić, całość jednak wygląda dość przekonująco no i nie widziałem dotąd zdjęć połamanych Voltage'ów.GgG pisze:Schodek napisał:
Scott za 6000 jest wystarczająco mocny aby 2 sezony na nim kąsać po lesie bez strachu !
Ile jeździłeś na tym rowerze, żez tak piszesz? Sezon, pół? Chodzi mi o ramę. Jak oceniasz wytrzymałość na podstawie zdjęć to jest to załamujące...
Srały muchy - będzie wiosna...B.Z. napisałem tak
Rowery Enduro posiadają skok 160/165mm przeciętnie..jeśli rower dobrej klasy ma regulowane parametry skoku, jego masa oscyluje od 13 do 15kg. Mój obecny ma 13.8 a dupę mam solidną i masa ma to rejon 100kg, po pełnym sezonie na obręczach 321 i firmowym secie nie mam żadnych problemów z maszyną
dla jasności kompletny rower kosztował 7200pln , po 3 telefonach nabyłem go w tej cenie bo wyjściowo kosztował prawie 10.000. Bez układów i znajomości, normalna rozmowa i zapytanie o rower. Zero magii !!
Używka... Cały czas nawijam o nowych...Bodzio ma dh /gloriacza za 6000 pln do sprzedania, jak poszukasz w sieci to spokojnie możesz taki trafić jeśli już naprawdę chcesz mieć to DH !!
Najbardziej mi pomożesz, jak się dobrze rozpędzisz i przycedzisz w 200 letnie drzewo. Temat palenia poruszam często dlatego, że była to niegdyś twoje koronna dojebka, a jak to mówi inne mądre przysłowie głodnemu chleb na myśli. Wydedukowałem, że masz w tej materii bardzo dużą praktykę i czasem myślę, że może nawet za dużą. Ja kompleksów żadnych nie mam, stać mnie na to żeby sobie kupić dowolną ilość jointów i je wyjarać, ale absolutnie nie czuję takiej potrzeby. Możesz sobie zatem akurat tego rodzaju praktykę schować głęboko w dupę, bo tylko tam moim zdaniem się nadaje.Bzyku często ostatnio poruszasz temat palenia, masz z tym jakiś kompleks ? Chcesz o tym pogadać ?? Spoko zerknij sobie na taką stronkę i jak poczytasz a czegoś nie okiełznasz to postaram się pomóc
B.Z. ty masz naprawdę kompleksy jakieś, napisałem ile za rower zapłaciłem po 3 telefonach a Ty dalej swoje.
Wiosną będzie ale Ty nadal będziesz w dupie z wiedzą
bzzyy bzzyy lata mucha koło gów.wna i ni jak nie wie czemu jej dupa jest brudna..
Masz rację ja mam spokój, nie będziemy już polemizować. Przepraszam jeśli czujesz się skrzywdzony życiowo, tak bywa..
GgG dużo widziałeś połamanych Scotów ??
Pewnie na świecie sprzedano 100 razy tyle ile trafi na nasz rynek więc jeśli w galaktyce się sprawdziły to czemu nie u nas ??
Masz jakąś własną teorię ?/ na podstawie zdjęć ramy oceniłeś że pękną pod lekkim gościem ?? hym..podziel się wiedzą w temacie proszę..
Dobra laseczki, szkoda klikania...co było to zostało przekazane.
Powodzenia w sezonie i udanego składania maszyn marzeń.
pozdrawiam
B.Z. pisze:Srały muchy - będzie wiosna...
bzzyy bzzyy lata mucha koło gów.wna i ni jak nie wie czemu jej dupa jest brudna..
Masz rację ja mam spokój, nie będziemy już polemizować. Przepraszam jeśli czujesz się skrzywdzony życiowo, tak bywa..
GgG dużo widziałeś połamanych Scotów ??
Pewnie na świecie sprzedano 100 razy tyle ile trafi na nasz rynek więc jeśli w galaktyce się sprawdziły to czemu nie u nas ??
Masz jakąś własną teorię ?/ na podstawie zdjęć ramy oceniłeś że pękną pod lekkim gościem ?? hym..podziel się wiedzą w temacie proszę..
Dobra laseczki, szkoda klikania...co było to zostało przekazane.
Powodzenia w sezonie i udanego składania maszyn marzeń.
pozdrawiam
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
Ale już sie hała robi xD masakra... przynajmniej jest wesoło jak sie czyta takie posty
hehe
A co do wspomnianego treka 88 (zapomniałem wspomniec o cenie) za 5500zł - nie wiem jak było rok temu gdy Aram kupował swoją maszyne ale obecnie trek 88 kosztuje 7990zł ! I nie ma sie zmiłuj
jesli sie nie podoba czekac na wyprzedaż jesienią
Pytałem też czy nie ma jakiś znizek rabatów dla ziomków startujących w zawodach to dostałem odpowiedź o Pannów z ssc stanowcze - NIE ! I tyle było gadania
Za tą cene 5500zł można kupić zumbi f-44 ti z napinaczem - bez dampera
(nie uwzględniając program grass roots) takze nie ma tak łatwo w PL... bez "znajomości" 
TomcioFR -to ze Śliwą w żadnym wypadku nie dotyczyło Ciebie
także luz
Po prostu podałem przykład młodego kasiastego napaleńca który bez żadnej wiedzy chce złożyć mega rower po czym uświadamia sobie ze 15tys na taki new bike to niestety za mało
bez swoich ludzi w odpowiednich miejscach 

