0gór nie widzialem jeszcze sprzetu, który ma gware na uszkodzenia mechaniczne Ogólnie trudno jest udowodnic, ze obrecz ma wade produkcyjna, a nie ze zabiłes ja na kamieniu. Do tego Mavic to francuska firma, a sprzet idzie przez harfe wiec gorszego połaczenia do egzekwowania gwary chyba niemógłbys trafic
Maciex09 inna obrecz, to nie stary deemax, a i stary mega mocnych piast nie miał bo na gware musialem wysylac Mavic jak wypuszcza sprzet race only to z reguły jest raczej wylajtowany. W XC tak było to i w dh bedzie
inspiration ultimate to nie sa zwykle deemaxy. Na 2010 jesli sie nie myle sa 2 modele deemaxów - zwykly deemax i ultimate. Ten drugi wazy koło 1900g (zwykly kolo 2100g) i jest raczej kołem race only niz do katowania go regularnie.
Zaborowski1 to co jest lzejsze za ta kase poza tym co wymieniłem? dt 5.1 raczej delikatniejsze obrecze maja, twoje koła zbiły sporo na dt revolution ale watpie w ich sztywnosc z tymi obreczami. Sensowny przyklad sztywnego koła do dh. Zreszta jakie szału bez? 90% ludzi dalej jezdzi na kołach po 2.4kg.
Wagę kół można jeszcze "sporo" obniżyć używając szprych Sapim CX Ray, płaskie, bardzo lekkie, potrzeba trochę doświadczenia by zapleść koła, ale łatwo kontrolować skręcanie się szprych podczas naciągania/centrowania. Niestety bardzo drogie. Detal około 10pln/szt
OT: Spaced, Titec miało/ma serię komponentów oznaczonych logo Knocked Rated. Właśnie z roczną gwarą od zniszczenia
inspiration eh nie wiem wasze problemy? Dt ex1750 są plastyczne jak nie wiem co a one też tanie nie są, jak ktoś jest taki elo i myśli ze jak złoży koła na revolutionach, dt 5.1d i jakaś piasta, to będzie miał super koła to fajnie ma, jeden koleś rozwalił te koło, zawodnicy nie oszczędzają ich, cały sprzęt, skoro kogoś stać na takie koła to MUSI sie liczyć z tym ze tego sie nie lata stopów na płaskie...