A co do wspomnianego treka 88 (zapomniałem wspomniec o cenie) za 5500zł - nie wiem jak było rok temu gdy Aram kupował swoją maszyne ale obecnie trek 88 kosztuje 7990zł ! I nie ma sie zmiłuj

Pytałem też czy nie ma jakiś znizek rabatów dla ziomków startujących w zawodach to dostałem odpowiedź o Pannów z ssc stanowcze - NIE ! I tyle było gadania

Za tą cene 5500zł można kupić zumbi f-44 ti z napinaczem - bez dampera

TomcioFR -to ze Śliwą w żadnym wypadku nie dotyczyło Ciebie

Giant POlska od kilku sezonów ma taki program dla zawodników z licencjami !! Wykonujesz telefon do biura i mówisz że się ścigasz w zawodach, że masz licencję i chcesz to robić na ich modelu. Wybierasz sobie taki jaki chcesz a oni dają Ci rabat 30% - do tej pory tak było jeśli dobrze pamiętam !!
Jest tu kolega frango który jest bardzo blisko Gianta. Może się wypowie jak jest w tym sezonie.
Druga opcja - dzwonisz do dystrybutora i pytasz się czy nie ma z zeszłego roku modelu na magazynie w dobrej cenie !! Tu tez można wyrwać rabaty po 30%
podaję konkretne przykłady z życia !! kupiłem tak 2 rowery z 3 ostatnich, tylko Zumbi było po układzie i znajomościach bo jako jedyny na świecie miałem ich ramę na 1.5 cala !!
chłopaki ja kumam że macie średnio po 13 lat i wielu rzeczy jeszcze nie wiecie ale wystarczy się spytać rodziców aby zrozumieć że świat nie jest taki skomplikowany jak pokazują to w 1 i 2 programie telewizji publicznej !!
Jest tu kolega frango który jest bardzo blisko Gianta. Może się wypowie jak jest w tym sezonie.
Druga opcja - dzwonisz do dystrybutora i pytasz się czy nie ma z zeszłego roku modelu na magazynie w dobrej cenie !! Tu tez można wyrwać rabaty po 30%
podaję konkretne przykłady z życia !! kupiłem tak 2 rowery z 3 ostatnich, tylko Zumbi było po układzie i znajomościach bo jako jedyny na świecie miałem ich ramę na 1.5 cala !!
chłopaki ja kumam że macie średnio po 13 lat i wielu rzeczy jeszcze nie wiecie ale wystarczy się spytać rodziców aby zrozumieć że świat nie jest taki skomplikowany jak pokazują to w 1 i 2 programie telewizji publicznej !!
A co zrobić gdy sie nie ma licecji ?? Słyszałem o nowych glorkach 2010 za 10000zł cały rowerek na foxie 40 ale jakos sprawa ucichła...
Sam jestem na etapie poszukiwania roweru ramk,i wysłałem juz dziesiątki emaili z zapytaniem do róznych sklepów w pl czy mają mi coś konkretnego do zaoferowania jesli chodzi o dh, pytałem tez o zeszłoroczne modele i jak na razie udało mi sie znaleźć bh 2008 nówka za 2600zł
a poza tym nic... jak juz cos jest to cena skutecznie odstrasza !
Pewnie powiesz, słabo szukasz... a ja Ci powiem, praktycznie cały swój czas poświęcam na szukanie kolejnego trupa na przyszly sezon i nie tylko w pl... a czy dobrze szukam... zazwyczaj prędzej czy później trafie na coś fajnego w dobrej cenie
tylko musze sie uzbroić w cierpliwość. Dobrze ze zima nie odpuszcza 
Aaa jesli chodzi o wiek to musze cie zaskoczyc mam troche więcej niż 13 lat, ale ten czas leci... :P
Sam jestem na etapie poszukiwania roweru ramk,i wysłałem juz dziesiątki emaili z zapytaniem do róznych sklepów w pl czy mają mi coś konkretnego do zaoferowania jesli chodzi o dh, pytałem tez o zeszłoroczne modele i jak na razie udało mi sie znaleźć bh 2008 nówka za 2600zł

Pewnie powiesz, słabo szukasz... a ja Ci powiem, praktycznie cały swój czas poświęcam na szukanie kolejnego trupa na przyszly sezon i nie tylko w pl... a czy dobrze szukam... zazwyczaj prędzej czy później trafie na coś fajnego w dobrej cenie

Aaa jesli chodzi o wiek to musze cie zaskoczyc mam troche więcej niż 13 lat, ale ten czas leci... :P
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Jakoś ci nie wierzę. Ostatnio poziom twoich bredni sięgnął zenitu...Schodek pisze:B.Z. ty masz naprawdę kompleksy jakieś, napisałem ile za rower zapłaciłem po 3 telefonach a Ty dalej swoje.
Wiesz smrodek, bardziej skrzywdzonego życiowo od ciebie kolesia nie znam. Ciekawy temat poruszył MareKambo, totalbikes... Zwrócił moją uwagę na pewien fakt, w twoim podpisie nie ma już reklamy tej firmy. Układanka zaczyna pasować, kłótnia z diabłem i próba udowodnienia mu że jest cienki... Co? Wyjebali cię z ekipy? W takim razie nie wyjeżdżaj mi szczylu bez studiów i matury z takimi tekstami, bo nie ma tutaj osoby która by mocniej leczyła swoje kompleksy od ciebie.Schodek pisze:B.Z. napisał:
Srały muchy - będzie wiosna...
A Ty na podstawie zdjęcia oceniłeś, że nie pęknie? Rama / rower to nowość, jak ktoś kupił to w zimie, to raczej nie jeździł na nim za dużo, więc jak chcesz tu oceniać wytrzymałość? W paru modelach norco odpadały główki, a rama też wyglądała na pancerną... Jesteś prawdziwym medium! Ocenisz mi na podstawie zdjęcia ile jeszcze pojeździ moja rama ?Schodek pisze:GgG dużo widziałeś połamanych Scotów ??

wydzielilem ta pyskowke z tematu o ramie do 3.8k.
Schodek-jesli musisz drzec koty z innymi to rob to tutaj,nie przenos tego do innych tematow i do ...... uspokoil sie z tym ciaglymi wycieczkami osobistymi przemycanymi w postach na temat.Bo zaczne Ci je kasowac.
Schodek-jesli musisz drzec koty z innymi to rob to tutaj,nie przenos tego do innych tematow i do ...... uspokoil sie z tym ciaglymi wycieczkami osobistymi przemycanymi w postach na temat.Bo zaczne Ci je kasowac.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
piotrex ja robię wycieczki ale tylko krajoznawcze, jak się wczytasz to zobaczysz kto kogo atakuje i w jakiej formie.
ja ręce z kieszeni wyjmuję gdy się bronić muszę, chcesz to kasuj posty ale lepiej moderuj i wprowadzaj porządek... bo nie powiesz mi że to robisz
Ciekawe że nie widać jakie prostackie teksty lecą w moją stronę a widać kąśliwe riposty z mojej...widocznie prawda bardziej w oczy kole.
pozdro 600W
ja ręce z kieszeni wyjmuję gdy się bronić muszę, chcesz to kasuj posty ale lepiej moderuj i wprowadzaj porządek... bo nie powiesz mi że to robisz

Ciekawe że nie widać jakie prostackie teksty lecą w moją stronę a widać kąśliwe riposty z mojej...widocznie prawda bardziej w oczy kole.
pozdro 600W
KaKTuSSS możesz zamienić sobie kilka gratów na inne - podobne masą ale inne ceną i zmieścisz się w 15.5k a na linki te 20pln chyba się znajdzie
Chodziło o przykład...bo ten set można jeszcze spokojnie zbic jak masz czas i pojęcie

Super. Składasz sobie rower mega elo i wkładasz do niego linki i pancerze za 20 zł. To tak jakbyś kupił sobie nówkę ferrari i wlał do niej benzynę 83 taka jaka jest najniższa w stanach.Do tego powiedz jakie pedały , korbę , gripy , linki (pominę) za 500zł kupisz ? Hussfelta itp ?Schodek pisze:zmieścisz się w 15.5k a na linki te 20pln chyba się znajdzie
Nie mamy o czym rozmawiać. Świadczy to tylko o Twoim podejściu do sprawy.
gripy - hymmm no faktycznie 30pln, obecnie mam 2 sezon takie za 16pln...ale musisz mieć koniecznie ODi bo inaczej nie wygrasz.
Linka/pancerz - no tak potrzebna ze złota i w dodatku musisz kupić całą szpule 10 km. - wole linke wymienić 2 razy w sezonie za 20pln niż zakładać za 100pln, w maratonach i szosie ma to znaczenie ale nie w dh, wybacz ale nie ma kompletnie znaczenia jełśi prawidłowo poprowadzisz pancerze !!
pedały/platformy - NS Aerial cena koło 90pln a masa 440g chcesz koniecznie lżejsze to bulisz 400pln za ht 280g - znowu na innych nie wygrasz !!
Korba - Saint np rejon 400pln !! Atlas fr 600pln !!
http://www.allegro.pl/item905437065_now ... dh_fr.html
Linka/pancerz - no tak potrzebna ze złota i w dodatku musisz kupić całą szpule 10 km. - wole linke wymienić 2 razy w sezonie za 20pln niż zakładać za 100pln, w maratonach i szosie ma to znaczenie ale nie w dh, wybacz ale nie ma kompletnie znaczenia jełśi prawidłowo poprowadzisz pancerze !!
pedały/platformy - NS Aerial cena koło 90pln a masa 440g chcesz koniecznie lżejsze to bulisz 400pln za ht 280g - znowu na innych nie wygrasz !!
Korba - Saint np rejon 400pln !! Atlas fr 600pln !!
http://www.allegro.pl/item905437065_now ... dh_fr.html